FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Vykonávám činnost obchodního zástupce na ŽL - ZPROSTŘEDKOVATELSKÁ ČINNOST. Chápu par.13 zák. o zaměstnanosti správně, že již nemohu vykonávat tuto činnost pro firmu soustavně aniž bych se jí nechal zaměstnat? Zbývají tedy na mě pouze jednorázové akce? Děkuji.
Dobrý den mám dotaz ohledně ročního zúčtování mezd. Pracovnice nastoupila do pracovního poměru 1.10.04. Předtím v roce 2004 pracovala v předchozím pracovním poměru do 31.5. Od 1.6. do 30.9. byla vedena na pracovním úřadu a pobírala podporu v nezaměstnanosti. Pokud předloží potvrzení o zdanitelných přjmech za leden až květen a přičtou se k tomu příjmy za říjen až prosinec - odečte se nakonec odčitatelná položka ve výši 38040 v plné výši nebo se krátí podle počtu odpracovaných měsíců? Děkuji.
Dobrý den. Prosím o radu. Jak mám postupovat při prodeji PC přízeného v roce 2000 a evidovaného jako DKP (38500,-Kč). V době pořízení jsem nebyl plátcem DPH (nákup na kupní smlouvu od neplátce). V současné době plátcem DPH jsem a částečně nefunkční PC vyřazuji z evidence prodejem fyzické osobě (nepodnikateli). Cena cca 3000,-Kč. Jaký mám vystavit doklad? Fakturu nebo stačí jen doklad o příjmu? Děkuji
Jsem občan SR. Od 17.5.2004 doteraz pracuji jako zaměstnanec v ČR. Jakou částku si mohu uplatnit jako nezdanitelnou částku při podání daňového přiznání. Je to 38040,- nebo je to za 8 měsícu. Děkuju
Mám dotaz:podnikám na ŽL jako fyzická osoba,jelikož mi obrat přesáhl 15.000.000 budu muset vést pod.účetnictví.Chtěla bych proto fyzickou osobu pozastavit a založit spol.s.r.o. na mé jméno.Jakým způsobem nejlépe dostanu majetek z první firmy do spol.s.r.o.?Mohu si ho mezi sebou prodat když obě firmy jsou na mé jméno? Děkuji
Dobrý den, chystám se poprve vyplňit přiznání k dani z nemovitosti. Kde zjistím cenu pozemku za 1m2? V pokynech je uvedeno: "A - orná půda, chmelnice, vinice, zahrada, ovocný sad, nebo B - trvalý travní porost, u kterých uveďte průměrnou cenu půdy za 1 m2, která je přiřazena katastrálnímu území, uvedenému na ř. 14 a 15, v Seznamu katastrálních území s přiřazenými průměrnými základními cenami zemědělských pozemků, tanoveném vyhláškou ministerstva zemědělství." Jsou tyto ceny zveřejněny někde na Internetu?
Dobrý den prosil bych Vás tímto o radu.Jak je to s přiznáním daně z orné půdy na Slovensku od 1.1.05 jestliže žiji v Čechách,popřípadě nějaký odkaz kde bych mohl zjistit bližší informace včetně poplatků a pokud i zde došlo k nějakým změnám jak se zaregistrovat a pod. Děkuji tímto za odpověď a přeji příjemný zbytek dne.
Vážený pane Judr. Dytrich, prosím vás jsou ze zákona povinni, na finančním úřadu, poradit mi ohledně vyplnění přiznání k dani silnicni? Nebo je v pořádku když mne vykážou, ať se zeptám daňového poradce? Jsem OSVČ, začal jsem v 12/2004. Děkuji za odpověď
Dobrý den přeji. Do 30.4. jsem byl zaměstanec od 5.5. jsem(dĺe ŽL) OSVČ a od 9.9. jsem zároveň student VŠ. Vztahuje se na mě minimální základ daně a pokud ano v jaké výši? Předem děkuji za odpověď a přeji hezký zbytek dne.
Rodiče zdědili a vlastní pole, které dlouhodobě pronajali. Kdo nyní bude (podle zákona 669/2004 Sb.) platit daň z pozemku a do kdy musí být daň zaplacena? Je možné se na osobě, která bude platit daň domluvit? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, prosil bych Vás o radu v následující věci: před jedním a půl rokem jsem sestře odprodal část domu po rodičích ve kterém již 20 let nebydlím (šlo o částku několika desítek tisíc) a z neznalosti jsem zapomněl na konci roku tuto částku zahrnout do přiznání příjmu fyzických osob - jsem v zaměstnaneckém poměru. Nyní jsem tento nedostatek zjistil a zajímalo by mě , je li možné dodatečně toto provést a jaké mi v tomto případě hrozí sankce.
Jaké doklady /ŽL, OR, apod/ musí mít prodavačka v maloobchodě pro případnou kontrolu Živnostenského úřadu? Děkuji Marklová
Dobrý den, vlastním firmu s.r.o., která má dva jednatele. Chci se zeptat, zda se musí alespoň jeden z jednatelů ve firmě zaměstnat, aby mohla fungovat, nebo zda stačí působit pouze jako jednatel a firma tak bude bez zaměstnanců.
Neplatce DPH, vedu daň. evidenci. Prodej v maloobchodě a s tím spojené reklamace=zrušení kupní smlouvy a vrácení peněz. Abych nepřekročil hranici pro DPH, píši vrácené častky jako storno příjmů. Je to možné? Děkuji J v o
Švarc systém??? Když budu pracovat pro tři firmy,budu mít vlastní pomucky,práci sice budu vykonávat na pracovišti firmy v domluvené hodiny.Je i toto švarc systém.!!!
Naše firma zaměstnává v řadném prac.poměru na plný uvazek pravníka, ktery zárověň dálkově studuje VŠ, múžeme u něho uplatnit nějakou nezdanitelnou částku u mzdy jako u studenta? Prosím poraďte. Děkuj.
Jaká sazba DPH se účtuje při prodeji nemovitosti.
Dobrý den, jsem OSVČ a v červenci 2004 jsem přerušil živnost a přihlásil jsem se na ÚP.Vztahuje se na mě povinnost podat daňové přiznání do 25.ledna 2005?A jak je to s podáním přehledu za rok 2004 správě soc. zabezpečení a zdravotní pojišťovně? Děkuji za odpověď.
V obdobi ledna az dubna jsem byla zamestnana a muj zamestnavatel za mne platil zalohy na dan z prijmu. Koncem dubna jsem zamestnani opustila a odjela do zahranici, kde jsem dosud. Zamestnani jsem zde nesehnala a ziji z uspor svych a sveho pritele. Jake danove povinnosti se na me vztahuji, jake formulare danoveho priznani mam vyplnit a jake doklady k tomu potrebuji? Dekuji.
Dobrý den , měl bych prosbičku ohledně daňového přiznání fyzických osob , mimo hlavní zaměstnání jsem si vyděl za rok 2004 cca 6 000 ,kč ( bez žL ) , uvádí se tento příjem do daňového prohlášení , nebo se do 10 000 tyto peníze nedaní . Děkuji Albrecht