FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, prosím o tabulku, kde bych mohla najít, uda je výhodné společné zdanění manželů. Děkuji
Poraďte mi prosím, zda musím podat přiznání k dani z nemovitosti, když: žádost o vklad do katastru byl podán v listopadu 2004 a zápis do katastru byl proveden 6.1.2005. Děkuji
Dobrý den.Máme malou s.r.o.Již 4 roky nečinná,držená pouze v důsledku úspěšně vysouzené pohledávky.Dlužník je v konkursu.Čekáme na plnění.Nemáme ani příjmy ,ani výdaje.Jak to je, pro nás s minimální daní za rok 2004?Děkuji za Vaši odpověď.
Prosím o sdělení, zda je od 1.1.2005 povinné vedení podvojného účetnictví u společenství vlastníků. Děkuji.
Dobrý den, prosím o radu - jsem zaměstnancem ve firmě v České republice a současně jsem členem dozorčí rady pobočky firmy na Slovensku, kde pobírám odměnu 1000 SK - mám podepsané daňové prohlášení - odpočitatelná položka převyšuje odměnu - daň tudíž není srážena. Může mi zaměstnavatel v ČR provést roční zúčtování daně nebo si musím sama podat daňové přiznání na FÚ, kde uvedu tento příjem ze zahraničí? Děkuji za odpověď.
V mém RD chci dlouhodobě pronajímat dva byty.Je povinná písemná smlouva nebo stačí příjmový doklad(jaké údaje o nájemníkovi musí obsahovat) pro účetnictví a daňové přiznání .Musím vést ještě nějakou dokumentaci nebo evidenci?Děkuji za odpověď.
Věc: odečet úroků z hypotečního úvěru: prosím o radu - mám za rok 2004 splaceno na hypotečním úvěru 60 000,- Kč úroků. Státní finanční podporu jsem dostal 10 000,- Kč. Otázka: mám státní finanční podporu odečíst od zaplacených úroků a vycházet z částky 50 000,- Kč na odečet úroků, viz. pozn. odst. 41, 10 a 11 zákona z formuláře "Přiznání k dani z příjmů"? A nebo odečítám plnou výši zaplacených úroků, tzn. 60 000,- Kč? Děkuji.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaká je výše náhrady za úžívání osob. automobilu, nezahrnutého do majetku firmy, pro učely podnikání pro rok 2004 a výši sazeb benzínů. Pokud možno i číslem předpisu, kde to lze nalézt. Děkuji za odpověď .
Ještě jeden dotaz:Pokud podnikám jako OSVČ a neměla jsem založený podnikatelský účet,založila jsem ho až teď.Asi 4 měsíce mi pojistné odcházelo z rodinného sporožira,přišli mi na něj také 2 pltby za fakturu,mám výpisy ze sporožira doložit jako doklad o zaplacení,nebo musím zaúčtovat jako nedaňové všechny položky které mi na sporožiro přišli nebo odešli?Nebo stačí zaúčtovat jen to pojistné a platby a doložit výpis? Děkuji za odpověď.
Dobrý den.Jsem OSVČ. Mohu si odepsat na manžela v plném invalidním důchodu odepsatelnou částku. Nikdo nám nedokáže říci jestli důchod je "vlastní příjem nebo ne"? Děkuji
Prosím o radu,vím že při přechodu z daňové evidence na podvojné účetnictví mohu podle§23,§5 snížit výsledek hospodaření o částku neuhrazených závazkú k 31.12.2004 ale jedná se mi i o závazky plynoucí z nezaplaceného soc.,zdrav,poj.a daně za zamněstnance.Děkuji
Vazeny pane doktore, chtel bych se zeptat zda mohu jako platce DPH uplatnovat pri vypoctu dane z prijmu vydaje ve vysi 25% z prijmu? Dekuji predem za odpoved.
Dobry den, je nejakym zpusobem v zakonech osetreno, jakym zpusobem musi byt ucetnictvi vedeno? (Respektive ano, o zalohach, kdykoliv mit moznost ziskat data a to i v tistene podbe vim.) Me jde spise o to, zda je nejakym zpusobem omezeno, kde a jakym zpusobem jsou data ukladana. Presneji, zda je dle dnesnich zakonu mozne, aby data byla ukladana na zarizenich treti (externi) strany. - Podotykam, ze tato treti strana by zajistovala pouze technickou stranku veci a bezpecnost, NIKOLIV uz samotne ucetnictvi a jeho vedeni (to jest uz preci jenom starost ucenich firem :) )
Dobry den, nedavno jsme mel diskuzi s jednim clovekem na tema ekonomickych informacnich systemu pro vedeni ucetnictvi firem a vubec vsem, co do teto skupiny patri. Podle neho pry veskere tyto systemy jmenujme napriklad (Money S3, Vario, G3 atd.) musi mit pro svuj provoz (tedy, aby vubec v techto systemech mohlo byt vedeno ucetnistvi a bez problemu uznavane financnimi urady atd nejakou certifikaci. Je toto pravda? Pokud ano, jakym zpusobem se da tato akreditace sehnat?
Dobrý den, prosím o informaci, kde by jsem mohl najít v zákoně o daních z příjmů nebo v jiném předpisu propblematiku zabývající se zdaněním neziskové organizace, občanského sdružení. Zajímá mě zda je uvedena částka která neziskovou organizace od daně osvobozuje a částka, kdy už musí přiznat daně. Děkuji za odpověd.
Dobry den, chtel bych se zeptat. V pripade, ze se firma rozhodne koupit pozemek, na kterem z casti vybuduje parkoviste a z casti skladovou halu. Da se tento pozemek odepsat z dani? V pripade ze ano, kolik let bude nutne kupni cenu pozemku odepisovat(25 let)?Nechysta se pripadne nejaka novela ktera by odpisy pozemku a nemovitosti pro firmy zrychlila. Dekuji. Preji hezky den. S pozdravem J.K.
Dobrý den, jako podnikatel jsem si koupit v roce 1997 osobní vůz na leasing. Leasingové splátky jsem dával do nákladů. Nyní je leasing ukončen. Co musím udělat, pokud chci automobil prodat? Je příjem z tohoto prodeje zdanitelný? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, jsem OSVČ - sportovní činnost, vlastním nemovitost,nezahrnutou do majetku, kterou pronajímám (zdaňuji dle §9-příjmy z pronájmu). Nyní chci nemovitost zrekonstruovat přičemž vzniknou tři nové bytové jednotky(resp.půdní vestavby). Mohu si uplatnit nějaké náklady do výdajů a snížit tím příjmy z pronájmu? Např. projetková dokumentace, stavební práce atd. Děkuji.
1.Musím odvést silniční daň na 2004, když se chystám odvést daň z příjmů paušálem ?Jsem živnostník-zednictví,auto používám osobní k výkonu povolání,není v účetníctví. 2.Pokud se dostanu při odvodu daně pod minimální základ daně, vztahuje se na mě minimální základ daně? 3.Při odvodu daně z příjmu paušálem odečítám od základu daně rovněž nezdanitelnou část základu daně? Děkuji
Prosím o radu:V roce 2004 byl manžel zaměstnán do 31.07 Od 01.08.2004 začal podnikat.Od zaměstnavatele dostal potvrzení o zdanitelných příjmech kde jsme vyčetli že si měsíčně uplatňoval odečitatelnou položku na sebe a na dítě.Na konci roku jsme zjistili že jsem jako manželka nedosáhla větší příjem než 38.040,-V jaké částce si na mě manžel může uplatnit odečitatelnou položku? Děkuji