FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den. Ukončil jsem řádně leasingovou smlouvu na auto s úpravou N1 a nyní chci auto používat pro soukromé účely. Jsem plátce DPH. Jak to účetně provést?
Vážený pane doktore, se zemědělským družstvem jsem se dohodla na vypořádání majetkového podílu z transformace v naturální formě. Bylo mi řečeno, že cena jednoho kusu výrobku družstva, který budu odebírat, bude cena účetní (skladová). Nyní, když dochází k vypořádání ve výrobcích družstva, tak je mi toto vypořádáváno ne v ceně účetní, ale v ceně za kterou je výrobek prodáván v podnikové prodejně, tzn. za cenu podstatně vyšší. Touto cestou Vás prosím o sdělení, v jaké ceně má družstvo v naturální formě podíl vypořádávat, zda v účetní nebo v ceně na podnikové prodejně. Za odpověď předem mnohokrát děkuji.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat v jakém druhu živnosti bych si mohl dát do nákladů motokrosovou motorku. děkuji
Dobrýden,prosila bych poradit s daňovým přiznáním.V květnu 2004 jsem dostala odstupné za byt,které jsem z části použila a ještě použiji na rekonstrukci bytu-lhůta do 31.12.2005 Mohu odstupné použít na posuvné dveře či vestavěnou skříň?/obojí je pevně spojeno se stavbou bytu/Tak se ptám,do kdy musím zaplatit daňové přiznání?Mohu při výpočtu daně uplatnit základní odpočitatelnou položku a položku na dítě?V únoru čekáme druhé dítě.Má vliv při výpočtu daně - mateřská ,rodičovská dovolená a registrace na úřadu práce?Ptám se ,protože 25.12.2004 mi skončila RD,poté jsem byla registrována na ÚP a 6měsíců před porodem nastupuji na MD. Mohu zákl.odpočitatelnou položku a položku za dítě odečíst i za rok 2004?Děkuji.
Dobrý den, chci se zeptat, jak je to s odpočtem daně při uzavření životního pojištění, jsem student pracující na poloviční úvazek, vztahuje se taková možnosti i na můj případ? Děkuji za odpověď
Plnění pojišťovny za ukradené auto je zdanitelným příjmem. Co všechno lze uplatnit jako výdaj (vozidlo v obch. majetku,4 roky odepisované, ukradené letos v květnu) ? Děkuji
Již mnoho let čekám na vyřešení konkurzu na Zdravotní pojišťovnu Sport v likvidaci, IČ 49710389, poč. činnosti 29.12.1994. Člen představenstva je ing.Drah.Matonoha. Jsem řádně přihlášen jako konkursní věřitel. Kde se mohu dozvědět o průběhu konkurzu, o činnosti správce konkurzní podstaty a hlavně, kdy budou moje pohledávky vůči této ZP v likvidaci umořeny? Je možno ještě něco dělat ? Trvá to už asi 8 let !!!
Dobrý den, Jsem OSVČ.loni jsem koupila rekreač.chatu za účelem pronájmu dle § 9.Hodnota chaty byla 3OO OOO tic.+ lOO OOO vybavení chaty.v lonském danovém přiznání mi účetní uplatnila výdaj 1OO OOO,-(vybavení) §9.Aniž by byla chata pronajmuta.Je to správně? Letos jsme začli na chate opravovat přístavek.Můžu si opravu uplatnit jako výdaj?I když nebyl kvůli opravám žádny příjem z pronájmu?Když ano jakou formou mají vypadat doklady na tyto opravy, které si mohu uplatnit jako výdaj. Děkuji
Dobrý den, Jsem OSVČ.loni jsem koupila rekreač.chatu za účelem pronájmu dle § 9.Hodnota chaty byla 3OO OOO tic.+ lOO OOO vybavení chaty.v lonském danovém přiznání mi účetní uplatnila výdaj 1OO OOO,-(vybavení) §9.Aniž by byla chata pronajmuta.Je to správně? Letos jsme začli na chate opravovat přístavek.Můžu si opravu uplatnit jako výdaj?I když nebyl kvůli opravám žádny příjem z pronájmu?Když ano jakou formou mají vypadat doklady na tyto opravy, které si mohu uplatnit jako výdaj. Děkuji
Dobrý den,prosím o radu-občan vykonal pro neziskovou organizaci praci v rozsahu 60hodin, na dohodu o provedeni prace dostal odměnu ve výši 1500,- Kč.Bude platit z této částky dan?
