FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda znalecký posudek nemovitosti, který se přikládá při přiznání k dani z převodu nemovitosti, může být znalecký posudek, který si dělala strana kupující pro vyřízení úvěru k této nemovitosti nebo musí být vypracován nový znalecký posudek, jak starý může být znalecký posudek. děkuji
Dobrý den, jakou sazbu DPH máme účtovat při pobytu se stravou /např.polopenze/, musíme zvlášť pitvat ubytování vč. snídaně s DPH 5% a zvlášť polopenzi 19%. Nebo můžeme účtovat např. za pobyt v hotelu celková částka a to s 5% za veškeré služby? Děkuji za odpověď
Jak formulovat žádost o "promítnutí placení zálohy" na daň z příjmu u OSVČ, pokud vím, že bude jeho daňová povinnost za tento rok nižší než jsou již uhrazené zálohy. Jde mi o to, aby již nemusel platit zálohu 15.12.2005. Je na to nějaký formulář? Jak žádost nazvat? Děkuji.
Dobrý den, kamarádce, která již nějakou dobu žije v zahraničí, chce známý poslat starý dluh asi 200tis.Kč. Jelikož je mimo ČR a peníze potřebuje její otec, chtěla by nechat poslat tyto peníze na můj účet (na který mi chodí akorát pravidelně má mzda), aby se on mohl k těmto penězům dostat. Nemohl by mi tak vzniknout nějaký problém s úřady, daněmi, apod.? Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda má pracovník zaměstnaný u organizace na vedlejší pracovní poměr, nárok na příspěvky z FKSP. Pokud má tento nárok, je vymahatelný zpětně? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, prosím o zodpovězení dotazu: FO,provozuje taxislužbu automobilem, nevloženým do majetku. Na denních uzávěrkách jízd jsou evidovány celkové služební km a placené km. Cestovní náhrady se budou propočítávat z celkových služebních km? Myslím si, že ano, protože i ty neplacené služební km jsou za účelem dosažení příjmů. Děkuji za odpověď.
Dobrý den. Mám dotaz,doufám, že se mi podaří ho nějak rozumně vysvětlit k pochopení. Firma A dříve vedla JÚ a nyní DE. Od r.1999-2001 měla pohledávky u firmy B sro.,které dosud nejsou uhrazeny. Majitel firmu B jako takovou prodal, ještě nějaký čas fungovala a až poté ji poslal do konkurzu. Firma A v zákonné lhůtě přihlásila své pohledávky v r.2004 a do dnešního dne se nic nestalo. Žádná úhrada. Jedná se cca o 300000,-Kč. DPH bylo odvedeno v 22%. Je možné si v DE něco odečíst. Vím že v PÚ nyní účetnictví ano, ale co v DE. Prosím poraďte. Moc děkuji
Vážený pane doktore, prosím Vás o radu. Vozidlo zařazené v majetku firmy v říjnu a listopadu 2005 nejezdilo, ale v těchto měsících byly prováděny opravy na vozidle. Musím zaplatit silniční daň za tyto 2 měsíce? Předem děkuji za Vaši odpověď.
Dobrý den pane doktore, chtěla bych vědět, zda se na mne vztahuje minimální základ daně pro rok 2005. Do února 2005 jsem byla zaměstnána a součastně jsem pracovala i na ŽL již od roku 1998, což byl vždy vedlejší zdroj příjmů. Od března 2005 pracuji jako OSVČ na základě ŽL a tyto příjmy jsou mým hlavním zdrojem příjmů. Děkuji
Přítel se letos přestěhoval do mého bytu. RD3+1 (přesně byt) a garáž, který vlastní pronajmul. Jak je to s placením daní za nájemné, které měsíčně obdrží a jak je to s kaucí, kterou obdrzel při podpisu smlouvy? Je také předmětem daně? Přítel je zaměstnán a daně z příjmu za něj odvádí zaměstnavatel.
