FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Daň ze staveb. Dobrý den. Stavební firma staví nový bytový dům, bytové jednotky jsou zapsány na KÚ jako rozestavěné, vlastníkem těchto bytů je firma, plánovaná kolaudace září 2005. Jaký typ přiznání a druh daně je potřeba podat na tyto byty v lednu 2005? Platí se daň za jednotlivé byty nebo jen na základě 1. nadzemního podlaží budovy? Děkuji.
Dobrý den, prosím Vás, můžete mě vysvětlit kdo podává přiznání z pozenků v roce 2004 ? Děkuji
Jsem vice nez osm mesicu mimo CR[pracovne],ale trvale bydliste mam stale v republicem na kterem bydli manzelka.Jsem stale poplatnik CR?Dekuji za odpoved Jiri Bezl
Platí se daně ze starobního důchodu za předpokladu, že starobní důchod je jediným příjmem důchodce
Dobrý den, prosím o radu v následujícím problému. Podnikal jsem s manž. ve sdružení, oba OSVČ. Jelikož jsme dosáhli m.r. obratu většího než 1.mil Kč-musíme se stát od příštího r. plátci DPH. Rozhodli jsem se proto, že ukončíme činnost sdružení(smluvně-kde uvedeme, že přebírá veškéré zav/pohl a iventovanou hod. zboží atd..) a plátcem DPH se stane pouze maželka. Jelikož prodáváme zboží, nevíme jak správně převést a doložit toto zboží pro uplatnění odpočtu DPH, protože od nového r. bude odvádět DPH z prodeje. Stačí inventurní soupis. Jaký interval je lepší pro platbu DPH ? Děkuji moc...
Dobrý den. Rád bych se zeptal jaké budu muset zaplatit daně za prodej chaty, kterou jsem koupil v roce 2001. Děkuji Sobota
Já a dva bratři dědíme po zemřelé matce RD v ceně menší 1 mil Kč. Všichni tři se chceme vzdát dědictví nemovitosti ve prospěch dcery mého bratra, t.j mé neteře. Vypořádání dědictví provedeme dohodou. Neteř mně vyplatí z hypotečního úvěru (otevřeného k tomuto učelu) dohodnutý podíl na vypořádání. Je správný výklad zákona, že jako dědic I. skupiny budu osvobozen od daně dědické (případně darovací) z tohoto vypořádání? Ano či ne? Děkuji.
Přeji dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda když budeme fakturovat částku za opravu vozidla (na faktuře bude vyčíslena částka za práci a za materiál) firmě, která je evidována k dani na Slovensku, kde má i své sídlo na Slovensku, bude se jednat o plnění osvobozené od daně s nárokem na odpočet daně?? Díky za odpověď...
Daň ze staveb Jsme stavební firma, která buduje na stávajícím bytovém domě nové byty formou střešní nástavby. K uvedeným bytům má firma i podíl na pozemku pod domem. V současné době jsou byty na katastrálním úřadě zapsány jako rozestavěné a rovněž je zápsano spoluvlastnictví k tomuto pozemku. Kolaudace bude probíhat na konci ledna 2005, poté budou byty převedeny do vlastnictví našich zákazníků - ale až např. v únoru či březnu 2005. Má firma v lednu 2005 povinnost podávat daňové přiznání k dani z nemovisti na tuto stavbu a pozemek? Děkuji za odpověď.
Vyhlaska 93/1993 Coll ma upresnovat bezcelny dovoz soukromeho vozidla do Ceska pro vlastni potrebu. Muzete prosim strucne popsat tuto vyhlasku a kde na Internetu mohu nalezt plny text. Dekuji
Dobrý den, můj bratr pracuje na živnostenský list jako zedník a vykonává práce pro různé stavební firmy, které jim pak fakturuje. V současné době se množí informace o tzv. švarc systému a můj bratr má strach, jestli bude moci dále pracovat na živnostenský list, jestli si nebude muset založit SRO. Děkuji za odpověď.
Dobrý den,chtěla bych radu k mojí mzdě.Normálně mám 25000kč hrubého, ale můj zaměstnavatel mi za listopad a prosinec vyplatil špatně mzdu tj. 20000kč/hrubého/měsíc. Slíbil mi, že rozdíl tj.2x5000kč hrubého mi vyplatí v lednové mzdě. Mohli by jste mi prosím poradit,zda nepřijdu vinou věstí hrubé mzdy v lednu tj.35000kč hrubého o peníze, myslím tím jestli nebudu platit o to více daní? (Nemám žádné odpočty na daních)
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně DPH. Chtěla bych vysvětlit "lidsky" slovo obrat. V zákonech o DPH je vysvětlen, ale bohužel mu nerozumím. Dále bych se chtěla zeptat co je to minimální daň. Četla jsem v novinách, že základní minimální daň činí cca 9.700,00Kč ze základu daně vyšší než 10.000,00Kč. Platí tato daň už pro rok 2004? Děkuji za radu
U České spořitelny mám vedeno stavební spoření. Počátkem prosince 2004 jsem uhradil na jeho konto 18.000,- Kč. Lze si tuto částku odečíst z daně za loňský rok? Jak vůbec funguje institut takového daňového odpočtu? Děkuji Vám srdečně za Vaši odpověď na adresu dring@seznam.cz
Je možné přejít během roku z daňové evidence na podvojné účetnictví,nebo je lepší zahájit až od nového roku?
Chtěla bych se zeptat,pokud budu zaměstnaná na dohodu jako účetní,běží mi v této době roky praxe?Pokud budu zaměstnaná na dohodu,musí za mě zaměstnavatel odvádět nějaké platby?Jak je to ze sociální a zdravotním pojištěním?Děkuji
Dobrý den. Od 1.1.2004 do 11.1.2004 jsem byl zaměstnán. Od 12.1.2004 do 11.7.2004 jsem byl veden v evidenci uchazečů o zaměstnání na ÚP. A od 12.7.2004 jsem obnovil doposud přerušené podnikání jako fyzická osoba (živnost). Dotaz: - Podávám jedno DAP za celý rok, nebo dvě (tři) dílčí? - Týká se mě minimální daň? - Nezdanitelnou část základu daně na děti uplatňuji i za měsíce, kdy jsem byl v evidenci uchazečů o zaměstnání? Děkuji
Podnikám jako zámečník, nemám žádné zaměstnance. Práci mi zajišťuje jiný zámečník a já mu fakturuji práci.Lze takto postupovat po novele zákona o zaměstnanosti par.13 zák.435/2004 aniž bych zaměstnával zaměstnance a budu pracovat sám?
Ráda bych věděla, jak je to s uplatňováním DPH při investicích pořízených ve vlastní režii. Je možné uplatňovat DPH ihned nebo až po kolaudaci? Je příp. nutno krátit výpočet DPH koeficientem?
E-mailem ze dne 3.12. 2004 jste mi potvrdili příjem mého dotazu a označili jej za placený. Pokud nelze dotaz rozdělit na jednotlivé body a zodpovědět je "neplaceně", netrvám na odpovědi, i když jste mohli u začínajícího udělat výjimku. Vámi uvedenou cenu si v současné době neradostných začátků a vydřidušského státu nemohu dovolit. S pozdravem Hanuš za manželku J. Hanušovou