FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobry den. Mohu silnicni dan zaplatit i zpetne za rok 2006. (lonsky rok jsem mela pausalne, ale letosni by se mi vice vyplatil klasicky - se vsemi naklady).
Je někde v zákoníku práce doba , do které musí zaměstnanec hlásit pracovní neschopnost svému zaměstnavateli?
Nákupujeme lékárničky s vybavením s DPH5%. Dále přefakturujeme také s 5% - je to správně! Děkuji
Dobry den, jeste jednou k memu predchozimu dotazu: ptala jsem se na uplatneni sazby DPH u vymeny vstupni brany za moderni zasunovaci branu u domova duchodcu. Jedna se o vstupni branu do arealu domova duchodcu. Je nutna kvuli klientum, aby neutikali. Dekuji za odpoved.
Dobry den, chtela bych se zeptat, jestli se na opravu vstupni brany (vymena starych vrat za zasunovaci vrata) k domovu duchodcu vztahuje 5% sazba DPH? Dekuji moc za odpoved.
Dobrý den, chtěla bych se septat, je přesně dané jak musí společnost s ručením omezeným vést sklad? Nebo si může vybrat mezi způsobem A a B dle uvážení a potřeby? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké jsou podmínky pro podníkání pro částečně invalidní důchodce od 1.1.2007 a jaký finanční dopad by takové podnikání mělo na výši stávajícího invalidního důchodu (jednalo by se o výuku cizích jazyků a hudby na živnostenský list). Dopředu děkuji za odpověď.
Dobrý den, jako podnikatel /fyzická osoba se zaměstnanci/ jsem přešla na s.r.o. a zaměstnance jsem přijala do s.r.o..Sama jsem jediný jednatel, majitel s.r.o. a zároveň zaměsnanec. účetnictví fyzické osoby vedu dál, nechala jsem tam i nákladní automobil protože na něj platím leasing a přepis by byl drahý takže ho nechám dojít a potom nákladní automobil převedu na s.r.o./používám ho pro potřebu firmy/ Chtěla bych se zeptat jaké cestovní náhrady můžu uplatit při provozování nákladního automobilu u s.r.o. jako zaměsnanec podle zákoníku práce §157 v dvojnásobné výši než je stanovená v odstavci 4 písmeno. b. + průměrná spotřeba nafty nebo si to pronajmout od fyzické osoby/mě/ kde se sazba dle zákona o daních z příjmu a použije základní náhrada pro osobní motorová vozidla/+ průměrná spotřeba nafty nebo jak vlastně účtovat a uplatňovat náhrady, aby to bylo správně a samosřejmě nejlépe vyhovující pro fyzickou osobu a zároveň pro s.r.o. Nákladní automobil budu používat už jenom v s.r.o. Předem děkuji za odpověď
Jsem osoba OSVČ. ŽL od 28.8.06. Osvědčení o DPH s datem 5.9.06, ale došlo kolem 20.9.2006. V době od 31.8.-13.9 jsem tiskla faktury , s tím, že nejsem plátce, protože jsem neměla ještě osvědčení. Musím do daňového přiznání zahrnout tyto faktury s DPH !!!! děkuji
Dobrý den, 1. OSVČ provozující lyžařskou školu přijímá platby v hotovosti, vede si průběžně zvláštní písemnou evidenci o jejich výši, době a předmětu, denní součet tržeb se potom zaznamenává do daňové evidence, splňuje takto záznamní povinnost ukládající §39 odst. 3 z. 337/1992? 2. Tato OSVČ vlastní soukromý rekreační dům, který chce (včetně zařízení) cca 3-4 měsíce v roce pronajímat, délka pronájmu bude většinou týdenní, poskytovat bude jen základní služby - voda, energie, běžný úklid zajišťující bezpečný provoz nemovitosti. Lze tyto příjmy posuzovat jako příjmy dle §9 ZDP (bez ŽL) nebo je nutné vyřídit si ŽL na ubytovací služby a příjmy budou dle §7 ZDP. 3. Do obratu pro posouzení, zda se stane plátcem DPH se příjmy dle §7 a §9 sčítají. Děkuji za Vaši odpověď
Dobrý den, prosím o radu. Se známým budu prodávat určité zboží, dokladově ho budu nakupovat i prodávat já, ale budeme na prodeji spolupracovat, s tím, že si zisk z tohoto zboží rozdělíme. Je možné, aby si on udělat ŽL na zprostředkování a na základě Smlouvy o obchodním zastoupení by mi pak vždy vystavil fakturu na x% ze zisku z prodaného zboží, což by bylo ošetřenou tou smlouvou? Nebo je možné nějaké jiné řešení, když mu chci část zisku přenechat, jak to udělat. Děkuji.
