FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jak mám podat daňové přiznání za pozemek pod domem, když jsem spoluvlastníkem? Děkuji za odpověď
Dobrý večer,chci se zeptat.Přítel je na dvouleté mateřské dovolené,která mu končí v květnu 2013,před tím byl zaměstnán u firmy, kde si také přivydělává od srpna 2012.Od září 2012 si pořídil také živnostenský list,ale bohužel se mu nedaří podnikat a nemá žádné příjmy.Chi se zeptat,jestli musí podávat daňové přiznání za rok 2012? Děkuji za odpověď
Dobrý den, od nového roku pronajímám byt, který je v OV. Částka měsíčního nájemného činní 8.500,- Kč z kterého platím nájemné ve výši 4.020,- Kč Společenství vlastníků, 1000,- Kč zálohu za elektřinu a 500,- Kč za plyn. Po odečtení poplatků činí přijem 2800,- Kč. Chtěla bych Vás poprosit o informaci, jak mám postupovat, jestli stačí vyplnit daňové přiznání k dani z příjmu nebo jestli mám povinnost oznámit příslušnému finančnímu úřadu o pronájmu bytu ještě před podáním daňového přiznání. Jaké je datum pro podání daňového přiznání? Předem Vám děkuji za odpověď. S pozdravem Michaela.
Dobry den chtela bych se zeptat.V prosinci jsme objednali nejake veci na fakturu.Faktura bude placena hotove z pokladny.Faktura byla vystavena 3.1.2013,ale zdanitelne plneni ma k 31.12.2012.Muzeme vydat vydajovy pokladni doklad v prosinci nebo musime az v lednu a zauctovat to jako material na ceste.Do nakladu to pujde v roce 2012 nebo v roce 2013?dekuji
Dobrý den, syn oficiálně pracuje asi čtyři měsíce v Německu a dalších několik měsíců tam ještě bude. Zajímá mě jakým způsobem se platí daňové přiznání. 1) Zda musí podat přiznání v ČR jako zahraniční příjmy, nebo zda tohle bude řešit přímo v Německu. 2) Pokud bude podávat DP v ČR, a do 31.3. určitě nepřijede - jak to máme řešit Před prací v Německu byl student, tak žádné jiné příjmy v ČR neměl. Děkuji Křížková
Dobrý den, pokud jako živnostník používám auto k podnikání jen určité dny v roce, jak správně platit zálohy na daň? Je možné platit zálohu zpětně na určitý měsíc nebo jen na dny,kdy jsem auto použila? Př. V březnu auto použiji 5 dní nesouvisle jdoucích po sobě. Zálohu na daň zaplatím 1/12 z celkové roční sazby daně, v mém případě 250Kč za celé čtvrtletí. V ročním zúčtování silniční daně pak uvedu skutečně zaplacené zálohy. Je tedy možné platit třeba jen 1 měsíc z celého čtvrtletí? Děkuji za odpověď.
Dobry den, jsem majitelkou bytu, ktery splacim formou hypoteky. V roce 2012 jsem v byte bydlela cast roku a posledni dva mesice jsem ho pronajala. V jakem rozsahu si muzu uplatnit odecitatelnou polozku od zakladu dane ze zaplacenych uroku z hypotecniho uveru? Dekuji za odpoved.
Dobrý den, bratr k 31.10.2012 přerušil podnikání, opět zahájí pravděpodobně od 1.5.2012, vede daňovou evidenci. Mám dotaz ohledně úpravy základu daně u těchto účetních operací: 1) 12.11.2012 mu přišel na běžný účet přeplatek povinného ručení - mám ho dát do uzávěrkových operací do příjmů nebo mohu do peněžního deníku? 2)V prosinci 2012 zaplatil silniční daň-zálohu za říjen 2012 - mohu dát do uzávěrkových operací do nákladů (nebo do peněžního deníku)? 3) V listopadu bratr vystavil fakturu se zdanitelným plněním říjen 2012 - má dát tuto fakturu do uzávěrkových operací-příjem (uhrazeno do konce roku 2012)? 4)15.11.2012 obdržel fakturu za telefonní poplatek - zdaňovací období 10.10.-9.11., může si dát poměrnou část za říjen do nákladů do uzávěrkových operací (uhrazeno do konce roku 2012)? 5) Odpisy pouze ve výši 1/2 do uzávěrkových operací? Moc děkuji za odpověď.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mam narok na nejakou danovou ulevu u dane z prijmu jako drzitelka ZTP (ne ZTP/P)? Jedna se o danove priznani ze zavisle cinnosti. Dekuji!
