FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: POJIŠTĚNÍ
DOTAZY NA TÉMA ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
odpovídal(a): | Redakce |
Vážený pane, obracim se na Vás s dotazem, který se týká výběru vhodné zdravotní pojišťovny. Mé matce byla před šesti lety odebrána pravá ledvina a od té doby jezdí pravidleně každý rok na lázeňský pobyt do Mariánských Lázní. Je pojištěna u Oborové zdravotní pojiš´tovny zaměstnanců bank a pojištoven, která jí dosud hradila komplexní péči, avšak od letošního roku se již jedná pouze o péči příspěvkovou. Ani její ošetřující lékař nechápe, proč k tomu došlo, když matka trpí navíc ještě chronickým zánětem jater. Vím, že po Vás nemohu chtít konkrétní odpověď, ale prosím Vás, zda byste mně a mé matce neporadil nějaký vhodný způsob, jak vybrat takovou zdravotní pojišťovnu, která by matce opět poskytovala komplexní péči. Za Vaši laskavost předem děkuji. Lenka Cinkánová
Žádám o zaslání informací o pojištění (kapitálové a pro případ dlouhodobější nemoci) Můj věk 33 let. Předem děkuji.
Která pojišťovna nabízí nejvýhodnější rizikové životní pojištění (pro managery) na 10 let pro případ smrti/trvalého těl. poškození. Jaká je pojistná částka (např. 1 mil. DEM) a roční výše pojištění?
Mam jen kraticky dotaz, ktery je pro Vas v Cechach samozrejmosti, ale tady v Nemecku je to informace dost tezko dostupna. Obracela jsem se na zname, ale odpovedi se lisi, proto Vas prosim o pomoc: Jakou castku odvadi cesky zamestnanec na socialni pojisteni? Jake procento plati pri tom zamestnanec a jake zamestnavatel? Dekuji!
Dobrý den, uvažuji o sjednání produktu investičního životního pojištění. Vzhledem k tomu, že tento produkt je v nabídce několika pojišťoven, rád bych se zeptal, kde bych našel nějaké objektívní srovnání. Děkuji.
Dobrý den, kde si nechat pojistit vůz Audi A6 s cenou 1675T. Spoluúčast 10% min 10T. Region OV, garáž, zabezpečení GPS AutoAwacs satelitní vyhledávání.
potrebuji pojistit zivnost..t.j.fotoaparaty, svetla ve studiu a na cestach na lokality do cca 1 000 000 tak, aby pojistna castka stale jeste davala smysl..t.j. do 30 000 rocne...rovnez bych potrebovala zaroven s totuto pojistkou pojistit skody zpusobene pri praci..haftpflicht....dekuji za odpoved predem a doufam, ze mne budete moci nasmerovat...zatim nepatrim do zadne kategorie a v kazde pojistovne se na mne tvarili jako na komplikovany=drahy pripad.... Iveta Kopicova Foto
Jaký máte názor na poradce od společnosti OVB-Allfinanz, v případě využití jejich poradenství čeho se vyvarovat a co požadovat. Je možné nějak si zaručit správnost jejich rady. Děkuji.
Mám uzavřeny dvě úrazové pojistky u různých pojišťoven. Bude mi v případě úrazu poskytnuto plnění u obou pojišťoven? A pokud vycestuji do zahraničí s cestovním pojištěním, bude mi v případě trvalých následků poskytnuto plnění u všech tří pojiš´toven ? Děkuji.
Vážení, chci se pojistit pro případ dlouhodobé pracovní neschopnosti, t.j.např. od 20 - 30 dne neschopnosti. Denní odškodné, pojištění trvalých následků a ůrazové pojištění. Dokážete mi prosím poradit optimální druh pojištění? Předpokládaný příjem 8.000,- - 13. 000,- Kč za měsíc . Děkuji S pozdravem Lubomír Beneš,
Očekáváme přírůstek do rodiny, chtěl bych mu uzavřít nejvýhodnější životní pojištění. Můžete mi prosím Vás poslat nějaký typ. Chtěl bych mu platit maximálně 200 Kč měsíčně. Jaká pojišťovna je nejvýhodnější a současně nejspolehlivější pro dlouhodobé uložení peněz. Odpověď mi prosím pošlete raději v pátek, z důvodu nefungující elektronické pošty. S pozdravem Janecek.
