FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, loni v lednu jsme koupily počítač který oužíváme k vedení účetnictví.Od března loňskéo roku jsme plátci DPH.Neznalostí jsme si neodečetli DPH za počítač při podávání prvního priznání DPH.Je možno si DPH odečít nyní a pokud ano kam správně zapsat odpočet DPH.Děkuji
Dobrý den. Jsem fyzická osoba, ale letos chci přejít na právnickou- s.r.o. Na FO mám auto na leasing, který letos ukončím. Ukončím také živnost- FO a auto bych chtěl prodat. Musím příjmy z prodeje auta zdanit, když nebudu auto zařazovat do majetku ani u FO ani u PO? Děkuji předem za radu.
dobrý den mám dotaz pokud kupuji byt tak daň z převodu nemovistosti platí ze zákona prodávající - tj 3 %. Můj dotaz zní jak je to pokud byt koupím v exekuci (dražbě) - to je vyjímka a musím platit daň já (kupující)? To je 3 % z té ceny odhadní nebo vydražené - vždy z té vyšší že? Pokud tu daň platim já jako kupující do kdy od koupě toho bytu jí musím asi uhradit? Děkuji
Dobry den, mam uzavrenu darovaci smlouvu ve ktere se zrizuje uplatne vecne bremeno ve vysi 30000,- rozlozeno do dvou let po 15000,- . Podleha tento "prijem" dani z prijmu? Dekuji za odpoved
Dobrý den, jsem jednatelkou ve společnosti s.r.o. a používám svůj soukromý automobil pro firemní účely. Momentálně naše společnost nedisponuje finančními prostředky, je možné si cestovní náhrady za uplynulé měsíce dát do účetnictví až v měsíci kdy budeme mít finanční prostředky na proplacení? Nebo musíme cestovní náhrady zaúčtovat a proplatit si je můžeme až následně? Děkuji za odpověď s jsem s pozdravem
Dobrý den, můžete mi poradit nějakou publikaci, která by srozumitelně vysvětlovala účetnictví příspěvkové organizace. Případně, která by obsahovala i názorné příklady-souvstažnosti?Děkuji.
Dobrý den. FO, která je jednatelem PO od 1.1.2005 přerušuje podnikání. Veškeré pohledávky, závazky chce postoupit na PO. Můžete mi poradit kdo je postupník a kdo postupitel? Jak zaevidovat tento převod v DE, kterou vede FO? Účtování PO jste mi již poradil.Děkuji.
Prosím o radu v následující věci: Před 7 lety jsme jako nájemníci odkoupili obecní dům do podílového spoluvlastnictví. Tři z nájemníků se privatizace nezúčastnilo, zůstali ve svých bytech jako naši nájemníci. Nyní jsme si podílové spoluvlastnictví vypořádali a byty, které užíváme, přešly do našeho osobního vlastnictví. Tři nájemní byty ovšem i nadále vlastníme společně. Rádi bychom je nyní prodali současným nájemníkům, kteří o ně mají zájem. Můj dotaz zní: Budeme my spoluvlastníci platit kromě daně z převodu nemovitosti i daň z příjmu? A v jaké výši? Na doplnění uvádím, že ony tři byty vlastní 29 spoluvlastníků rovným dílem a cena se bude pohybovat kolem 200 tisíc. Moc děkuji za odpověď.
Dobrý den, ještě se ke mě nedostala odpověď z včerejška ohledně neoprávněného odpočtu a měla bych další. Nemáme zájem dělat někomu problémy, a tak přemýšlým pokud dotyčný jež nesprávně uvedl DPH na dokladu( podotýkám uváděl DPH ačkoliv zrušil registraci) ji sám dobrovolně odvedl dle ustanovení § 108 odst. 1 písm. m, byl by náš problém s neoprávněným odpočtem vyřešen? Děkuji moc za radu.
Dobry den, mam dotaz - v roce 2005 jsem ukoncil SOU,mam maturitu.Od te doby jsem veden na PU a hledam praci. neni to lehke ,vsudy chteji praxi. Proto uvazuji o tom ,ze zalozim svoji stavebni firmu,s ZL si najdu praci snadneji. Chtel bych vedet ,jestli se na mne jeste vztahuji stejne vyhody, co se tyce danovych ulev, jako na absolventa? A jestli by jste mi strucne napsal jake danove ulevy plati v tomto pripade?Nebo na jaky § v Zakonoku se mam podivat? Predem dekuji za odpoved. M.
