FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, jsem nepodnikající fyzická osoba a mám možnost prodat náhradní díly právnické osobě. Do kolika tisíc mohu náhradních dílů prodat, abych příjmy nemusel přiznávat?
Dobrý den, můj dotaz se týká s.r.o., plátce q.DPH.od 11/2011 nemá firma žádný zdanitelný příjem, pouze nájem z pronajatých bytových prostor(200,- Kč/měsíčně)- bydlí tam správce objektu haly, který objekt udržuje, fi vlastní nezkolaudovanou nemovitost (hala vč.kanceláří), od r. 2007 nemá zaměstnance, pouze majitel fi je sám sobě zaměstnancem na 4 hod denně, tzn. náklady tvoří mzdy majitele, nutné provozní náklady – telefon,el. ostraha majetku,stočné, SP a ZP a min.nutné opravy výše uvedené nemovitosti.Vzhledem k tomu, že fi nevydělává, majitel měsíčně tyto náklady hradí, tak, že vkládá na b.ú. osobní vklad, nevyplácí si mzdu od 1/2012,q. DPH. Můj dotaz zní, je nutné aby firma byla dál plátce DPH?(myslím, že ano, protože od r.2002 do r. 2011 má investice 042 -hala vč. kanceláří, kde si DPH uplatnil), kdyby se DPH dalo zrušit, musí dodanit veškeré investice na účtě 042 a jak? S tím souvisí i dotaz, zda by neměl majitel přerušit/ukončit podnikání a jak. Nežádám Vás o popis jak to udělat, stačí mi poradit konkrétní zákony a § kde toto vše mohu najít a co by bylo v danou chvíli nejrozumnější, s ohledem na FÚ(lhůty DPH), převést nemovitost na majitele(jako soukromou osobu), majitel se snaží objekt od r. 2009 prodat, zatím se nepodařilo. Předem děkuji za jakoukoli radu.
Dobry den, chtela bych zeptat, zda je mozne fakturovat bez DPH zakazniku v Turecku za nastroje pro vyrobu dilu,nastroje zustanou fyzicky v CR. Na techto nastrojich, ktere po zaplaceni budou ve vlastnictvi TR zakaznika vyrabime dily,ktere prodavame tomuto zakaznikovi. Dekuji za odpoved, Hezky den,
Koupili jsme auto a zaplatili zálohu v době, kdy jsme nebyli plátci DPH. Nyní jsme už plátci DPH a záloha nám byla vrácena. Musíme z vrácené zálohy odvést DPH? Z poskytnuté zálohy jsme si samozřejmě DPH neuplatnili, protože jsem plátci nebyli. Děkuji
Dobrý den, zajímalo by mě,zda když si koupím nějaký výrobek (např. PC či mobil) a následně si ho chci vložit do nákladů,musím uvádět jako kupující své IČO či stačí uvést pouze jméno a bydliště. Jsem OSVČ. Mockrát děkuji
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda-li si můžeme uplatnit odpočet DPH u zakoupeného osobního vozu formou úvěrové smlouvy (automobil bude v obchodním majetku firmy). A zda-li splátky úvěry jsou pouze splátky úvěru a můžeme si uplatnit odpisy na automobil. Děkuji Střelková
Dobrý den, jsem s.r.o. zabývajcí se obchodní činností.Můžeme si vytvořit fond kulturních a sociálních potřeb? Jaký je rozdíl mezi FKSP a sociálním fondem? Jaká je maximální výše přídělu do fondu? Děkuji za odpověď
Dobrý den, jedná se o režim reverse-charge, jsou-li dodány dráhy hobbyfgolf. hřiště včetně montáže? Ostatní podmínky pro režim přenesení daň. povinnosti jsou splněny (fakturace plátce plátci a ekonom. činnost pro příjemce plnění)... Děkuji, s pozdravem N.Semml.
Dobrý den, rád bych se zeptal zda je nutné platit za zaměstnance na dohodu o pracovní činnosti, který používá k práci soukromé vozidlo silniční daň, i když nemam zájem odepisovat pohonné hmoty. Děkuji S pozdravem A.Lazarov
Dobrý den. Mám v plánu provozovat SMS soutěže na internetu. Služby na SMS Premium řešení poskytuje společnost AXIMA s. r. o. (http://axima-brno.cz/). Potřebuji vědět, zda z veškerých provizí, které mi přijdou za SMS platby, a které jsou následně vyplaceny na bankovní účet, musím odvádět jinou daň, než je DPH. Chtěl bych tedy požádat o odpověď a případně bych i ocenil objasnění mých, případných povinností.
Dobrý den, jsem plátce DPH a nakoupila jsem zemědělský stroj ve Velké Británii. Faktra byla bez DPH(prodejce se taktéž plátce DPH). Jak budu postupovat vrámci ČR? Musím DPH dopočítat- odvést a zároveň si ho nárokovat? Stroj je určen pro účely mé firmy. Děkuji za odpověď.