Ráda abych vás požádala o radu, kterou pojišťovnu zvolit, pokud jedu na dva měsíce do zahraničí a stačí mi pouze pojištění pro léčebné výlohy. Děkuji za odpověď . S pozdravem Lucie Walachová.
Vazeni, obracim se na Vas s dotazem, jakym zpusobem jsou uroceny mimoradne vklady na zivotni pojisteni. V soucasnosti stale vice pojistoven nabizi u zivotniho pojisteni moznost provadet, krome plateb pravidelneho pojistneho, tez mimoradne vklady (napr. IPB v produktu KZP, CS-ZP u Flexi, Ceska podnikatelska u "Filipa", ...). Doslechl jsem se vsak, ze pripadne vynosy napr. 11% za rok se techto mimoradnych vkladu netykaji, nebot je to zhodnoceni rezerv pojistneho a nikoliv techto privkladu. Muzete prosim vysvetlit, jak to s temito mimoradnymi vklady je? Pokud bych totiz ulozil dejme tomu 50 000 na zivotni pojisteni formou mimoradneho vkladu a po roce je vybral pri uroceni 11% napr. za rok 1999, bylo by to vice nez zajimave, ovsem tez podezrele. Predem dekuji za odpoved. S pozdravem Martin Wojtech
Povinné ručení motor.vozidel - v případě zrušení pojistky prodejem vozidla je pojišťovna povinna vrátit pojistné od následujícího měsíce. Dokdy to musí udělat a co mohu dělat, pokud tak neučiní? Od mého oznámení ukončení pojistky uběhlo více než 3 měsíce a dosud jsem nedostal ani potvrzení o bezeškodném průběhu, o které jsem též žádal. Jan Skalický
Dobrý den, můžete mi zodpovědět otázku, zda je možné, když mám úrazové pojištění u ČRP bez připojištění tzv. "denního odškodného" a měl jsem vážný úraz s dobou léčení 5 měsíců, nedostal jsem od pojišťovny žádné peníze, mám se prý ozvat po 1 roce od vzniku úrazu pro "trvalé následky"? Má na to pojišťovna právo? Děkuji.
Vážená paní/pane Uzavřel jsem kapitálové životní pojištění u Česko-rakouské pojišťovny na 32 let, tj. do 70 let života /je mi 38 let/. Ve stejné smlouvě jsem spolupojistil i mé 4 děti. Mám dotaz : mohu smlouvu vypovědět např. v 60 letech a jaký to bude mít dopad na odbytné ? Děkuji za případnou odpověď. Hušner
Která pojišťovna nabízí nejvýhodnější pojištění majetku proti živelným pohromám (včetně krupobití)? Děkuji.
Mám zájem o stavební spoření pro mne - 32 let, a pokud některá spořitelna nabízí zároveň ke stavebnímu spořením i současně úrazové, životní pojištěním pro mne, dítě -8 let, případně i manžela - 33 let. Můžete mi,prosím, nabídnout nejvýhodnější produkt v této době.
Ze zdravotních důvodů se mnou IPB POJIŠŤOVNA odmítá uzavřít smlouvu kapitálového pojištění a nabízí mi důchodové. Podle mého názoru by se nemělo dívat pouze na výše uvedené důvody, ale na věk a finační možnosti pojištěnce. Dále co mi sdělil zástupce pojišťovny : důchodové pojištění lze vybrat až při odchodu do důchodu. Sdělte mi prosím jaké pojišťony tyto problémy nedělají a které z nich jsou pojištěny u jiných pojišťoven ( a u kolika ). Jedná se mi o kapitálové pojištění jako u IPB a pojištění dítěte. Děkuji a jsem s pozdravem.
Dobrý den, hledám výhodnou živ. pojistku proti jakékoliv smrti- na cca 1-2 mil.Prosím,pomozte mi s výběrem pojišťovny.Děkuji. Dana Vlčková