Dobrý den. Naše firma průběhu prosince přijala od zákazníků poukázky na odběr pracovních pomůcek od firmy Edenred v částce 5.000,- Jak toto správně zaúčtovat? Šlo by, vystavit souhrný doklad za prosinec a dát jako zisk ještě za prosinec? Částku nám zaslala firma Edenred až v lednu sníženou o provizi. Případně jak správně tyto operace zaúčtovat. děkuji
Dobrý den, Váš dotaz bude zpracován a zodpovězen co nejdříve. Pokud bude označen jako placený, co nejdříve obdržíte návrh ceny a termínu odpovědi. Dotaz: Dobrý den, v roce 2013 si nebudou moci důchodci uplatnit slevu na dani za poplatníka. Týká se toto opatření i vdovských sirotčích a invalidních důchodů? POkud ne, jak se v takovém případě pohlíží na člověka, jemuž se plný invalidní důchod automaticky překlopil ve starobní? Děkuji
Fyzická osoba má provozovnu v domě, který je i na bydlení. Může si uplatnit do nákladů celou částku za internet, který má v této provozovně? Faktura není na IČ. Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den,podávám danové přiznání za byt a chci se zeptat,zda-li musím uvádět i údaje k dani z pozemku,vzhledem k tomu,že na LV je uveden podíl na společných částech domu a pozemku (jedná se celkem o 8 parcel)?Částka za pozemky je nižší než 50Kč,-. Děkuji za odpověd
PODNIKANI V DUCHODU. DOBRY DEN,JSEM JIZ NEKOLIK LET VE STAROBNIM DUCHODU= VCETNE VDOVSKEHO MI TO DELA 11 TISIC, A MAM JESTE AKTIVNI ZL. TENTO JSEM VYUZILA AZ V ROCE 2012, KDY JSEM NA JEHO ZAKLADE PET MESICU PRACOVALA PRO FIRMU PROVIDENT, PAK JSEM TOHO ZE ZDRAVOTNICH DUVODU MUSELA NECHAT. ZA TECH 5 MESICU JSEM SI VYDELALA 16 TISIC. MUSIM ZA ROK 2012 PODAVAT DANOVE PRIZNANI? A KOLIK BUDU PLATIT NA ZDRAVOTNI A SOCIALNI POJISTENI? DIKY ZA ODPOVED.
PODNIKANI V DUCHODU DOBRY DEN, JSEM JIZ NEKOLIK LET VE STAROBNIM DUCHODU= VCETNE VDOVSKEHO MI TO DELA 11 TISIC, A MAM JESTE AKTIVNI ZL. TENTO JSEM VYUZILA AZ V ROCE 2012, KDY JSEM NA JEHO ZAKLADE PET MESICU PRACOVALA PRO FIRMU PROVIDENT, PAK JSEM TOHO ZE ZDRAVOTNICH DUVODU MUSELA NECHAT. ZA TECH 5 MESICU JSEM SI VYDELALA 16 TISIC. MUSIM ZA ROK 2012 PODAVAT DANOVE PRIZNANI? A KOLIK BUDU PLATIT NA ZDRAVOTNI A SOCIALNI POJISTENI? DIKY ZA ODPOVED.
Dobry den,chtela jsem se informovat,prisla mi faktura se zdanitelnym plnenim 24.12.2012 dph 20% a datum vystaveni je 03.01.2013,, kdy mam dat do priznani dph za prosinec a nebo az v lednu 2013 kdyz je od ledna 21%,popripade do ktereho policka to mam uplatnit?
Dobrý den, jsem majitelkou obchodu s chovatelskými potřebami a ráda bych věděla zda je mou zákonnou povinností vést skladové hospodářství (cca 7000 položek), nebo zda stačí prodej přes registrační pokladnu a řádná inventura jednou ročně. Předem děkuji za odpověď. Naďa
Dobry dn chcy se jenom informovat kolik mi muze strhavat dane zamestnavatel,ja jsem se dyval tady na kalkulacku a nerozumim tomu lebo ja jsemm zamestnanec u nemecky firmi a vonn nam stahuji 25% a semi to nejako nezda kdyz jsem zamestnanec muzete mi poradit co mam delat ddekuji z pozdravem M.Duna
Dobrý den, můžete mi prosím poradit, jaké doklady (přílohy) k daň. přiznání přikládá pracující důchodce? Musí doložit potvrzení z ČSSZ o výši ročního důchodu? Důchod a příjem z dalšího zaměstnání nepřesahují celkem 288 000 Kč, takže přiznání bude zpracováno pouze k části příjmu ze zaměstnání - musí být tedy doložena výše pobíraného důchodu, nebo si to FÚ prověří sám? A dále musí v tomto případě důchodce dokládat přehled o příjmech a výdajích na OSSZ a příslušnou zdravotní pojišťovnu? děkuji
Dobrý den, společnost si pronajímá osobní auto. Kdy bude platit silniční daň? Děkuji Hana