FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Mam poslat Souhrnne hlaseni na Financni urad. Teprve jsem zacala s firmou a nevim kde najdu cisla kont- napr. pro: Nakup zbozi Reklama Cesty Kancelarske potreby Representace atd Bydlim v cizine tak bych to potrebovala najit nekde na internetu. Dekuji za odpoved.
Koupím si jako nepodnikající osoba PC a pak ho převedu (za stejnou cenu) na sebe jako OSVC - je to stejná cena, takže z této transakce neplyne žádný příjem, pak ale ještě koupím třeba monitor, pamět, tiskárnu a další věci a provedu to stejně - koupím si to jako já osoba nepodnikající a převedu nebo prodám to sobě jako OSVC - plynou z těchto kroků nějaké potíže při kontaktu z FU? (jde pouze o zachování záručních podmínek pro koncové zákazníky, kdy jako nepodnikatel mám nárok na 3 roky a jako podnikatel pouze 1 rok a takto se určité věci dají vyřešit), děkuji za odpověd.
Dobrý den, omlouvám se, ale napsala jsem chybnou částku k HIM. jedná se o 270000,--.Děkuji
Dobrý den, chtěla bych si podat žádost k ukončení registrace DPH. V roce 2000 jsem zakoupila majetek nad ve výši 27000,--(cena bez DPH)a doposud není odepsaný. Odpis jsem zjistila že na ukončení DPH to nemá vliv, ale že musím odvést alikvotní část. Prosím o radu jakým způsobem mám vypočet proavést. Děkuji.
Dobrý den. Můj syn,který má 20ti % podíl na majetku naší VOS,se dostal nezaviněně do potíží ve svém podnikání,jako fizická osoba.Na dění firmy se nijak nepodílí,je pouze zapsán v obch.rejstříku.Svou činnost vyvíjí pouze jako fizická osoba.Ani firma nemá žádnou činnost,ale má nějaký majetek. Dnes z něj bez dřívějšího varování vypadlo,že na něj joko na osobu fiziskou,bude snad už příští týden uvalena exekuce nebo konkurs,ani to pořádně neví. Co mohu bleskově udělat,aby s sebou nespláchl nějaký majetek VOS? On samozřejmě souhlasí s okamžitým vystoupením ze společnosti.Nevím přesně,co je k tomu třeba a hlavně,jak dlouho to trvá. Může mít třeba podíl 0 % ?.To by se jenom změnila spol.smlouva. Nebudu zde rozvíjet své laické úvahy,tomuhle já nerozumím. Poraďte mi prosím,jak z toho co nejrychleji ven,aby nám tady v nejbližších dnech nepolepili půlku zařízení VOS samolepkami exekučně zabaveno,když s jeho soukromými aktivitami nemáme nic společného. Předem děkuji za rychlou odpověď,dost to hoří.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně účetnictví sportovního klubu. Jsme občanské sdružení - sportovní klub, nemáme žádne příjmy, které by podléhaly dani z příjmu, fungujeme jen ze sponzorských darů. Chtěla bych se zeptat, jestli máme povinnost vést podvojné účetnictví, resp. účetnictví anebo stačí jen vedení daňové evidence. Když tak jakou účetní osnovu použít? Mohl by jste doporucit nejaky software? Děkuji a jsem s pozdravem
Dobrý den, nerozumím problematice dodanění odpočtu příspěvku na penzijní připojištění a zaplaceného pojistného na životní pojištění v případě smrti poplatníka. Muž - FO v červenci zemřel a několik let si obě položky uplatňoval. Jde mi o to, jestli svou smrtí "porušil" podmínky a dědici vzniká povinnost započítat v §10 tyto částky. Pokud ano, započítají se všechny odpočty, které kdy zemřelý uplatnil? Pokud ne, lze v posledním daňovém přiznání zemřelé FO uplatnit odpočty za letošní rok? Odbytné bude zřejmě přemětem dědictví? Dědici pak podle podílu na odbytném každý sám zaplatí daň z příjmů nebo bude toto odbytné zahrnuto v dědické dani a nebude se dále zdaňovat? Děkuji za radu.
Dobrý den pane doktore, ráda bych se zeptala, zda si mohu dát v přiznání k dani z příjmu fyz. osob do nákladů úhradu faktury za výměnu oken v družstevním bytě, který pronajímám. Děkuji
Dobrý den, v lednu jsem vystavil fakturu zákazníkovi za služby,nebyl jsem plátce DPH.Tím jsem se stal až 1.8.t.r.,a zákazník mi lednovou fakturu uhradil až 4.8.t.r.Budu z toho platit DPH ? Děkuji za odpověď.R.H.
