FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Vážený pane doktore, naše firma s.r.o. získala zakázku v Německu(jsme plátci DPH). Budeme provádět dodávku a montáž ústředního vytápění pro holandskou firmu na nemovitosti v SRN. Zajímalo by nás, zda jsme povinni registrovat se k DPH v Německu nebo zda je tato služba osvobozená od DPH. Má vliv na registraci cena provedených prací? Děkuji. S pozdravem,
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jak se zdaňovaly od 1.1.2005 do 30.9.2005 zálohy na energie a služby související s nájmem. V DE vznikla povinnost odvést daň až ke dni uskut.zdanit.plnění,zálohy se nezdaňovaly. Ale co u plátců vedoucích účetnictví? Tyto zálohy byly bez DPH? Nebo se mohly účtovat i s DPH? Pokud bych je účtovala s DPH, může si odběratel na základě tohoto daň.dokladu DPH odečíst?
Dobrý den. Je předmětem daně z příjmů fyzických osob příjem z prodeje akcií získaných při kupónové privatizaci. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli technické zhodnocení (najaté nemovitosti) je považováno za majetkové právo a je možno jej převádět (prodat, darovat). Samozřejmě se souhlasem vlastníka. Děkuji za odpověď,
Dobrý den, jsem OSVČ pracuji jako architekt spolu s manželkou. Je nám oběma přes 50let a nechali jsme si oba provést tzv. manažerskou zdravotní prohlídku. Prosím o sdělení, zda tyto výdaje mohu uvést jako daňově uznatelné náklady. Velice děkuji
Dobrý den. Mám dotaz zda se vztahuje min.zákl.daně na FO zapsanou v obch. rejstříku, národnost SK, v CZ trvalý pobyt, ŽL od r. 2003, ale účetnictví otvírá a zahájil podnikání 1.1.2005. Za rok 2003 a 2004 bylo odevzdáno na FÚ pouze čestné prohlášení, že nepodnikal a tudíž neměl žádné příjmy. Děkuji.
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Můj přítel je zaměstnán. Jako zaměstnanec pracuje na hlavní pracovní poměr, ale taktéž vykonává činnost jako fotbalista, za kterou je placen. Tuto činnost má na smlouvu. Měl by se přihlásit na OSSZ a zdrav. pojišťovnu ještě při této činnosti? A taktéž i si vypracovat daňové přiznání typu B? Své evidenční číslo již má, však činnost neprovádí na Živnostenský list. Děkuji.
Přeji hezký den, od 14.2.2005 do 31.8.2005 jsem pozastavil živnostenský list z důvodů operace nohy. Musím zdaňovat i toto období ? Jak se bude počítat měsíc únor? Děkuji za odpověď.
Dobrý den. Manželka vlastní 1/2 rodinného domu, který jí před svatbou darovala tchyně. Rádi bychom před notářem rozšířili SJM. Budu muset platit převodní nebo darovací daň???? Předem děkuji
Ráda bych se informovala kde podat daňové přiznámí týkající se společného zdanění manželů, když každý pracuje v jiném okrese? pak ještě jeden dotaz zda mohu uplatnit odpočet na dítě které po rozvodu žije u matky, ale mám vůči nemu vyživovací povinnost kterou samozřejmě dodržuji. předem děkuji za odpověď
Dobry den, firma mi nabidla, ze odkoupi moje auto a dostanu ho jako sluzebni. Vyplyvaji z toho pro me nejake danove povinnosti pri prevodu na firmu nebo do budoucna? Dekuji predem za odpoved. S pozdravem
Dobry den, mam dotaz ohledne spolecneho zdaneni. Od ledna do cervna jsem pobirala podporu v nezamestnanosti, pote 6 tydnu penezitou pomoc v materstvi a asi od rijna pobiram "materskou". Celkove me prijmy za tento rok budou cinit asi 60.000. Manzelovy kolem 200.000. Vyplati se nam spolecne zdaneni? Platil za me nekdo zalohu na dan? Dekuji.
