FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
zajímá mě zda jako student pracující na ŽL platím minimální dań a kdo platí soc. a zdrav. pojištění...díky
Dobrý den , manžel začal v letošním roce podnik v oboru osobní taxi ,můžete mi poradit jak mám vést jeho účetní evidenci a co vše potřebuji k podání daňového přiznání z tohoto oboru.Děkuji Michell.
Dobrý den, zajímalo by mě, zda při poskytnutí zálohy v českých korunách na cestovné do zahraničí vzniká při vyúčtování cesty kurzový rozdíl. Děkuji a přeji hezký den!
Dobrý den, můžu na přepravu vozidla aplikovat § 10 odst. 5 (služba přímo související s přepravou zboží) když budu vozidlo přepravovat druhé straně v jiném členském státě, která si ho pronajme?
Jaka je doba platnosti znaleckeho posudku pro podani dane z prevodu, resp. jak muze byt stary
Dobrý den, měla bych takový dotaz. Jsme plátci DPH, místo daňových záloh používáme vratné jistiny, které slouží v podstatě jako "zástava" tudíž u nich nemusíme odvádět DPH. Jde mi ale o to, že nyní jsme zjistili, že 2 takovéto jistiny nebyly vráceny, jelikož si zákazník nepřišel pro zboží, tudíž je tu stále ona jistina... Kdybych ji na konci roku zúčtovala zápisem 379/688, musím odvést DPH???? Děkuji
Mám živnostenský list a k podnikání používán vlastní auto, vedu knihu jízd, musím na každou jízdu vypracovat cestovní příkaz? Děkuji.
Děkuji. Může tedy zaměstnavatel nařídit, že si musím dovolenou z roku 2004 vyčerpat do konce ledna 2005.
Dobrý den, převedla jsem na sebe podílové listy (teď v prosinci) za úplatu. Jak nebo kdy mohu dát částku, kterou jsem zaplatila, do nákladů jako odpočitatelnou položku. Podílové listy mám v plánu držet déle než 6měsíců.
Dobrý den, na konci roku mi zbyde asi 10dní dovolené. Do kdy si musím tuto dovolenou vybrat? (Máme týden dovolené navíc - tedy 25dní.)
Společnost s ručením omezeným byl vystaven živnostenský list 20.12.2004, zatím nebyla zapsána v OR. Je nutné podávat daňové přiznání za rok 2004? Pokud ne, je možné uplatnit náklady vzniklé se založením společnosti v následujícím roce? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda si myslíte, že je daňově napadnutelný fakt, kdy si advokát koupí a zařadí do obchodního majetku automobil v kategorii N1 a uplatní z něj odpočet DPH. Děkuji
Dobrý den, manžel pracoval (neměl ŽL) cca 10 měsíců na základě "Smlouvy o provedení práce" pro jazykovou školu (výuka AJ). Jaz. škola mu strhávala daň ze mzdy. V jaké výši si měl manžel platit po tuto dobu zdravotní pojištění a byl povineni platit odvod na sociální pojištění (pokud ano v jaké výši)? Jeho výdělek byl cca 5.000,- Kč měsíčně. Je taková osoba považována za OSVČ nebo jaký ma status? Děkuji předem za odpověď. M. Lansdorfová
Dobrý den, pořídil jsem jako OSVČ (plátce DPH) ojetý os. automobil na leasing, cena byla konečná (0%DPH). Auto nemá mříž, navíc bylo kupováno od neplátce. Při výpočtu splátkového kalendáře navýšila leas. společnost kupní cenu o 19% (zřejmě DPH). Jedná se o chybu leasing. společnosti, nebo je to v pořádku ? Děkuji.
Mám nedoplatek na zálohách na socialním pojištění 4x1146,pokud tento uhradím do 8.1.2004,můžu ještě zahrnout na danových nákladů 2004?Děkuji
Dobrý den, předem děkuji za odpověď. Budu muset udělat dodatečné daňové přiznání k Dani z příjmu právnických osob za rok 2003 a nevím, jestli v řádku 10 nechám "původní" hosp.výsledek uvedený v řádném daňovém přiznání, a tu částku o kterou ho snižuji uvedu na řádku 162. Nebo už do řádku 10 uvedu snížený hosp.výsledek? Děkuji .
Jsme sdružení fyzických osob - 2 účastníci a máme společný majetek, který se již několik let odepisuje. Hodláme sdružení rozšířit o nové tři členy. Musí se stávající sdr. ukončit a založit nové nebo lze jen sepsat dodatek ke smlouvě o vstupu nových členů? Odepisovaný majetek se bude odepisovat dál nynějším způsobem nebo se bude odepisovat nově ? Jak se vyrovnají podíly stávajících a nových členů? Mimo účetnictví mezi sebou nebo se tento příjem musí zdanit?
Dobrý den, prosím o Váš názor, zda účtovat update softwaru, tedy přizpůsobení softwaru nově platným podmínkám, na účet 511 jako opravu. Setkala jsem se s případy, že aktualizace programů je účtována např. přímo do spotřeby na 501 nebo jako služba na 518. Děkuji.
Jak mám zaúčtovat dar v PÚ v hodnotě 3000,- /daňové, nedaňové náklady/ na které účty, když byla řádně sepsaná darovací smlouva a dar byl poskytnutý neziskové organizaci? Jak to mám promítnout v daňovém příznání ? Děkuji.
Dobrý den, jsem studentem prezenčního studia VŠ. V létě jsem pracoval 2 měsíce na brigádě a mzda mi byla maximálně zdaněna. Bylo mi řečeno, že je možné, aby se mi část zdanění vrátila. Prosím o radu, co mohu udělat. Děkuji a přeji pěkný den.