Dobrý den, podnikatel v červenci 2006 zemřel. Vdova chce převzít jeho firmu, dalším dědicem je syn. Jaký postup je třeba dodržet? 1. ohlásí ŽÚ ukončení podnikání z důvodu úmrtí podnikatele, termín nevím 2. oznámí ŽÚ úmysl pokračovat v provozování živnosti po úmrtí podnikatele do skončení řízení o dědictví, termín do 3 měsíců od úmrtí 3. podá daňové přiznání za dobu od 1.1. ke dni úmrtí, termín do 6 měsíců od úmrtí. Zahrnou se všechny přijaté platby, zásoby, pohledávky, závazky a nedokončený finanční leasing nebo jsou tyto předmětem dědictví?, 4. odečítá se sleva na dani 7*600 (zemřel v červenci) nebo 7200 korun na poplatníka? 5. podá přehledy pro ZP a OSSZ 6. během dědického řízení vdova podniká na živnostenské oprávnění zemřelého 7. jak se zdaní období od úmrtí podnikatele do ukončení dědického řízení? Kdo je poplatníkem? Zisk či ztráta ještě vstoupí do dědického řízení? 8. ve lhůtě 6 měsíců po uzavření dědického řízení si vdova požádá o svůj živnostenský list Díky moc za odpověď Pentráková
Uz 4 roky ziji a pracuji jako letuska pro leteckou spolecnost Emiraty ve Spojenych Arabskych Emiratech, kde mam take prechodne bydliste. Ma otazka je, jestli musim odvadet dane z prijmu v Ceske Republice, kdyz Emiraty jsou bezdanova zem. Dekuji za vasi odpoved.
Dobrý den, mam na vás dotaz.Pokud koupím nemovitost v unor/2005.kdy mám zaplatit daň z nemovitosti? Koncemn roku 2006? Nebo do konce března 2007? Děkuji S pozdravem
Dobry den, chci se zeptat, pro rok 2006 jaky je stanoven minimalni zaklad dane? Dekuji
Dobrý den, dovolte mi, prosím, dvě otázky. 1)Před měsícem jsme se ženou koupili rodinný dům, kde nyní oba bydlíme. Z větší části ho financujeme z hypotéky. Žena podniká jako OSVČ a má zde trvalé bydliště. Jedna místnost domu je vyčleněna pro její podnikatelskou činnost. Může si dávat do nákladů nějakou částku za využití tohoto prostoru k podnikání? 2) Jsem vlastníkem osobního automobilu, který občas používá i manželka k podnikatelské činnosti. Jakým způsobem si může uplatnit náklady z užívání tohoto vozu? Děkuji předem az odpověď.
Dobrý den, prosím o odpověď jak správně postupovat, pokud jsem se rozhodl přerušit podnikatelskou činnost (OSVČ) k 31.7.06 na dobu do konce letošního roku. Předpokládám, že to musím oznámit na soc.správu a zdravotní pojišť. Je třeba to oznámit i na FÚ a živnost.úřad? Někde jsem četl, že pokud je doba přerušení kratší 6měs. netřeba to oznamovat na živnost.úřad. Děkuji za odpověď. S pozdravem
Dobrý den, chci se zeptat, jestli už při přihlášení k podnikání na základě živnostenského listu na Živnostenském úřadě nemusím nikam jinam chodit (sociálka, finančák, ZP)? Mělo to platit už od června. Děkuji moc a přeji hezký den
Dobrý den, firmě byly poskytnuty z Lucemburska a Belgie od právnických osob, které zde nemají sídlo ,půjčky na l.koupi nemovitosti a za 2. na nutné provozní náklady, s tím, že jsou ve smluvách určeny úroky. Je organizace povinna zaplatit srážkovou daň z úroků a když, tak kdy? Děkuji
Dobrý den, potřebuji nutně pro své podnikání další prostory v bytě, tak chci dceři vyplatit náhradu za uvolnění tohoto bytu. (byt je v rodinném domku ve spoluvlastnictví s mou manželkou a bydlí zde s námi dcera).Jsem OSVČ, daňová evidence. Uplatním si celou částku odstupného do nákladů a dcera pak částku použije na nákup bytu. Nemusí tuto částku zdanit. Je to tak dobře? děkuji Milan
Dobrý den, mám zaplatit starou zahraniční fakturu v EUR,ale bývalá účetní neudělala převod z DM na EUR. Faktura je tedy pořád vystavená v DM. Můžete mi,prosím,poradit jak postupovat? Děkuji
Nakupujeme SW přes Internet. Prodávající je z USA,ale má tam uvedeno EU VAT ID: EU826000172.Nevím co to je za DIČ. Na dokladu uvádí cenu bez DPH + VAT (daň) a my platíme součet tedy celkem vcetne te jejich daně. DPH máme dle §10 povinnost odvést. Můžeme si zároveň uplatnit odpočet? A z jaké ceny máme počítat DPH - z té bez DPH?