FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Pro ucely vypoctu stravneho - je zahraniční pracovni cesta pocitana ode momentu opusteni pracoviste nebo od momentu prekroceni statni hranice? V pripade cesty letadlem, je stravne pocitano od momentu stratu letadla, ci od momentu prekroceni pasove kontroly na letisti? Predem dekuji.
Mám zavedenou elektrofirmu jako fyzická osoba a jsem plátcem DPH. V současné době provádím poměrně velkou zakázku na kterou jsem přijmul několik pracovníků elektro a jiných profesí s vlastnímy ŽL ve svých oborech. Tato zakázka je zhruba na 6 měsíců. Jak mám postupovat abych neporušil nový zákon 435/2004sb. o zaměstnanosti, když po skončení této zakázky nemohu zajistit dostatek práce abych tyto pracovníky mohl standartně zaměstnat, když se jedná o jednorázovou akci. Děkuji za radu David Korda.
Dobrý den, v roce 2000 jsem prodal chalupu, která mi byla přidělena darovací smlouvou. Jelikož od nabytí do prodeje neuplynulo 5 let (byly to 4 roky a 11 měsíců) chce po mě finanční úřad zaplatit daň z příjmu. Existuje nějaká promlčecí lhůta do kdy musí FÚ daň vymáhat? Je možné nějak prokázat, že prodej nebyl uskutečněn s účelem obchodování s nemovitostmi? Děkuji předem za odpověď.
Dobrý den, měla bych dotaz. Jsem osoba SVČ,za rok 2004 jsem nedosáhla v podnikání minimálního základu daně-101.000,-Kč. Ale jen 68.007,-Kč. Měla jsem ještě příjem z dohody o provedení práce 9.200,-Kč. Tato dohoda nepřesáhla odpracovaných 100.hodin. Mohu tento příjem dát do DP, do přílohy č.2 řádek 201 a uplatnit zálohu na daň ze závislé činnosti? Děkuji za odpověď.
V únoru 2000 jsem zakoupila zahradu o výměře 656 m2. Zápis do katastru nemovitostí byl pozemek zapsán v březnu 2000. Jsem povinna platit daň z nemovitosti?, popř. jak postupovat při doplacení daně od koupě v r.2000.Nejedná se o výdělečný pozemek. Děkuji
Jsem OSVČ a náklady uvádím paušální položkou. Mám do daňového přiznání k dani z příjmu fyzických osob zvlášť uvádět i částky zaplacené na zdravotní a sociální pojištění, nebo jsou již součástí paušálních nákladů?
Dory den, v nekterych statech existuje danovy odklad pri vymene nemovitosti. Jaky zakon se uplatnuje v tomto pripade u nas? Dekuji.
Dobrý den, po žádosti obecního úřadu prodávám pozemek obci na stavbu obecní čističky odpadních vod. Jakou daň musím zaplatit, nejsem osvobozena od daně z převodu nemovitosti (obecní zájem)? Děkuji.
Dobrý den, prosím Vás, účtuji správně v podvojném účetnictví pořízení drobného dlouh.hmotného majetku- cena nepřesahuje částku 40tis.Kč - při pořízení DDHM účtuji na účet 501/analyt.(jednorázově odepíši do nákl.) a dále vedu majetek v operativní evidenci. Je můj postup správný? Dále majetek nad 40tis.Kč účtuji na účet 022/analyt. a uplatňuji účetní a daňové odpisy. Má otázka se týká hlavně drobného majetku.Moc děkuji za odpověď.
Dobrý den, jsem zaměstnán u jedné firmy, kde pravidelně platím daně a ostatní soc. a zdrav. poplatky. Při tomto zaměstnání ještě podnikám. Zajímalo by mně, zda jsem povinen platit ještě nějakou daň, pokud příjmy z podnikání nepřesáhly výdaje na podnikání? Děkuji
Dobry den,chtela bych se zeptat na tuto vec:v minulem roce jsem spolu se svym bratrancem dostala darem od babicky cast pozemku.Bratranec vlastni take jeho cast(vlastni vetsi cast).V lonskem roce jsme zaplatili darovaci dan. Jednalo se konkretne o ZEMEDELSKY POZEMEK-POZEMEK BEZ TRVALYCH POROSTU A STAVEB. Zajimalo by me,zda jsme povinni kazdy rok podavat na tuto nemovitost danove priznani a popripade jake? A zda event. musime toto dan.priznani davat kazdy zvlast anebo se podava priznani spolecne za nas oba?? Dekuji Vam.
Dobrý den, rád by se Vás zeptal na následující: Od 1.ledna se stávám plátcem DPH a rád bych si potvrdil, že odběratel (který je a byl plátcem DPH) před 1.lednem neměl nárok a nyní již má nárok na odpočet DPH z mých plateb. Děkuji
Dobrý den, prosím odpověď na mou otázku. Přítel je vlastníkem nemovitosti, pronajímá 2 byty, tzn. má příjem z pronájmu, do 31.10.04 byl zaměstnán. Od 1.11.04 je OSVČ, plátce DPH. Jaký bude mít dopad pronájem na DPH? Děkuji za odpověď.
Dobrý den Jsem OSVČ-hudebník.Vztahuje se na mě minimální základ daně?Je pravda,že se na umělecke profese toto nevztahuje? Děkuji
Dobrý den! Chtěl bych se poradit, jakým způsobem udělat daňové přiznání za rok 2004 - jsem student a měl jsem dvě smlouvy. Jedna byla smlouva o provedení práce a jednalo se o částku Kč 10.000,- z nichž mi byla stržena záloha. Druhá byla smlouva o dílo a jednalo se o Kč 12.000,-. Prosím poraďte mi, zda použiji přiznání typu A nebo B (nemám ŽL) a zda lze smlouvu o dílo považovat o příjmy z nahodilé činnosti podle §10 ZDP. Nezdanitelné částky budou jen student Kč 11.400,-? Děkuji za odpověď
Dobrý den, prosím o informaci, jsem OSVČ vedu jednoduché účetnictví, můj daňový základ za r. 2004 bude činit cca 110.ooo,- Kč, z daňového základu bych si měla odečíst ztrátu cca 100 000,- Kč z minulých let. Budu muset platit povinnou daň z příjmů. Předem děkuji.
Jak je upraveno danění dividend z cenných papírů zakoupených na trzích v USA, SRN
Pracuji ve firmě FO, zatím vedeme daňovou evidenci (JÚ), ale už teď tušíme, že obrat za rok 2004 přesáhne 6 mil.. Chci se zeptat, od kterého data jsme povinni vést účetnictví (PÚ). Děkuji
Pane doktore, jak je to s placením daně za prodej akcií v kratší lhůtě než 6 měsíců, pokud je zisk do 20.000,- Kč. Lze uplatnit §10 ZDP jako příjem do tého stanovené částky? Děkuji
dobry den jsem osvč jak je to s minimální daní když jsem byl celý měsíc práce neschopen.