FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, jsem OSVČ v roce 2004 jsem prokazovala výdaje ve skutečné výši a letos je chci dát paušálem. Pohledávky ani zásoby jsem neměla - jen nedoplatek VZP 466,- a přeplatek OSSZ 462,- Kč. Musím o tyto částky opravit loňské daň.přiznání? Jedná se v konečném výsledku o 4,- Kč! Děkuji JŠ
Dobrý den,jsme příspěvková organizace zřízená KÚ.V roce 2005 jsme provedli výměnu starých dřevěných oken za nová okna plastová. 10 ks oken stálo 104.000,- Kč.Tatu výměnu po konzultaci s několika účetními jsme zaúčtovali jako opravu účet 511( namontována do stejného otvoru -nebyl zvětšen).Prosím můžete mi zdělit Váš názor,zda jsme postupovali správně. Děkuji
Dobrý den, prosím o zodpovězení dotazu. Poplatník má příjmy ze závislé činnosti a pak příjmy podle § 10 - chov psů. Dotazy:1) uplatněné výdaje mohou být 80%? 2) V případě skutečných výdaje je možné uznat výdaje na vybudování oplocení pozemku, kde jsou psi umístěni? Popřípadě výdaje na opravy a udržování již stávajícícho oplocení? 3) Lze v případě příjmů podle §10-prodej koně, uplatnit výpočet příjmů dle §14- více zdaňovacích období? Myslím si, že ne. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, rádá bych se dozvěděla co je pravdy na tom, že jsem osvobozena od placení daně z příjmů fyzických osob 2 roky od začátku podnikání. Pokud tomu tak skutečně je, jak mám postupovat při vyplnění daňového přiznání. Předem moc děkuji.
Dobrý den-moje babička pobírá příspěvek od OSSZ na bezmocnostna auto-II.stupeň-6000 Kč ročn.-Tento příspěvek je vyplácen mě na moje jméno a osobní automobil.Musím tuto částku uvádět do daní z příjmů fyzických osob jako další příjem?Děkuji za odpověď
Dobrý den, jsem OSVČ,vedu DE, nyní plátce DPH. Jsem vlastníkem ve SJM pozemku, na kterém jsem vysadil vinici jako neplátce DPH, vinici jsem nevložil do majetku. Do majetku jsem vložil jen konstrukci vinic. Nyní vinici prodávám jako plátce DPH. A) Budu z prodeje vinice odvádět DPH? B) Je vinice a konstrukce vinic součástí pozemku? C) Jak se projeví SJM prodávaného pozemku ve smyslu placení daní? Děkuji .
Dobrý den,prosím vás o radu.Jsem zaměstnána a zároveň budu podávat daň z pronájmu.Jde mi o odeč.položku:má dcera,která je studující/dálkově/,pracuje na dohodu o prac.činnosti a má 15měs.dcerku.Mohu si dceru i vnučku odeč.jako odeč.položku???A jak je to v případě u zaměst. ??
Zajímalo by mě, jak je to s minimální daní u vedlejší výděl.činnosti, jak u měsíců kdy je podnikatel nemocen v hlavní i vedl.činnosti. Děkuji.
Dobrý den, právě dělám daňové přiznání neziskové organizaci - Myslivecké sdružení. Ti zakoupili psa v hodnotě 12000,--Kč. Chtěla bych se zeptat, jak správně zaúčtovat. A dále bych se chtěla zeptat, toto sdružení pořádalo ples, kde měli velký výnos - 72.000,--.bude tento výnos patřit do daňových výnosů? Děkuji za odpověď
Dobrý den, mohu si jako fyzická osoba pronajmout byt (zkolaudováno jako bytová jednotka, nikoliv nebytová) pro provozování služeb (grafické práce) na něž mám živnostenské oprávnění, zřídit zde provozovnu a nájem si dávat kompletně do nákladů? Pronajímatel (majitel) samozřejmě výslovně souhlasí s provozováním živnosti v tomto bytu (v nájemní smlouvě je to uvedeno). Místo podnikání a trvalé bydliště mám na jiném místě. Děkuji předem za odpověď!
