FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: POJIŠTĚNÍ
DOTAZY NA TÉMA ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
odpovídal(a): | Redakce |
Mám zájem o životní pojištění u Nationale Neederlanden - výhody a nevýhody, jenž tato pojišťovna skýtá.
Ktera pojistovna nabizi jako vyhodu ze sjednani povinneho ruceni na auto: "kupon MHD" (tramvajenku) popr. pro ktera mesta?
Zajimalo by mel, jaky byl celkovy stav pojistoven na nasem trhu v roce 1999.Dekuji
Vážená paní nebo pane, zajímám se o problematiku pojištění duševního vlastnictví. Jestli mi v této oblasti můžete poskytnout jakékoli informace a nebo mi jinak pomoci, například poradit, na kterou pojišťovnu se v tomto obrátit, budu Vám zavázán. Děkuji a očekávám vaši odpověď tak brzy jak tobude možné. S pozdravem Tomáš Šimko
Vážení, protože nemám čas obíhat pojišťovny a trávit v každé čas vybíráním nejvhodnějšího produktu, obracím se na Vás touto formou. Jsme tříčlenná rodina ve věku 36,33 a 6 let. Máme úvěr a chtěli bychom si sjednat nějaké pojištění, které by alespoň pokrylo úvěr a nejlépe ještě něco navíc v případě, že by se jednomu z nás něco stalo a nebyli bychom schopni splácet. Pojistná částka by měla činit min. 200 000 Kč. Nejvhodnější by se nám zdálo pojištění takové, které by pokrylo úvěr 250000 Kč a ještě nás alespoň na nějakou přechodnou dobu zajistilo nebo zajistilo naše dítě (cca 150-200000 Kč). Nevylučujeme ani kombinaci více pojištění. Max. výše splátek by však neměla být více než 300-400 Kč/měsíc s možností upravit ji během pojištění nahoru nebo dolů podle momentální situace. Úvěr budeme splácet po dobu 8 let, podle toho také uvažujeme o délce pojištění. Navrhněte nám prosím typ pojištění , nejlépe i s návrhem splátkového kalendáře za tímto účelem, abychom se mohli alespoň zorientovat v nabídce. Pro konkrétní uzavření smlouvy bychom nejspíš kontaktovali nejbližší pobočku nebo zástupce.
Pokud určím opravněnou osobu v případě životního pojištění, je vyplacena částka pouze této osobě nebo se přihlíží k ustanovením o dědickém právu (nezletilé děti a pod.) Děkuji za odpověď. Radomír Zavíral
Dobrý den, prosím o informaci potřebuji životní pojištění či pojištění úvěru pro hypoteční ústav kde mám: hypotéku na 1 200 000 Kč, se splatností 20let,narozen jsem 1963, zdráv,lékař zajímám se o ústav s nejnižší možnou měsíční splátkou při této konfiguraci děkuji s pozdravem Vladimír Horák
Memu otci je 59 let. Mohli byste mi poradit, ktera pojistovna nabizi nejvyhodnejsi urazovou pojistku. Dale dle vaseho servisu me zaujala variabilni sporici pojistka - prod. akce trend s Go sadou mobilniho telefonu (protoze o nej kvuli nemocnemu srdci uvazuje) jake jsou podminky pro uzavreni smlouvy a u ktere pojistovny se sjednava. Za odpoved dekuji moc.
Je výhodné sjednat životní pojištění (pro případ smrti i dožití na 20 let ) zároveň se spořící úložkou za těchto podmínek: (můj věk 31 roků) Pojištné částka v případě smrti : 500 tis.Kč Roční platba pojistného 15.000,- Kč V případě dožití plnění ve výši cca 900 tis. Kč. Nebo založit pouze holé pojištění a spořit jinou formou. Děkuji a jsem s pozdravem
Dobrý den, prosím Vás, zda by jste mě mohl informovat o uvedeném druhu pojištění - za jakých podmínek, formu placení - měsíčně, ročně? ap. Konkrétně se mi jedná o pojištění odcizení při odvodu peněžní hotovosti cca 100-200 tis.
Dcera má 18let a po skončeném pojištění proti úrazu jí zbyla hotovost 30 tis. Kč. Nové pojištění již uzavřela a chtěla by co nejlépe zhodnotit výše uvedenou částku s tím, aby byla uložena nejdéle na 3 roky, měla zaručený výnos a v případě nutnosti bylo možno část prostředků vybrat. Děkuji.
Vazeni, v lednu 2000 jsem uzavrel smlouvu o hyp. úveru na 20 let. Jelikoz si pocitam financni plan, povazuji za nutne se nechat zivotne pojistit. Jelikoz pocitam s predcasnymi splatkami (5-lete obdobi), zaujalo me pojisteni 8K u ALLIANZ, kdy dostanu vyplacenu pojistnou sumu po castech v prubehu pojisteni a tim bych napr. mohl postupne predcasne splacet hypoteku. Nabizi podobny produkt jeste jina pojistovna? Dekuji za odpoved.
Dobrý den, protože mi končí pojištění domácnosti(byt v paneláku), tak mi prosím Vás, poraďte, u které pojišťovny bude nejlépe uzavřít novou pojistnou smlouvu?
Prosím,potřebuji pojistit nemovitost,která se bude v průběhu pojištění opravovat a přistavovat. Pojištění nemovitosti, zařizovacích předmětů případně pracovníků. Děkuji
Prosím o odpověď, zda je lepší (výnosnější) založit si kapitálové životní pojištění (student -22let) nebo raději stavebně spořit či investovat do otevřených podíl. fondů (př. IPB fond fondů). Jedná se mi o výši výnosu, nikoli tedy pojistnou ochranu. Dočetl jsem se, že ČS-Živnostenská pojišťovna nabízí takový produkt, kde je možno z takovéhoto pojištění vybírat urč. část a pojištění kdykoli zrušit. A co kapitál. životní pojištění u IPB pojišťovny? Nabízí něco podobného? Děkuji Vám za odpověď a těším se na další spolupráci.
Potřebuji uzavřít životní pojistku k zajištění hypotečního úvěru ve výši 468 000 Kč , splatnost 10 let. Žadatelem je manžel, který má 24 let, já jsem spolužadatel a je mi 21 let. Jaká pojišťovna má nejvýhodnější podmínky? Děkuji za odpověď.
Uzavření úrazové a životní pojistky. Ročník 1970, bezdětná svobodná.
Další pokus
Další velký pokus
Pro pojištění rodinného domku hledám optimální pojištění ( s důrazem na solidnost pojišťovny)