Dobrý den,jsem začátečník v oblasti podvoj.účetnictví a proto prosím o radu.Firma je čtvrtlet.plátce DPH.Za 2.čt.nám vznikl nadměrný odpočet ve výši 17.766 Kč.jelikož jsme FÚ dlužili na DPH za minulá období Kč 16.422 FÚ nám nic již nevrátil.Na jaké účty to mám zaúčtovat? Děkuji za odpověď Kovářová
Dobrý den, prosím o radu, s manželem jsme spoludlužníky hypotéky, vlatník jsem však pouze já. Jakým procentem by musel být v katastru uveden jako spoluvlastník, aby si mohl uplatnit odpočet úroků z úvěru za nás oba (momentálně jsem na rodičovské dovolené)? Dále zda by si mohl uplatnit odpočet již za rok 2012 v případě, že by jako spoluvlastník byl zapsán v katastru až koncem roku 2012? Museli bychom mezi sebou uzavřít smlouvu o převodu vlastnického podílu? Platila bych daň z převodu nemovitosti, pokud bych ho uvedla v katastru jako spoluvlastníka? Předem děkuji za odpověď Chrástná
Dobry den, Jak mam postupovat pri zdaneni prijatych dividend ze zahranici (Polsko, Rakousko, Nizozemi, SRN, USA) a jak postupovat pri refundaci dane u statu s vyssi dani nez ma CR Dekuji
Dobrý den, jsme obchodní firma, plátce DPH s obratem cca 200.000 Kč/měsíc z klasické obchodní činnosti (20% DPH), kromě toho ale začínáme pravidelně nakupovat a prodávat akcie na Burze cenných papírů Praha s obratem cca 100.000 Kč/měsíc (0% DPH). Jde nám o to, abychom nemuseli kvůli obchodování na burze (prodejům s 0% DPH) krátit koeficient DPH....., to by nemělo logiku... Dotazy: a) je nákup a prodej CP finanční činností dle §54, tzn. osvobozená od daně bez nároku na odpočet daně? b) mám skutečně nárok na 100% odpočet daně z této činnosti podle §72, odst. 1 písm. d)? c) do kterých řádků máme uvádět v přiznání k DPH obrat účtu 661, resp. máme ho tam vůbec uvádět? Děkuji za odpověď, Vlastimil Urbánek Sontradex s.r.o.
Dobrý den Chtěl bych začít prodávat na internetu své 3D modely. Konkretně na stránce http://www.turbosquid.com/. Platby za modely probihaji vetsinou pres sluzbu paypal a po nashromazdeni nejake castky bych si penize prevedl na svuj ucet v Ceske republice.Chtěl jsem se zeptat jak se na to vstahujou daně? Existuje nejaky limit vydělaných peněz, do ktereho ty daně platit nemusim? Protože sam teďka nevím jestli se mi to vyplatí. Předpokladam, že bych potřeboval nějáký živnostenský list?Moc se v teto oblasti neorientuju.Tak jsem se chtel zeptat jestli by jste mi tento problem mohli vice objasnit.
Dobrý den,prosím zodpovězení dotazu. S.r.o má ve vlastnictví os. automobil. Došlo k nezaviněné nehodě. Autorizovaný servis provedl opravu, která byla na základě dohody uhrazena (bez DPH) pojišťovnou viníka v plném rozsahu přímo servisu.Je správný tento postup účtování u s.r.o.? Závazek vůči servisu : xx 511/321 DPH( obojí na zákl. Fa) : yy 343/321 Pohledávka za pojišťovnou: xx 378/648 = 1.ID na zákl. oznámení pojišťovny Vypořádání s pojišťovnou : xx 321/378 = 2.ID na zákl.ozn.pojiš. Úhrada DPH servisu : yy 321/221 Výnosový 648 se vyruší s nákladovým 511 a neovlivní VH firmy. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, mám dotaz. Dostudoval jsem střední školu a po škole jsem se přihlásil na úřad práce. Od 1.5.2012 jsem podepsal hokejovou smlouvu a pobírám jen 3000kč ( každý rok se částka zvýší ). Na úřadu práce jsem se ptal zda se mám s takovou částkou hlásit na finančním úřadě a bylo mě řečeno, že pokud nemám 4000kč a víc a jsem na pracáku tak nemusím. Že až budu mít 4000kč a víc, že mě vyřadí a musím jít na finančák. Mají pravdu nebo v tom je nějaky háček? Děkuji
Dobrý den, dobrovolníci (ne zaměstnanci) zorganizovali pod hlavičkou neziskové organizace dětský tábor. Používali soukromé auto na nákupy, různé přesuny dětí a dopravu vedoucích tábora s táborovými pomůckami na místo a zase zpět. Jaké doklady mám od vedoucích požadovat a jak mám správně tyto cesty vyúčtovat? Děkuji předem za Vaši odpověď. S pozdravem Dana D.
Dobrý den, pracuji ve firmě, která vlastní jeřáb, samozřejmě veškeré práce spojené se stavbou fakturuji s PDP, ale není mi to úplně jasné, když sládáme na stavbě buňku. Buňka je sice na stavbě, ale zase se odveze. Děkuji za odpověď