Dobrý den, společnost s.r.o., podvojné účetnictví. Na pořízení majetku má od roku 1999 zaúčtováno přípravu projektu na stavbu firemního domu. V roce 2005 valná hromada rozhodla, že dům nebude postaven. Jedná se tedy o zmařenou investici a lze ji zaúčtovat do daňově uznatelných nákladů? Předem děkuji
Dobrý den, dovoluji si zaslat následující dotazy: 1)Za rok 2005 uplatňuji výdaje procentem z příjmů. Zahrnuji do zdanitelných příjmů i částky, jež obdržím v roce 2006 na zakládě splátkového kalendaře vystaveného v roce 2005 za práce konané v roce 2005? 2) jestliže ukončím v květnu 2006 samostatnou výdělečnou činnost, mohu přestat platit zálohy na sociální pojištění k 5/2005 nebo je musím platit až do podání dalšího přehledu, tj. do 3/2007? 3) při zpracování přehledu pro OSSZ zahrnuji do výdajů ř. 102 a 103 DAP stejně jako pro přehled VZP?
Byl jsem celý rok 2005 zaměstnancem. Vedlejší příjem jsem měl z OSVČ. Dále jsem měl dohodu o provedení práce do 100 hodin.Musím dohodu o provedení práce uvést do daňového přiznání?
Dobrý den, vedu DE, jsem plátce DPH, pracuji na ŽL. Letos poprvé chci uplatňovat výdaje paušálně. K 31.12.2004 žádné pohledávky námám tudíž dodatečné daňové přiznání nepodávám. K 31.12.2005 ovšem pohledávky existují. Je spravný následující postup? Pohledávky uvedu do tabulky D a rovněž do tabulky E, tím se hodnota pohledávek promítne do kolonky 105 a tudíž se navýší i základ daně. Do přehledu pro zdravotní pojišťovnu a ČSSZ uvedu příjmy z pole 101? Děkuji.
Přeji vám dobrý den a dobré nervy do konce března. Je to na vás velký nápor, ale i na nás a cením si této možnosti získání rady v labyrintu zákonů. Potřebuji poradit: v roce 2002 vytvořená rezerva 919460,-, v roce 2003 – 1.280 000,- tj.celkem 2.199 460,-/ v roce. 2004 čerpáno 1.400 577,-, zůstatek rezervy 798 883,- . V roce 2005 nedošlo k čerpání, do kdy mohu rozpustit? nebo musím zdanit v roce 2005? Děkuji.
Občan Slovenské republiky mající pouze příjmy ze závislé činnosti chce podat v ČR DAP a uplatnit odpočet na děti. Má v lednu 2005 příjem ze zaměstnání na Slovensku, po zbytek roku v ČR. jak se příjem ze SR započítá ? Děkuji moc za radu
Prosím o zodpovězení následujících otázek. Vedu účetnictví s.r.o. Mohu si vytvořit zákonnou rezervu na opravu HIMajetku a lze toto využít i na pořízené osobní vozidlo v r 2005? Co vše je potřeba k odvezdání přiznání daně z příjmu právnické osoby? Slyšel jsem něco o přílohách .Děkuji z zodpovězení
Lze u příjmů z pronájmu nového domu podle §9 uplatnit odpisy a současně úroky z úvěru poskytnutého na tuto nemovitost? Děkuji předem za odpověď
Dobrý den, prosím o radu, co mám uvést v přiznání k dani z příjmů PO v kolonce průměrný počet zaměstnanců - jak se počítá. A co se uvede u jiné s.r.o., kde k 31.12. nejsou v pracovním poměru žádní zaměstnanci. Děkuji,
Vážený pane, při podnikání na ŽL mám určitý obrat při prodeji zboží - textil. Dále pronajímám svůj byt za který mám příjem měsíční cca 20000,- Kč. Zajímá mne ,zda do limitu pro překročení obratu pro posouzení pro povinnou registraci k DPH se započítává i tento příjem z nájmů a dále i vrácení pojištění / přeplatků/ ze zdravotní i sociální pojišťovny. Zda se nájem i přeplatky z pojištění vrácené /z roku minulého/ zahrnují do limitu 1 mil. Kč za 12 měsíců. Děkuji