Dobrý den, prosím o radu ve věci daňového přiznání k dani z převodu nemovitostí. Prodali jsme byt v OV prostřednictvím realitní kanceláře, aby nedošlo k nějakému pochybení ve všech krocích, které s prodejem souvisí. Neřekli nám však, že je nutný znalecký posudek bytu k podání daňového přiznání. Teď je vlastníkem bytu již nový majitel a my nevíme, jak nechat vyhotovit znalecký posudek, když nový majitel byt začal okamžitě po koupi s jeho rekonstrukcí. Dá se v takovém případě při přiznání daně vycházet pouze z ceny uvedené v kupní smlouvě? Děkuji.
Dobrý den, prosím o radu. V rodinném domě, nově postaveném, provozuji restauraci, tento prostor je i schválen kolaudací k provozu restaurace. Mohu si náklady na vybudování tohoto prostoru dát do nákladů? Nebo bych měl mít tento prostor někým oceněný a poté odepisovat? Dům máme ve spoluvlastnictví s manželkou. Nebo je možná nějaká smlouva? Děkuji předem za odpověď.
Dobrý den, zaměstnanci byl poskytnut (na základě úhrady rekreace) příspěvek na rekreaci z FKSP ve výši 1000,--. Jak tento výdaj z pokladny zaúčtovat? Lze účtovat 912000(FKSP)/261000(Pokladna)?Děkuji.
Dobrý den.Dovoluji si Vás pozadat o radu.Nemohu nikde najit odpoved,respektive datum do kdy si muzu zauctovat do priznani DPH prijate zdanitelne plneni. Tzn. do DPH za 9/2006 mohu zapocitat i doklady se zpetnym datumem DPH do 10/2005(rok nazpet)?Nebo je to jiz jinak, jak, od kdy nastala zmena? a kde najdu predpis.Dekuji
Dobry den. V tomto roce jsem pracovala 5 mesicu ve Svycarsku a 5 mesicu budu do konce roku pracovat v Ceske republice. Jak mam postupovat pri vypracovani danoveho priznani pristi rok. Lze rozdelit rok na 2 danova obdobi a zahrnout pouze prijmy z Ceske republiky? Rada bych se vyhnula daneni svycarskych prijmu, jelikoz dan ve Svycarsku je vyrazne nizsi. Dekuji
Dobrý den, dostal jsem oficiální nabídku práce v zahraničí.Zajímalo by mě jakým způsobem a kde bude daněn můj hrubý příjem, zda v zemi pracovního vztahu, nebo v zemi trvalého bydliště, nebo dle země mého státního občanství. Děkuji,
Dobrý večer. Jsme sdružení,vedeme DE,plátci DPH.Neznámý pachatel odcizil automobil,který byl zařazen do obchod.majetku.Kolega si od kamaráda(nepodnikatele) půjčil automobil, který používá od června pro podnikání. Prosím o zodpovězení otázky: 1.Je daňovým výdajem částka vyplývající ze Smlouvy o zapůjčení Kč 20000,--? 2.Jako daňový výdaj lze uplatnit pouze náhradu za benzin bez odpočtu DPH a amortizace 3,80Kč? 3.Do výdajů nelze dát opravu (chladiče),výměnu pneumatik? 4.Silniční daň se odvádí na FÜ kamaráda a není naším daňovým výdajem? 5.Musí kamarád podávat Daňové přiznání za příjem 20000,-- za rok? Velice Vám děkuji za odpověď.
Dobry den, obracim se na Vas s nasledujicim dotazem: Jsme sportovni klub, neziskova organizace, fungujici jiz od roku 2000,nemame zadne prijmy z reklam a pod., ktere by podlehaly dani z prijmu. jen ze sponzorskych daru. Chtela bych se zeptat, jestli opravdu je od 1.1.2007 potreba vest podvojne ucetnictvi, jak to vyplyva z prechodnych ustanoveni Cl. II. zakona c. 669/2004 ve zneni zakona c. 545/2005 odst. 16. Dekuji a jsem s pozdravem
Dobrý den.Pokud jsem občanem ČR a vlastním akcie,které po 6 měsících od nabytí prodávám,jsem osvobozena od placení daně.Jsemli občanem Německé republiky a vlastním-li akcie zakoupené v ČR,kdy je mohu prodat,abych nemusela platit daň z příjmu fyzických osob?Děkuji za odpověd.