FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, zboží dovezené z EU doprovází i certifikát za úplatu(EUR50). Podléhá i tento certfikát DPH 19% při následném prodeji zboží v ČR? Anebo je od DPH osvobozen? Děkuji.
Dobry den,pracuji ve velke organizaci.27.6.03-12.3.04 pobirala penezitou pomoc v materstvi,13.3.04-15.4.04-cerpani dovolene z roku 2003, 16.4.04-30.9.04-rodicovsky prispevek.1.10-ted hlavni prac pomer. Dotaz: Na kolik dni dovolene mam narok v roce 2004?
Dobrý den, mám na Vás trošku odlišný dotaz...Chci si koupit náhradní díl na vůz,ale po internetu a z USA...Dojde mi to poštou nebo jinou dodávkovou službou...Budu zde muset doplatit clo a daň?A kde a jakým způsobem?Mockrát děkuji za pomoc. Jan Jelínek
Je možné v případě založení společnosti s ručením omezeným začít přímo účtovat v hospodářském roce - pouze oznámením při registraci k dani z příjmu právnických osob? Nebo je třeba požádat v průběhu účetního období již fungující a účtující spol. s r.o., a to dle zákona o účetnictví tři měsíce předem. Děkuji
Dobrý den, doposud jsem vedla daňovou evidenci (JÚ), ale od 1.1.2005 jsem povinna přejít na podvojné účetnictví. Prosím poraďtemi jak ? Slyšela jsem také něco o zdanění zásob? Děkuji.
Dobrý den, prosím o zodpovězení několika dotazů týkajících se kombinovaného studia, na které jsem nenalezla odpověď ani na úřadech ani v zákoně. Je mi 20let, jsem prvním rokem studentkou kombinovaného studia na vysoké škole (MU v Brně) a není mi jasné, jak se tato skutečnost projeví v povinnosti platit zdravotní a sociální pojištění. Podle zákona o VŠ (nevím, zda mu správně rozumím) a podle informací ze zdravotní pojišťovny by za mě měl stát platit pojištění, pokud mám nulový příjem. V případě jakýchkoliv příjmů pak zaměstnavatel. Je tomu tak? V případě, že bych byla zaměstnána, odvádí zaměstnavatel pojištění procentuálně nebo ve výši minima? Jak by se postupovalo v případě, že bych pracovala na více místech na částečný úvazek? Děkuji předem za odpověď.
Dobrý den mám dotaz. S manželem jsme odkoupili družstevní podíl na bytě. Chci se zeptat po smrti manžela, má z prvního manželství syna. Z jaké ceny bych musela syna vyplatit. Byt jsme koupili za 67 000 Kč. Děkuji.
Pane doktore, chtěla jsem se zeptat: OSVč a spolupracující osoba/manželka/ budou platit oba dva minimální daň?Každý za sebe přibližně 9.500,- Kč i kdyby na každého připadal daň.základ nižší než je stanoven minimální základ daně /101.000/?Jakou daň zaplatí , když po odpočtu odpočitatelných položek se dostane pod tuto hranici. Bude se daň počítat z minimálního základu daně či z daň.základu po odpočtu, čili nižšího než je minimální základ daně? Děkuji Vám za odpověď.
Vážený pane Dytrich, Chtěla bych Vás požádat o odpověď na tyto dvě otázky: 1) moje budoucí tchýně slyšela, přímo z úst ministra financí pana Sobotky, že OSVČ v prvních dvouch zdaňovacích obdobích nemusí platit daň z příjmů? Prý začínající OSVČ je od toho osvobozena. Je to pravda? 2) Když jsem v minulém roce měla ztrátu musim ji odečíst od základu daně? Pokud ano, do kolika zdaňovacích období ji můžu rozpočítat? Velice Vám děkuji za odpovědi. S pozdravem
Dobry den, podnikam jako OSVČ - zprostredkovani prodeje. V letosnim roce (cerven a zari) mi znamy hodne pomohl pri uzavreni dvou obchodu natolik, ze moje cinnost jiz spocivala jen v sepsani smluv. Chci mu za to vyplatit castku 19.000Kc dle par. 10 odst. 3) ZDP, tento prijem by mel byt osvobozen od dane z prijmu, cili pokud tomu spravne rozumim nebudu z teto castky platit odvody na soc., zdrav., ani zalohu na dan. Je tento postup spravny? (Myslim, ze cinnost znameho lze posuzovat jako prilezitostnou - netrvala dele nez 7kalendarnich dnu v cervnu ani v zari ci-li nezaklada narok na nemocenskou a tedy se neplati soc., a zdrav.) Dekuji za odpoved.
