FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: DANĚ
DOTAZY NA TÉMA DAŇ Z PŘÍJMU FO
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, prosím o informaci, do které odpisové skupiny zařadit čtyřstrannou hoblovací frézu na dřevo (zakoupena jako použitý stroj). Děkuji za odpověď.
Dobrý den, prosím Vás, pracovala jsem celý rok 2012 u jednoho zaměstnavatele, u kterého jsme v prosinci okamžitě ukončili pracovní poměr pro neplacení. Už říjnovou výplatu jsme nedostali. Teď v březnu nám úřad práce uhradil nevyplacené mzdy + 2 měsíce navíc. Chci si podat daňové přiznání, udávám příjmy a bonusy na děti jen do toho října podle §5 odst.4 nebo všechny co nám poslala účetní za celý rok i s těmi penězi od úřadu práce. Děkuji za odpověď Slončíková
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na daňové přiznání z příjmů FO v roce pozastavení živnosti. Máme pohledávky, které nám dlužník nezaplatil a využili jsme ve vedení daňové evidence, že jsme do příjmů uvedli jen zaplacené příjmy. Chci se zeptat zda při pozastavení živnosti musíme do DAP uvést i tyto pohledávky. Děkuji za odpověď
Dobrý den, dovoluji si požádat o radu,shánim veškeré podrobnosti k účtování obcí a Obecních úřadů, jedná se o neziskovou organizaci.můžete mi prosím poradit zákony, které se toho týkají. a druhá část dotazu zní, zda mě může Obecní úřad zaměstnat na poloviční úvazek, jako účetní, když mám živnostenský list na vedení účetnictví a vedení daňové evidence od r. 1997, jestli to není tzv. střed zájmů, když se jedná o zaměstnání v územním samosprávním celku?pokud by to nebylo možné, stačí ŽL pozastavit?velice děkuji za odpověď
Dobrý den . Provozuji e-shop .Sídlo e-shopu(podnikání)je v ČR. Chtěl bych prodávat na allegro.pl,což je obdoba Českého Aukra .Je nutno mít v Polsku podnikatelský účet,nebo stačí účet osobní ? Přitom danit příjmy budu v ČR , to znamená na české IČO . Jak toto provést , aby mi v PL nevznikla žádná daňová povinnost? Nejsem plátce DPH . Předem děkuji za odpověď Z pozdravem Karlak Rostislav
Dobrý den. Jestliže je člověk výhradně zaměstnanec, daňové přiznání sám nepodává. Teď jsme ale dostali od SVJ potvrzení o rozpočítání příjmu, který má SVJ z pronájmu jakéhosi prostoru, na jednotlivé vlastníky. Na jednoho vlastníka to dělá několik stokorun. Prý to podléhá daňové povinnosti. To musíme kvůli těm pár korunám podávat daňové přiznání? Děkuji D. Kozlovská
Dobrý den,před 5 lety jsme koupili byt s pomocí překlenovacího úvěru,loni jsme koupili byt větší na hypotéku a nyní v něm probíhá rekonstukce. Po jejím ukončení hodláme starší byt prodat.Můžeme uplatnit slevu se zaplacených úroků na oba byty??? děkuji za odpověď. J.Fenyk
Dobrý den, Máme nehmotný majetek za 250 000,- Kč zařazený v r. 2003, který je již odepsaný. Teď se na něm provedlo technické zhodnocení asi za 75 000,- Kč. Jak správně zařadíme toto technické zhodnocení? Děkuji.
Dobrý den. Jsem OSVČ a mám několik zaměstnanců kteří pracují ve Francii pro Francouzkou firmu platí se dph když jsem přihlášený v ČR k daňovému systému?
Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o radu při účtování daně z převodu nemovitosti. Byt byl prodán v roce 2011, daň. přiznání podáno v r. 2012 a daň zaplacena v roce 2012. Mohu v roce 2012 účtovat 538/221 zaplacenou daň do nákladů roku 2012?? Děkuji za radu. M.
jako nezamestnana,musim take delat danove priznani???
