FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: POJIŠTĚNÍ
DOTAZY NA TÉMA ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
odpovídal(a): | Redakce |
Dobry den, Chci si pojistit hypotecni uver a to pokud mozno tak, aby pojistovna hradila za me nejen v pripade smrti ci trvale invalidity, ale take v pripade dlouhodobe (vice nez mesic) nemoci. Dekuji za radu
Dobrý den, Měla bych zájem o úrazové a životní pojištění pojištění. Mohly by jste mi něco nabídnout. Děkuji Marcela Fišerová
rád bych co nejlépe zajistil svou rodinu a sebe, poraďte mi prosím. Je mi 38 let, mám čistý měsíční příjem ca 45.000,- Kč, manželku na mateřské dovolené, 2 děti (2 + 7 let). Splácíme úvěr ze stavebního spoření (6.500,- měsíčně). Děkuji Miloš Kupsa
Spořím-li 500 Kč měsíčně, jaký bude rozdíl vložím-li tyto peníze buď na kap. živ. poj. nebo na živ. poj.? Prosím o model průběhu pojištění, děkuji,
Prosim o odpoved, zda vyhovuje kriteriim pro odpocet ze zakladu dane kapitalove zivotni pojisteni IPB Pojistovny (KZP 1), kde je mozno v prubehu pojisteni vybirat z kapitalove hodnoty a vkladat privklady.
DOBRÝ DEN ZÁJIMALO BY MĚ U KTERÉ POJIŠTOVNY BY BYLO NEJVÝHODNĚJŠÍ ŮRAZOVÉ POJIŠTĚNÍ PŘI PLATBĚ 500KČ MĚSÍČNĚ PŘI MÉM VĚKU 27 LET DĚKUJI SEDLÁČEK
Dobrý den, existuje možnost kombinace stavebního spoření s životním a úrazovým pojištěním? Pokud ano, kde a za jakých podmínek? Děkuji za odpověď.
Mám zájem o poradenství v oblasti životního pojištění.
Dobrý den, chtěl bych vás požádat o radu doufám jako nezávislé fin. poradce jak zhodnotit nejlépe můj kapitál, co se týče spoření případně kapitálového pojištění, mám cca. 10.000 kč měsíčne pro investice. děkuji a s pozdravem David Gajdoš
U které pojišťovny je nejlepší v současné době uzavřít : 1) Pojištění denní dávky při pracovní neschopnosti - Je mi 43 let, sazbu od 29. dne na 300,- Kč 2) Pojištění za škody způsobené zaměstnancem zaměstnavateli při výkonu povolání. Děkuji za odpověď a přeji hezký den. J. Mrázek
Dobrý den! Chci uzavřít životní pojištění s možností průběžných výběrů (v případě potřeby) s úrazovým připojištěním i na běžný úraz bez hospitalizace v nemocnici a připoj. vážných nemocí. Chci být pojištěn do 60-65 let. Je mi 27 let, jsem muž a měsíčně mohu vkládat částky od 500-700 Kč. Děkuji a přeji hezký den.
Rád bych věděl, zda se lze pojistit pro případ propuštění z práce (nadbytečnost, ukončení pracovního poměru na dobu určitou - manažerská smlouva s tím, že firma nemá dále zájem mne zaměstnávat apod.)kolik takové pojištění stojí a jaká náhrada by v takovém případě byla pojišťovnou vyplacena (třeba do momentu než najdu jiné zaměstnání). Děkuji Vám za rychlou odpověď. Vojtěch
Je mi 40 let a ráda bych uzavřela životní pojištění. Mé finanční možnosti by mi dovolily splácet asi 500 Kč měsíčně.Prosím o radu, které pojištění by pro mě bylo výhodné.
Hledám produkt na pojištění osobního soukromého vozidla, které jako OSVČ využívám ke služením účelům. Pojistka má krýt krádež věcí sloužících k výdělečným účelům (nářadí - dražší vrtačka apod.), které musím přes týden nechávat v kufru v autě - práci vykonávám na různých místech celé republiky. Předem děkuji. Z. Vojtkuláková
Jaký druh životního pojištění uzavřít, aby to mělo význam z hlediska zisku při dožití věku 65 let? Sám mám 55 let a chci především využít možnosti moci odepisovat ze základu daně 1000 Kč/měs.
Mam zajem o zivotni pojistku v kombinaci s kapitalovym sporenim. Pojistnou castku uvazuji cca 500 tis. a vysi mesicni splatky max. 1.500,-Kc. Mam 33 roku. Muzete mi poradit, ktery produkt ktere pojistovny je nejblize temto parametrum a ktery je nejvyhodnejsi. S diky Pavel Haluza
Můžete mi říci, zda je lepší kapitálové životní pojištění nebo investiční životní pojištění a zda při uzavření investičního životního pojištění mohu odečíst až 12.000,-Kč od základu daně jako u kapitálového investičního pojištění? Děkuji
Prosím o radu. Mám již šestý rok uzavřeno živ. poj. u IPB - "S1". /500000 Kč, 600Kč den.odšk./ Situace je u této poj. poněkud nejasná - proto bych rád s co možná nejmenší ztrátou využil služeb živ. kap. poj. jinde. Jedná se mi jak o pojistné podmínky /jsem bohužel již o oněch 6 let starší, tak i o vlastní finanční převod/ Je mi simpatické poj. u živn. poj. - s programem rozšířeným o "civil. (či těžké) nemoci" Jakou tedy nejlépe doporučujete volbu? Děkuji
Dobrý den. Mám tři dotazy. 1) Ze základu daně z příjmu je možno si odečíst ročně pojistné na kapitálové ŽP ve výši stanovené zákonem (dnes 12.000). Můžete mi sdělit, zda je to realizovatelné i při placení formou jednorázově vložené částky např. 200.000 Kč? Lze odpočet uplatňovat po více let? 2) Informace o tom, zda a jak je naopak zdaněno plnění (výplata při dožití), rovněž není snadno dostupná. Můžete mě stručně informovat? 3) Lze někde získat informace o tom, které pojišťovny jaké podmínky a kombinace pojištění v oblasti ŽP nabízejí? Nejedná se o seznam produktů, ale o konkrétní příklady s pevnými parametry, na kterých by si klient jednotlivé produkty srovnal. Když těch 200.000 dám na tuto pojistku, co dostanu jistě při dožití za 20 let, co je v rovině slibů (odhady navýšení ze zisku) atd. Každá pojišťovna toto nabízí jen prostřednictvím svých zástupců, kteří nejsou ochotni tyto informace (zpravidla tabulky) poskytovat. Já nechci plýtvat jejich ani svým časem, protože si chci vybrat jen jednu pojišťovnu, ale tyto informace bych rád studoval od všech.
Dobrý den, měla bych následující dotaz. Stále mi není jasné, jaké úlevy mohu využít, když mám sjednané kapitálové životní pojištění až do věku 70 let. Jedná se o pojistku se státním příspěvkem. Já jsem zaměstnaná u soukromé firmy a ta mi na pojištění nijak nepřispívá. Sama si měsíčně platím 300,-- Kč na životní pojištění a 16,-- na úrazové připojištění. Pojistka byla sjednána již v roce 1994. Můj hrubý příjem činí 6,000,-- kč. Prosím, napište mi, zda mám nárok na odpočet daně z příjmů ze závislé činnosti za rok 2000 a v jaké výši.