Dobrý den, prosím o názor. Manželé společně koupili pozemek, který manžel hodlá použít pro své podnikání. Vede PÚ. Jakým způsobem zavést pozemek do jeho "obchodního majetku"? Má k tomu souhlas manželky (dle obč.zák.) V KN jsou oba manželé vedeni jako vlastníci. Jakou cenou pozemek ohodnotit? Kupní je nižší než cena, ze které se bude platit daň z převodu nemovitosti (podle BPEJ atd.) Děkuji za odpověď.
Dobrý den, mám tyto dotazy: 1) Muze byt v jedne dohode o prov. prace vyjmenovano i vice praci (administrativa + uklid)? 2) Do ktereho roku muze jit danova kontrola pri kontrole? 3) Muze byt clenem sdruzeni bez pravni subjektivity jeden z rodicu (popr. oba)? Dekuji za odpovedi.
Děkuji Vám za Vaši předchozí odpověď. Pokud citujete paragrafy, mohl byste mi ještě sdělit, kde si mohu přečít úplné znění těchto zákonů?
Jsem společně s matkou spoluvlastníkem budovy -rodinného domu a zároveň jediným společníkem s.r.o. Této společnosti jsme s matkou budovu na základě smlouvy o výpůjčce dle §659 obč. zákoníku (není vyloučená dle judikátu Nejv.soudu z 4.9.2002) vypůjčili na dobu 10 let za účelem zřízení sídla. Slyšel jsem, že společnost, která takto nabude užívací právo k nemovitosti, zaplatí daň z majetkového prospěchu, který tím získá. Je to pravda, o jakou daň se případně jedná a jak se stanoví její výše? Děkuji.
Pracuji jako pojišťovací agent, vedu daňovou evidenci.Musím si hlídat výši obratu pro plátcovství DPH nebo je tato činnost od DPH osvobozena.Děkuji
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, když s.r.o. si chce pořídit do majetku auto, co je výhodnější z hlediska daňových nákladů. Vozidlo má mít pořizovací cenu cca 700tis. Firma ho chce pořídit na leasing nebo formou úvěru. Co je nákladově výhodnější z hlediska odpočtu DPH a daně z příjmu. Děkuji za odpověď. Monika Haldová
Zkouška administrátora
Zkouška
posli mi prosim nabidku na placenou odpoved
Dobrý den, jsem studentka VŠ a pracuji v pojišťovně od listopadu 2003 na Smlouvu o výhradním obchodním zastoupení. Nemám ŽL, pouze IČ. Za 11. a 12. měs. 2003 jsem podávala daňové přiznání.Sociální p. jsem platit nemusela, ale zdravotní ano. Zdravotní pojišťovna chce platbu i na tento rok. Budou mi peníze vráceny, jesliže studuji a mé výdělky nejsou již tak velké jako v loňském roce?V případě že ano, jak si o ně mohu zažádat? Nyní jsem ještě začala vykonávat jednu činnost, kde mám podepsanou dohodu o provedení práce. V účetnictví se bohužel nevyznám, proto bych se chtěla zeptat, zda mohu tuto činnost(je to práce na internetu) i pojišťovnictví vykonávat na jedno IČ a podávat dohromady v daňovém přiznání. Děkuji za odpovědi. Lucka