FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: POJIŠTĚNÍ
DOTAZY NA TÉMA ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
odpovídal(a): | Redakce |
l/ mám zájem o životní pojištění, je mi 39 let, jsem lékař. Jde sloučit životní pojištění s penzijním připojištěním ( prý allianz toto provádí)? 2/chci rekonstruovat dům, který je nyní pojištění u ČP,kdo pojištuje i dům ve výstavbě ?
Aktivní finanční politika pojišťoven. Kam investují finanční prostředky.
Zdravím, a díky za pondělní odpověď k živelnému pojištění rozestavěného domu za 1,5 mil. Odpověděl zněla,že nejlépe ČS-Ž pojišťovna, a že by jste se v tomto případu angažoval. Na tuto případnou možnost jsem zvědav,takže co pro to mám udělat? A navíc bych poprosil ještě připravit slibovaný Plán zajištění současných příjmů. Děkuji
Chtěl bych nechat pojistit Škodu Felicia (1300 cm) rok výroby 1997, kterou jsem nyní koupil ojetou. Chtěl bych uzavřít jak povinné ručení, tak i havarijní poj.(spolu s poj.proti odcizení) a nevím jakou zvolit pojišťovnu, aby bylo pojištění co nejlevnější ale zároveń i bezpečné. Děkuji za radu Ing.David Rybář
kTERÁ ZDRAVOTNÍ POJJIŠTOVNA MÁ NEJVÍHODNĚJŠÍ PODMÍNKY
Vazeny pane, mel bych dva dotazy: 1. Dcera ma 17,5 roku, v kvetnu ji konci pojisteni proti urazu (6SPM). Jake pro ni lze sjednat nejvyhodnejsi urazove pojisteni? 2. Ve Vasich odpovedich me zaujaly zminky o "Sporicim variabilnim pojisteni TREND". Bylo by mozne ziskat podrobnejsi informace?
Prosím o konzultaci nejvýhodnějšího kapitálového spoření na období 5 let (stavební spořební, penzijní, kapitálové spolu s životním,...). ,ěsíční úložka 2 tis. Kč. Děkuji
Dobrý den,prosil bych poradit,u koho a za kolik nejlépe živelně pojistit nedokončený RD .Vyžaduje to na mě stavební spořitelna,dnešní cena nemovitosti je 1 500 000. Dále se soukromě zajímám o pokrytí životních rizik při splácení tohoto 1,5 mil. úvěru,je na 8 let, já ročník 1971. Předem děkuji.
prosim o doporučeni pojišťovny a produktu pro uzavření životní pojistky tříčlené rodiny - věk 33-30-2. Zajímá mne rozsah plnění, spořící část apod. děkuji. V.O.
Muj druhy dotaz: je mi 25 let a vaham, zda uzavrit radsi investicni (ci kapitalove) zivotni pojisteni, nebo pripojisteni se statnim prispevkem? ¨Co je vyhodnejsi? Děkuji, Martina Venigerova
Vážení, žádám Vás o výběr nejlepší varianty životního pojištění včetně úrazového pojištění spojeného se spořením nebo s penzijním připojištěním pro muže a pro ženu (manželé): - muž - rok narození 1961 - žena - rok narození 1961 - pojistná částka pro případ smrti 100.000 tis.Kč Každý z nich může v současné době měsíčně spořit asi 500 Kč. Děkuji. S pozdravem Petr Velhartický
Rád bych se informoval na možnost pojištění na škody způsobené zaměstnancem zaměstnavateli při výkonu povolání. Zajímá mne finanční výhodnost jednotlivých pojišťoven zejména s ohledem na škody způsobené na motorovém vozidle (spoluúčast atd.). Děkuji, Michal Sklenář
Dobrý den. Jsme mladá rodina. Popíšu naše finanční poměry. Já 29 let hrubý měsíční příjem 28 tis. Kč, manželka 27 let, t. č. ve 2 měsíci těhotenství, hr. měs. příjem 10 tis. Splácím 2 úvěry ze stavebního spoření (dohromady 3 tis.), dále platím důchodové a úrazové pojištění se spořením 330,- měs uzavřené v r. 1994 u České pojišťovny. Oba máme penzijní připojištění, já platím 200,- manželka 400,-. Další úvěry a půjčky, ani zboží na splátky si brát nebudu. Jde mi o to, abych mohl zajistit rodinu v případě nemoci či nezaměstnanosti (všichni víme jak to dneska je). Vím, že existuje pojištění na denní dávku pro případ nemoci, myslím si, že znám docela dobře produkt České pojišťovny zdraví z této oblasti, ale nelíbí se mi v jedné podstatné věci. Jakmile klient je bez práce a onemocní, tak se mu žádné dávky nevyplácejí. Prakticky pojištění končí ukončením pracovního poměru. Proto Vás prosím o posouzení naší situace do budoucna: 1. spořit teď nechceme, ale případně se pojistit na výše uvedená rizika. Sice jsem byl naposledy nemocný před více než 2 let a nezaměstnanost mi snad teď nijak nehrozí, ale člověk nikdy neví. Chtěl bych se proti tomu pojistit, abych byl schopen slušně uživit rodinu i v případě krizové varianty. Já nemocný či nezaměstnaný, manželka s dítětem na MD. 2. manželka nemá žádné pojištění, slyšel jsem, že existuje nějaké partnerské pojištění. Jsme z okresu Ústí nad Orlicí. Prosím o co nejpodrobnější vysvětlení, s případným uvedením kontaktů. V případě některých chybějících údajů, rád je doplním. Děkuji za odpověď.
Pojištění domáctnosti. Prosím o porovnání tohoto pojištění pro hodnotu 300 až 500 000 Kč (kolik roční platby a výhody)
Vážení, chtěl bych si pojistit soukromé osobní ojeté zahraniční vozidlo 4 roky staré pouze proti odcizení a případně proti živelné pohromě. Mohli by jste mi poradit?? Děkuji předem Tučka
Prosim o informace o pojisteni vaznych onemocneni. Dekuji Jana Ciprova
Mám pravidelný celoroční příjem ze závislé činnosti a současně malý příjem ze zprostředkovatelské činnosti. 1. Od jakého minimálního příjmu, resp. zisku musím platit z podnikání kromě daní i sociální a nemocenské pojištění? 2. Započítává se do této částky i příjem, resp zisk z nájmů? Předem děkuji, Ing. Ferdinand Matějka
Vážení, zajíma mě, zda některá pojišťovna nabízí pojištění dvojic a za jakých podmínek. A dále bych od vás chtěl poradit, kolik bych platil za životní kapitálové pojištění (porovnání) u velkých pojišťoven při následujícím příkladu: Muž ve věku 42 let, zdráv, pojistná doba 15 let na částku 250.000,- Kč v případě úmrtí a při dožití a 500.000,- Kč v případě trvalých následků. Děkuji předem a přeji pěkný den František Marek
U které z pojišťoven pojistit psa (chovný, drahý). Nemyslím pouze odpovědnost, ale především možné škody související s jeho ztrátou... (otrava...)
Zajimalo by me, jake je zajisteni u pojisteni nemovitosti, a to u Ceske pojistovny, CS Zivnostenske pojistovny a u IPB pojistovny. Predem dekuji za odpoved. Petr