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jako OSVČ,např. moje známá pro mě zpracovává doklady, které potřebuji ke své práci a já ji za ten rok za tuto službu vyplatím částku 15 000 Kč.Mužu si tuto částku nějak uplatnit do daní?Může se jednat o osobu např.manžela?
Dobrý den,jsem OSVČ v září 2005 jsem koupila rekreační objekt k pronájmu do §9 PC byla 500tis.,provedla jsem opravy objektu za 200 tic.,letos tedy nebyl objekt pronajmut.Jaké výdaje mohu uplatnit v §9.Děkuji
Vážený pane doktore,děkuji Vám za odpověď,zda manžel ? nepodnikatel bude osvobozen od daně,pokud prodá po roce os.automobil,který doplatil leasingové společnosti jako cesi po nedoplaceném leasingu manželky-podnikatelky.Ale pro úplné pochopení problematiky ? budou manželce ?podnikatelce výdaje za splácení leasingu (např. 33 měsíců) uznány jako daňové výdaje,nebo bude muset zpětně něco dodanit ?Pro zjednodušení ? auto používala výlučně pro podnikání.Děkuji.
Jsem jednatelem s.r.o. ve které jsme dva společníci, můj syn a já.Nepobírám žádné odměny. Používám pro dovoz zboží z Německa svůj soukromý automobil. Vedu knihu jízd, kde vykazuji náhradu za opotřebení svého automobilu 3,80 Kč za 1km a za 1l nafty vykazuji 26,60 Kč dle vyhlášky č.647/2004 Sb.Stravné vykazuji ve výši 45 Eur. Moje cesta trvá vždy více jak 12h v Německu. Výše uvedené náhrady vykazuji v účetnictví jako náklady snižující základ daně.Je to prosím správně?Chci vykazovat též 40 % stravného t.j. 18 Eur jako kapesné. Náš účetní je toho názoru, že kapesné vykazovat nemohu. Předem děkuji za Vaši odpověď.
Dobry den, jako majitel soukromeho vozidla, ktere jsem pouzivala i na ucely podnikani, jsem platila silnicni dan na rok 2005. Nyni jsem toto vozidlo prodala a mam v najmu vozidlo psane na ICO. Jak mam nyni postupovat se silnicni dani? Je treba doplatit cely rok u stareho vozidla, ci je treba ho odhlasit a dan zaplatit pouze za konkretni pocet mesicu, prihlasit nove a platit jiz nyni za nove? Dekuji predem za pomocnou odpoved.
Dobrý den, jsem OSVČ v zemědělství.Chtěl bych se zeptat je li možné za rok 2005 uplatňovat výdajový paušál 80%? Budu moci uplatnit společné zdanění manželů? 27.10.2005 se nám narodila dcera.Mohu na ni uplatnit odpočet z daně v plné víši 6000Kč? Děkuji moc za odpověď
Rozděluji příjmy a výdaje na manželku a syna jako na osoby spolupracující. Co nemůžu zahrnout do rozdělovaných výdajů a příjmů.(odpisy, pojištění soc.a zdrav.,příjmy z kapitál.majetku a pod). V jakém max.poměru můžu příjmy a výdaje rozdělit (já 70% spolupraující 15 a 15% nebo já 40 a spolupracující 30 a 30%). Děkuji za odpověď.
Dobry den, diky moc za odpoved, mam vsak jeste jeden dotaz. V USA jsem si koupil pres internet obleceni. Cena byla 245USD a postovne 98USD, celkem jsem tedy zaplatil 343USD. Zasilka se zadrhla na celnici a nyni mam zaplatit dan. S 19% dani pocitam,ale k tomu mi bylo pripocteno jeste clo 12%. Celkem tedy musim zaplatit 31%z celkove ceny. Je to tak spravne? A nemam jako student nejakou moznost dostat cast penez zpet?Diky moc,