Dobrý den! Chci se zeptat. V lonském roce jsem po dvou letech rušil životní pojištění od kooperativy Perspektiva - 7 BN. Teď tedy budu muset vracet ulevy které jsem si po dva roky uplatňoval. Můžete mi přibližně řici kolik budu muset vracet když jsem si platil první rok po 700kč měsíčně a druhý 500kč měsíčně a má výplata činila průměrně 13000kč čistého. Děkuji
dobrý den,pracuji na pozici ředitel společnosti v Irské Republice.Místo pracoviště je ve státech EU.V ČR pobývám méně než je stanoveno pro podání daňového přiznání.Daně platím v Irské Republice a každý rok obdržím CERTIFICATE of a pay P60.Musím podat daňové přiznání v ČR.V ČR nemám žádný příjem!Bude se příjem z Irské Republiky danit v ČR. Děkuji karel Válek
Dobry den, mam takovy dotaz. Od poloviny zari 2012 pracuji ve firme na Slovensku. Zamestnavatel ze me tady odvadi dane. Do zari jsem byla zamestnana v CR. Podle toho co me bylo receno, bych mela podavat danove priznani sama a v CR. Nemuzu dohledat jake dokumenty potrebuji? Nemuzu nikde najit informace, jake potrebuji. jaky formular....? Jake by me cekaly sankce pokud ho nepodam? - normalne me vraceli cca 150kc (ty jim rada prenecham) Moc dekuji za pomoc
Dobrý den, ukončil jsem k 31.12.2011 pracovní poměr u svého zaměstnavatele a v roce 2012 jsem nebyl v žádném dalším/jiném zaměstnaneckém poměru a byl v evidenci na úřadu práce. V průběhu roku 2012 mi ovšem v té době již bývalý zaměstnavatel vyplatil odstupné. Pokud vím, jedná se de facto o zdanitelný příjem, nicméně bych rád věděl, zda z něj zaměstnavatel byl povinen zaplatit 15-procentní zálohu či nikoli a zda mám nyní tento příjem uvést do svého daňového přiznání za rok 2012 (budu ho podávat, protože jsem měl navíc i příjmy z pronájmu). Díky, O.
Dobrý den! Chtěla bych se zeptat, přítel pochází a trvalé bydliště má na Slovensku, ale pracuje v ČR. Kde má podávat daňové přiznání? Děkuji za odpovědˇ.
Dobrý den, převzala jsem účto a zjistila jsem, že minulý rok bylo zaúčtováno zvýšení ZK o 225 tis. Kč z důvodu, že společnost neměla dostatek finanční prostředků, ale bohužel toto zvýšení nebylo provedeno v obchodním rejstříku - jak můžu tuto chybu přeúčtovat? Lze to zpětně vůbec nějak změnit, napadla mě bezúročná půjčka společníka do společnosti nebo příplatky společníka mimo vlastní kapitál, společnost vykazovala minulý rok ztrátu.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na toto. Mám příjem z pronájmu pozemků, který jsem vyplnila v příloze č.2 DP, výdaje procentem. Jsou tyto příjmy také součástí příjmů pro OSSZ a VZP? Děkuji Vám za odpověď.
Dobrý den, může poplatník uplatnit slevu na syna, kterého má manželka z předchozího manželství - syn je svěřen do péče matky, žijí všichni ve společné domácnosti a manželka byla po celý rok v evidenci úřadu práce. Děkuji Walterová.
Dobrý den, OSVČ v daňové evidenci přeruší činnost k 31.3.2013.V roce 2012 vykázal DPFO ve výši 53000,-Kč.Bude platit v roce 2013 zálohy? V rámci přerušení činnosti upraví základ daně za rok 2012 o závazky, pohledávky a zásoby.Jaký vliv to bude mít na vyměřovací základ v přehledech SP aZP za rok 2012?