Dobrý den, zajímalo by mě, když pronajímám družstevní byt, zda si mohu dát do nákladů rekonstrukci kuchyně a renovaci parket v celé výši v danném roce(cca 150.000Kč). děkuji
Dovozové dph za zboží zaplatím v jiné členské zemi.(PL) To znamená, že dostanu fakturu s rozepsanou daní od polského plátce dph. V jakém řádku vykáži nákup zboží v přiznání dph. Jak postupovat v případě rozdílného procenta DPH (22%). Mohu zaplatit DPH v Polsku a následně zboží prodat v České republice dalšímu plátci dph, který si uplatní nárok na vrácení daně za nákup zboží? Kdyby plátce, který ode mne koupil zboží a nárokoval vrácení DPH ho dále prodal do státu mimo unii, (Rusko) byl by osvobozen od placení daně z přidané hodnoty za prodej zboží?
Kdo je v roce 2006 plátcem daně z nemovitosti u pronajatého zemědělského pozemku, který je veden jen v zjednodušené evidenci? Vlastník nebo nájemce? V roce 2005 platil daň nájemce a dosud nebyla změněna nájemní smlouva, v níž je zakotvena povinnost nájemce platit daň z nemovitosti.
dobrý den, rád bych se Vás zeptal jak se správně účtuje Factoring na straně společnosti, která jej čerpá a využívá?
Prosim o zodpovezeni dotazu: muze si podnikatel (platce DPH) narok na odpocet DPH z prijateho zdanitelneho plneni za rok 2005 uplatnit v radnem (ne dodatecnem) priznani k DPH v roce 2006?
Mela bych dotaz, jestli za rok 2005 musi spolecnost s rucenim omezenym platit nejakou dan z prijmu (minimalni, povinnou) nema-li velky zisk nebo ma-li dokonce za rok 2005 ztratu. Dekuji Vam.
Dobrý den, prosím o odpověď na dotaz : Na adresu mého již 10 let zemřelého otce přišla nabídka k odkupu akcií, které vlastinil. V obnoveném dědickém řízení jsem akcie získala na sebe a využila nabídky a během následujícího měsíce jsem je prodala celkem za 11 000 ,- Kč . Bude z této částky platit daň z příjmu. Děkuji za odpověď
Dobry den, prosim o zodpovezeni nasledujiciho dotazu. Za rok 2005 mam prijmy jako fyzicka osoba ze zamestnani od zamestnavatele vyssi nez 250000 Kc. Zaroven mam v roce 2005 prijmy z podnikani ve vysi asi 25000 Kc. Budu muset za rok 2005 platit nejakou povinnou dan z podnikani nebo do minimalniho zakladu dane za rok 2005 se pocita soucet prijmu od zamestnavatele+z podnikani. Jinymi slovy: nemusim platit nejakou dan z minimalniho zakladu dane specielne z podnikani? Dekuji.
Dobrý den, ráda bych se zeptala. Zemřel mi manžel a nyní probíhá dědické řízení. Předmětem dědictví je mimo jiné pole, které manžel zdědil, takže nespadá do SJM. Jeho dcera z prvního manželství se vyjádřila, že bude chtít vyplatit. Jsem povinna jí vyplácet i její dědický podíl z tohoto pole, když se nejedná o SJM? A má právo chtít tento podíl vyplatit, nebo jí automaticky připadne část, se kterou už pak naloží jak bude sama chtít? Předem Vám děkuji za odpověď.
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Jsme škola, příspěvková organizace. Budovu máme od zřizovatele ve výpujčce. Zřizovatel nám opoměl říct, že je uzavřena nájemní smlouva s cizí organizací, ale elektroměr je napsán na nás proto náklay na elektřinu jsme platili z našich peněz i za nájemníka. (5 let). Můžeme jim vyfakturovat zpětně částku za elektřinu nebo rok 2005 přefakturovat a 4 předcházející roky nám zaplatí formou daru. Musela bych v prvním případě dělat opravné daň. přiznání za předcházející roky nebo nyní to dát do příjmů a v daň přiznání zdanit? Děkuji za odpověď