Dobrý den, vedu DE a provozovnu mám v nájmu. Od února 2006 jsem plátce DPH. Nájemce mi od února zvýšil nájem o DPH (dle dodatku ke smlouvě). Můžu si u měsíčních plateb uplatnit DPH na vstupu, když nemám daň.doklad pro jednotlivé platby ? Nájemce mi je měsíčně odmítá vystavovat. Děkuji předem
Dobrý den, jsem jednatelkou s.r.o. V červenci 2003 nabylo právní moci rozhodnutí Obchodního soudu v Brně, který zamítl návrh na prohlášení konkurzu pro nedostatek majetku s tím, že podá návrh na výmaz z obchodního rejstříku. Dodnes k výmazu nedošlo. Musím jako jednatelka podniknout nějaké další kroky, podat nějakou žádost a pod. nebo je to už jen na příslušných institucích? Děkuji předem za Vaši odpověď.
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně výše zdanění. V měsíci červen 2003 jsem koupil byt za 525 000,- Kč a v říjnu 2005 pozemky k bytu za 10 425,-Kč. V březnu 2006 jsem byt i s pozemky prodal za celkovou cenu 700000,-Kč a zároveň jsem v dubnu 2006 koupil jiný byt za cenu 700000,-Kč. Jsem povinen zaplatit jakoukoli ( z příjmu, z převodu atd) daň? V uvedeném prodaném bytě jsem neměl trvalé bydliště, v nově nabytém bytě trvalé bydliště mám. V případě osvobození od daně, jaké potřebuji potvrzení pro finanční úřad, že jsem původní byt obýval? Pokud tedy osvobození od daně se na mne vztahuje. Děkuji za informaci.
Dobrý večer. V roce 2002 jsem si v daňovém přiznání uplatnila odpočet ztráty z minulých let ve výší 20 000 Kč. (do výše daň.základu). Celková ztráta činí 50 000 Kč. Nyní mi probíhá daňová kontrola na finančním úřadě. Pokud mi finanční úřad doměří daň, čímž se mi navýší daňový základ, můžu požádat o navýšení odpočtu daňové ztráty z původních 20 000 Kč na např. 50 000 Kč? Děkuji za odpověď.
Dobrý den.Chtěl bych se zeptat na zaplacení zdravotní daně a asi i sociální daně našeho syna který má 18let. Kvůli zdravotním důvodům jsme přerušili jeho studium a byli to nahlásit na zdravotní pojštovnu.Pojištovna po nás chce zaplatit za každý měsíc 1022kč. Má na to nárok? A jaké jsou ještě možnosti abychom se té dani vyhli zdá se nám ta daň moc vysoká už jenom kvůli tomu že musel studium přerušit kvůli těžké nemoci.Děkuji za odpověď.Spozdravem Kobza.
dobrý večer, jsem OSVČ,vedu DE. Mám přijatou fakturu /doprava za zboží mimo EU/. Faktura je vystavena bez DPH/osvob.dle §69/, potřebuji tuto přepravu přefakturovat českému zákazníkovi /+zprostředkování dopravy/ vystavím fakturu s DPH nebo bez? Místem plnění je ČR. Děkuji
Dobrý den, chci se zeptat jak je to s vedením knihy jízd u OSVČ, která vede DE. Děkuji
Dobrý den, jsem spolu s bývalým manželem vlastníkem nemovitosti a přilehlého pozemku, nyní chceme část pozemku prodat sousedovi. Vlastníkem domu od roku 2000 je manžel, já až od roku 2004 darovací smlouvou. Kolaudace byla v roce 2005. Nyní potřebuji vědět zda budeme platit daň z příjmů, daň z převodu je jasná, ale ta daň z příjmů mi není jasná. Moc děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Prosím vás řekne mě nekdo do kdy maj byt viplacení penize za přelatek daně ze společného zdanění manželů na našem FU.Mě nechtejí podat žadné infirmace danové přiznání sem podal 15.3.2006 na našem FU.dekuji
Dobry den, mam dotaz ohledne priznani a placeni dane z prijmu fyzickych osob za rok 2005. Od 1.1. do 30.6. jsem byla studentkou doktorskeho studia a tez osobou samostatne vydelecne cinou (spolupracujici). Z teto cinnosti jsem nemela za toto obdobi zadne prijmy. Od 1.9. do 31.12. pracuji jako ucitel na univerzite ve Francii, kde platim take zdravotni a socialni pojisteni. Na FU mi rekli, ze dane z Francie musim platit v CR, coz jsem take udelala. Ovsem nyni mi zase FU ve Francii tvrdi, ze musim zdanit prijmy z Francie ve Francii, protoze zde ziji, platim pojisteni a zdanenim v CR mi vznikla skoda (zivotni uroven a ceny ve Francii neodpovidaji zivotni urovni a cenam v CR). Muzete, mi prosim, poradit, co mam v teto situaci delat? Na kterem urade zaplatit dane a na kterem dat dodatecne danove priznani? Dekuji za odpoved S pozdravem Hana