FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, prosím uveďte sazbu DPH -inženýrská a investorská činnost - bytová výstavba
Kdo je plátcem daně z pozemků,nájemce nebo pronajímatel? Pozemky se nachází v katastrálním území Rakolusky okr.Plzeń´-sever.
Dobrý den, z televize jsem se dozvěděla, že musím podat přiznání daně z pozemků, které obděláva ZD. Zem. družstvo placení daní je osvobozeno a platí vlastník. A do kdy se to má zaplatit? Loni jsem platila daň z nemovitistí do 31.5. nejpozději. A teď nevím jestli ta částka bude stejná jako loni. Děkuji za odpověď Prokešová
Dobrý den, mám dotaz ohledně intrastatu. Naše firma poskytuje službu do německa, jedná se o přepravu zboží + vykládku a uložení zboží v ČR. Původ zboží je z Číny. Z Číny se dopraví lodí do Německa a z Německa putuje do ČR (sklad). Máme CMR. Za zboží platí Německo. Ale fyzicky se dostane do ČR. Máme nějakou povinnost hlásit pohyb zboží, když poskytujeme pouze službu? Předem děkuji.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak postupovat v tomto případě: Máme chatu v obci Ondřejov - Třemblaty, chata byla psaná na maminku, která zemřela. V katastru stále není přepsána na mě a sestru (každá jsme dědily 1/2), ale dědické řízení již proběhlo a má nabytou právní moc. Chtěla bych se zeptat, jak vyplnit a zda vůbec daňové přiznání z nemovitosti, na jaký FÚ ho podat, zda se úvádí oba vlastníci (já i sestra). Mnohokrát děkuji.
Dobrý den, mám prosím dotay ohledně správy daní a poplatků. Bohužel mi bylo vyměřeno penále za již zaplacenou daň z převodu nemovitosti, kterou se mi z nedostatku finančních prostředků nepodařilo splácet podle podmínek fin. úřadu. Penále je dost vysoké na mé poměry a má být zaplaceno do 15 dnů, což je pro mě ovšem nemožné. Jak bych prosím měla postupovat, odvolat se, či požádat o odložení, či splácení. Děkuji Turková
Dobrý den, Ještě jeden dotaz. Je zvýšen limit na 15 mil. k přechodu na účetnictví. Platí tato částka i na obrat v roce 2004? Děkuji.
Dobrý den, s mojí matkou jsme spoluvlastníky rodinného domku jenž má hodnotu cca 1 700 000,- Kč. Já vlastním jednu ideální čtvrtinu nemovitosti a matka tři čtvrtiny. Matka chce převést svůj podíl na mě. Rád bych se zeptal jaké daně a kolik zaplatíme? Darovací daň? Daň z převodu nemovitostí? Mnohokrát děkuji za odpověď.
Dobrý den, začínám jako OSVČ, zajímalo by mě, jestli musím mít samostatný podnikatelský účet nebo stačí běžný účet použivaný pouze pro tento účel?Ochodní partner z Německa mi nechce posílat peníze do Čech, (asi kvůli bankovním poplatkům). Když si udělám běžný účet v Německu, stačí účetnímu a FÚ moje kompletní bankovní výpisy nebo to musím někde oznámitt? A mohu používat již založený běžný účet?
Prosím o radu - mohu vystavit vrubopis k plnění,k teré mělo být (ale nebylo)fakturováno v dubnu s DUZP a datem vystavení 31.12. 2004 a použít přitom 22% DPH? Děkuji
Dobrý den, od 1.1.2005 jsem začal při zaměstnání podnikat na ŽL. Musím mít jako podnikatel používat při vystavování faktur nějaké razítko, nebo stačí pouze můj podpis? Pokud je nutné razítko, tak jaké údaje by mělo obsahovat? Předem děkuji za odpověď.
Jsem členem představenstva a.s., dále a.s. fakturuji služby za účetnictví na základě mandátní smlouvy. Zajímalo by mě, zda mám nárok na cestovní náhrady týkající se cest na valné hromady či zasedání představenstva. Děkuji
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda nemocenské dávky proplácí zaměstnanci stát nebo malá organizace. V případě, že dávky proplácí malá organizace, tak v jaké výší a po jakou dobu? Děkuji.
Jsem studentka a pracuji pro dva zaměstnavatele na Dohodu o provedení práce. Pro jednoho od února 2004, pro druhého od října 2004. Pro druhého zaměstnavatele jsem podepsala nárok na nezdanitelnou částku 3170 - růžovou dohodu a při každém vyúčtování čestné prohlášení, že neuplatňuju nárok na nezdanitelnou částku u jiného zaměstnavatele. Ale zjistila jsem, že aniž jsem podepsala růžovou dohodu u prvního zaměstnavatele, na výplatní pásce mám také uvedenou odečitatelnou položku 3170. Je to možné? Takže ji uplatňuju u obou zaměstnavatelů, což se nesmí. Jde to dát ještě nějak do pořádku? A nedanitelných 950 korun mohu uplatňovat u obou zaměstnavatelů? Děkuju
Dobrý den, TV NOVA informovala o změnách daně z nemovitostí. Pronajímáme pozemky zem.podniku zdarma s tím, že platí z těchto pozemků daň. Jak se nás v tomto případě bude změna týkat? Kde najít podrobné informace? Děkuji
Dobrý den, celý rok 2004 jsem měla pozastavenou živnost. Vím, že daňové přiznámí podávat nemusím. Měla bych sepsat čestné prohlášení, že jsem neměla žádné příjmy a komu toto prohlášení předložit? Děkuji Monika Gažíková
Dobry den. Som občan SR podnikajuci v ČR(SVČO). Na podnikanie používam súkromné vozidlo regis. v SR. Som povinný platit za toto vozidlo silniční dan v ČR alebo SR? Musím ju vôbec platit? V roku 2004 som neplatil, viem si náklady za r. 2004 ešte zaúčtovat? Dakujem za odpoveď.
Dobrý den. V letošním roce by jsme s mojí matkou chtěli měnit byty. Já vlastním družstevní byt 2kk, matka družstevní byt 3+1. Chtěla bych se Vás zeptat, jak je to s placením daně. O rozdílu mezi darovací daní a dani z převodu nemovitosti jsem se dočetla. Myslím, že je pro nás v tomto případě výhodnější zaplatit daň darovací. Není mi ale jasné, jak zjistím částky, ze kterých daň platit. Musí být na byty odhad? Prosím o Váš názor. Děkuji za odpověď. V. Hamplová
daň z pozemkové parcely
Dobrý den, pokud dochází např. k prodeji nemovitosti, je potřeba kromě přiznání k dani z převodu nemovitostí vyplnit i dílčí daňové přiznání pro uvedení změny vlastnického vztahu? Děkuji.