FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, od fondu německého odškodnění (odškodnění válečných škod) jsme obdrželi určitou částku v Kč. Chceme vědět jest-li tato částka se zdaňuje a jakým způsobem? Děkujem předem za odpověď.
dobry den, zapujceni stroje na 1 rok! na Kanarske ostrovy ma vliv na DPH?Staci Faktura pro celní ucely?dekuji
Dovoluji si Vám zaslat dotaz: letos jsem koupil pozemek k výstavbě rodinného domku. Financovat jej bude z 50% z prodeje družstevního bytu. Postavil jsem hrubou stavbu v tržní v hodnotě cca 1200 000. Jaké mne čekají daně? Děkuji
Přeji krásný den, chtěla jsem se zeptat ohledně dohadných položek. V r. 2004 jsem vytvořila větší dohad. položku než byl skutečný náklad - faktura přišla v červenci r. 2005. Jak provedu zúčtování dohad. položky a co vzniklý rozdíl. Děkuji
Dobry den, moje otazka: Ovlivni fakt registrace sidla spolecnosti s.r.o. v mem byte (zadny prijem z najmu, pouze schranka na postu), kde bydlim a na ktery mam hypotecni uver jako fyzicka osoba, moznost odecteni uroku z tohoto hypotecniho uveru od meho danoveho zakladu pro ucel DZP fyzicke osoby? Pokud ano, jak by se pocitala vyse uznatelnych uroku? Dekuji za odpoved.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám takový problém. Zpracovávám účetnictví OSVČ a tato osoba v roce 2004 odvedla chybně DPH z přijaté zálohy od právnické osoby ve výši 5%. DPH mělo být ve výši 19%. Jakým způsobem tuto zálohu dodanit? Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den, stala jsem se plátcem DPH, provozuji činnost zajištění komparzistů pro natáčení. Kromě toho, že si účtuji provizi za zajištění, rovněž komparzisty vyplácím na základě Dohody o provedení práce. Musím platit DPH z celkové částky (tzn.provize+výplaty komparzistů) nebo budu odvádět DPH jen ze své provize a výplat komparzistů se to netýká? Děkuji za odpověď.
Dobrý den. Prosím o odpověď. V roce 2000 jsme koupili rodinný dům . Financování proběhlo formou úvěru na FO ( dva členové ve sdružení bez právní subjektivity).Pro celý dům jsme změnili účel užívání - na nebytové prostory. Jsme plátci DPH. V roce 2005 jsme úvěr doplatili. Během pětiletého období byly zde provedeny různé opravy a uplatněny v nákladech.Dům každým rokem odepisujeme.Jak postupovat při prodeji domu, abychom neplatili zbytečně vysoké daně? Je možné a vhodné převést tuto nemovitost do s.r.o.? Děkuji za odpověď.
Od 1.1.05 do 27.4.05 můj syn studoval na VŠ. Od 28.4.05 do 30.8. je veden na úřadu práce jako nezaměstnaný,podporu nepobírá neboť na ní nemá nárok. Nemá žádný jiný příjem.Od 1.9.05 bude opět studentem. Za kolik měsíců si v daň. přiznání mohu uplatnit daň.bonus? Děkuji.
Dobrý den, prosím o radu: manželé, každý FO, vedou daňovou evidenci. Manžel má ve svém majetku vložený osobní automobil.Automobil využívá občas ke svému podnikání i manželka, dle procentního výpočtu podle ujetých km uplatňuje část odpisů, nákladů na provoz, pojištění, sil.daně + výdaje na PHM ve své daň.evidenci. Manžel nyní přerušil podnikání, manželka bude osobní automobil používat i nadále. 1) může manželka uplatňovat do svých výdajů odpisy, náklady na provoz apod. jako dříve, aniž by automobil převedla do svého majetku? 2) bude manžel i nadále plátcem sil.daně? 3) bude tato sil.daň výdajem manželky? Děkuji za odpověď
Dobrý den, v září 2003 (nabytí právní moci) jsem zdědil po rodičích rodinný domek, který bych chtěl nějakým způsobem darovat nevlastní dceři s manželem. Prosím poraďte mi nejvýhodnější možnost. Ve zmiňovaném objektu jsem neměl nikdy trvalé bydliště, jsem pouze jejím vlastníkem. Velmi děkuji za pomoc.
Naše společnost má koncesi na provozování nepravidelné osobní dopravy. Má při nákupu nového osobního automobilu pro poskytování této služby nárok na odpočet DPH? Pokud má nárok na odpočet DPH může toto vozidlo používat i pro vnitropodnikovou dopravu? Který § Zákona o DPH se na toto vztahuje?
Chcela by som sa opytat ohladom DPH uvedeny pripad. Slovensky podnikatel, ktory NIE je registrovany v SR ako platca DPH - vykonava stavebne prace na stavbe v CR pre spolocnost v CR, ktora je evidovana ako platca DPH v CR. Ako ma slovensky podikatel fakturovat vykonane prace? Bez DPH alebo je povinny sa registrovat ako platca DPH v CR a fakturovat s ceskou DPH? Dakujem.
dobrý den, naše firma pronajímá některé kanceláře, vztahuje se k tomu DPH? Co je to finanční pronájem a patří to do této kategorie?děkuji
Dobry den, mam povinnost v pripade pronajmu chaty v osobnim vlastnictvi priznat tento prijem v Danovem priznani pro prijem FO? Jak je nutno tento prijem dolozit? Dekuji za Vasi odpoved!
Dobrý den, prosím o radu, jakou sazbu daně uplatnit při vyúčtování stavebních prací v ústavu sociální péče - výměny podlah, SDK, bourání příček apod. Děkuji Vám.
Dobry den,jsem studentka.Nyni pracuji mesic v Nemecku.Jakou dan budu odvadet?Muzu si pak zazadat o vraceni?Dekuji za odpoved
Prosím o odpověd: 1.Česká firma plátce DPH dodává zboží včetně montáže(instalace) madarské firmě rovněž plátce DPH.Instalace zboží je v místě madarské firmy na území Madarska.Domnívám se,že celá dodávka včetně montáže je fakturována českou firmou bez DPH. 2.Česká firma si ale na provedení instalace najala (zadala) další českou firmu rovněž plátce DPH.Jaká je fakturace mezi českými firmami,když je instalace(montáž) prováděna v Madarsku.Děkuji za odpověd.
Dobrý den, jsem absolventem VŠ se zaměřením na ekonomiku, řízení a finance a již 4. rokem se pohybuji mimo obor, ketrý jsem studoval. Rád bych se k němu určitým způsobem vrátil, láká mne prác daňového poradce či auditora. Mohl bych Vás poprosit o zaslání kontaktů, kde by bylo možné absolvovat rekvalifikační kurz, který by byl přípravou pro daňové, resp. auditorské zkoušky? Děkuji za pochopení a jsem s pozdravem
Dobrý den, prosím o radu, jak postupovat u nákladů na osobní automobil (odpisy, silniční daň, pojištění, pohonné hmoty, opravy), který jsem jako fyzická osoba v letošním roce pořídil a zařadil do majetku. V některých měsících ho bude využívat také manželka pro svoje podnikání. Lze náklady na automobil rozdělit např. podle počtu ujetých km na manželku, nebo je možné sjednat nájemní smlouvu s měsíční nebo denní sazbou? Děkuji.