Dobrý den, prodala jsem byt v osobním vlastnictví v listopadu 2005. Získané prostředky použiju na koupi nového bytu, ale až v roce 2006. Budu muset podat daňové přiznání a zaplatit daň z příjmů z prodeje nemovitosti tento rok nebo až po koupi nového bytu??
Dobrý den, ještě jednou vás prosím o zodpovězení otázky: Když mám jenom příjem z pronájmu nebytových prostor. Musím podat daňové přiznání a můžu uplatnit odčitatelné položky na sebe a děti a až potom zaplatit daň?
Dobrý den, mám pouze jeden dotaz. Jsem studentka a dostala sem darem nemovitost. A proto se chci zeptat jestli musím platit Darovací daň z této nemovitosti. Předem děkuji za odpověď
Dobry den, Jsem fyzicka osoba, rezidentka v CR a investovala jsem do zahranicniho podiloveho fondu. Jak se mi zdani zisk obdrzeny z tohoto podiloveho fondu v CR? Dekuji za odpoved
Dobrý den, děkuji za odpověď dotazu ze dne 15.11.( daň z převodu nemovitosti při převodu ze SJM po rozvodu). Vzhledem k tomu ,že toto podléhá zdanění, nevíte jak se vypočítává základ. daně jestliže nemovitost je zatížena z 80proc. úvěry?Standartně je základem daně buď cena podílu nemovitosti z odhadu nebo prodejní, tedy ta vyšší. V případě že je nemovitost použita jako zástava,lze tento dluh od základu daně odečíst? Nebo nešlo by pouze ve vzájemném majetkovém vypořádání po rozvodu uvést, že podíl je darován a finanční vyrovnání že je pouze např.jakési jednorázové výživné.Pak by se platila samozřejmě už pouze daň darovací. Děkuji, s pozdravem mh
Mam HPP na pracovni smlouvu.Zivnostensky list nemam.Tez si privydelavam jako rozhodci fotbalu. Musim uvadet do danoveho priznani i tuto cinnost rozhodciho?Dekuji
Dobrý den, děkuji za Vaši dnešní odpově´d. Ještě dotaz k opravné položce k zásobám. Můžete mi prosím blíže specifikovat právní úpravu? Děkuji
Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o radu. Jsem živnostník a na dohodu o provedení práce bych ráda zaměstnala studenta. Daň z příjmů bych za něj chtěla platit zálohově, aby měl na konci zdaňovacího období nárok na vrácení daně (daňové přiznání si bude dělat sám). Chtěla bych se Vás zeptat, jakým způsobem mám postupovat. Musím se na FÚ registrovat jako plátce daně? Myslela jsem, že budu muset vyplnit nějaký formulář (Přihláška k registraci, Vyúčtování daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků, Počet zaměstnanců?), ale na FÚ mi řekli, že stačí, když daň pošlu. Bez předchozího upozornění a evidence mě to však přijde divné. Kdo zjistí za co jim najednou platím, když to nikde nenahlásím? Velice Vám děkuji.
Dobry den,mam dotaz. Zastavená nemovitost propadla jako zástava bance, byla prodána a převedena na nového majitele.Daň z převodu má snad ze zákona platit původní majitel, který ale nedostal ani korunu a nemá tedy z čeho uhradit. Následně neprokáže bezdlužnost, nemůže podnikat a práci nesežene,takže vlastně totální likvidace.Co s tím? Je řešení ? Nebo je jediným řešením smrt toho dlužníka?
Dobrý den, doslechla jsem se,že když stavím rodinný dům uřčený k trvalému bydlení,tak po kolaudaci když doložím všechny faktury za materiál na finanční úřad,tak mi stát vrátí 14% DPH,stejně jako bych si zadala stavbu u firmy s 5%.Takže stát by si nechat těch 5% a mě by vrátili 14%.Nevím jsetli se k tomu nevztahují ještě nějaké podmínky.Moc děkuji za odpověď.