FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:

Omlouváme se čtenářům a uživatelům našeho Poradenského centra, ale poradna pojištění je dočasně uzavřena. Děkujeme za pochopení.

DOTAZY NA TÉMA ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ

odpovídal(a): Redakce

Vážený pane Skopalíku, nemám žádný dotaz, mám…

Vážený pane Skopalíku, nemám žádný dotaz, mám pro Vás spíše informaci. Pracuji v životní pojišťovně Wüstenrot, a proto mám velmi dobré informace o pojištění Perpetuum a věcech s ním souvisejících. Překvapilo mě, že jste ve své odpovědi na dotaz jednoho z čtenářů uvedl, že Perpetuum bude uvedeno na trh v polovině listopadu. Ráda bych Vás proto oficiálně informovala, že Perpetuum BYLO UVEDENO NA TRH JIŽ V KVĚTNU TOHOTO ROKU. S pozdravem Petra Veseláková marketing Wüstenrot, životní pojišťovna, a.s. e-mail: petra.veselakova@wuestenrot.cz tel. 570 92 537

kompletní program v hodnotě 20.000,-Kč/rok pro…

kompletní program v hodnotě 20.000,-Kč/rok pro muže r.nar.1956 - Živ.poj,

Zařaďte, prosím, do výčtu pojišťoven Kooperativu…

Zařaďte, prosím, do výčtu pojišťoven Kooperativu s připisovaným podílem na zisku. Děkuji Dana Kurzweilová Kooperativa

Bydlíme v bytě vymezeném prohlášením vlastníka…

Bydlíme v bytě vymezeném prohlášením vlastníka jako samostatná jednotka v domě s 28 byty a dle zápisu do katastru jsme vlastníky bytu a poměrné části společných prostor domu. Jsme tedy podle zákona členy společenství vlastníků. Máme pojistit celý dům jako společenství, nebo pouze svůj byt jako majitelé. Co se stane s pojistným plněním, které by v případě škody přijalo společenství, když by škoda vznikla jen na části domu (některých bytech?)

V otazkach a odpovedich zdarma jsem se docetl, ze…

V otazkach a odpovedich zdarma jsem se docetl, ze pri uzavreni zivotniho pojisteni TREND u CSZP dostanu mobil az po 12 mesicich nebo po jednorazovem zaplaceni, zmenily se nejak podminky, protoze se mi to v uzaviraci smlouve jevi jinak a to tak, ze dostanu ihned poukazku na mobilni sadu. Jak to teda je ? Dekuji Jiri harcarik

Mám zájem uzavřít životní pojištění.V současné…

Mám zájem uzavřít životní pojištění.V současné době mám uzavřené úrazové pojištění u ČP.Mám zájem o takové životní pojištění,které by slučovalo úrazové pojištění,spoření atd. Poraďte prosím a navrhněte optimální životní pojištění a pojišťovnu. Děkuji Václavík Pavel

Potřebuji pojistit byt o velikosti cca 75 m2.…

Potřebuji pojistit byt o velikosti cca 75 m2. Pojistku chci asi na částku 200.000,- a chci ji uzavřít přes internet resp. nechci nikam chodit. Děkuji.

Vážení, žádám Vás o radu. Hledám optimální…

Vážení, žádám Vás o radu. Hledám optimální pojistný produkt pro pojištění domácnosti. Přestěhoval jsem se do nemovitosti, která má 4 bytové jednotky. Každá má svůj zvlášť uzamčený sklep. Byt je vybaven skromně. Velkou cenu však má sportovní vybavení (kola + lyže asi 150.000,- Kč), které chci skladovat ve sklepě. Jsem ochoten investovat do zabezpečení sklepu (mříže, zámky ?). Děkuji za odpověď. S pozdravem Marcel Janoš

Vazeni, jmenuji se Michal Horak a obracim se…

Vazeni, jmenuji se Michal Horak a obracim se na vas s nasledujicim dotazem: Mam 15 mesicniho syna a zvazuji, jakou formu sporeni pro nej mam zalozit. Mesicne bych mu chtel ukladat cca 300Kc. Nevim, ktera z nasledujicich 2 alternativ je - ryze z pohledu vynosu - zajimavejsi. Premyslim o programu ABECEDA u Allianz, evnt. o stejne forme zivot. pojisteni u KOOPERATIVY. Ukladat bych chtel vyse uvedenou castku po dobu 20 let. Jako druhou variantu zvazuji zalozit stavebni sporteni na dobu 5 let a toto celkem 4x zopakovat tak, ze z rodinneho rozpoctu budou po celych 20 let "odchazet" pouze 300Kc. Ma otazka na vas tedy zni: diky ktere forme ukladani penez bude mit muj syn k dispozici po 20 letech vice penez? Nemate k dispozici konkretni propocty obou variant? Za kazdou odpoved/nazor vam budu velice vdecny. S pratelskym pozdravem, michal horak

Kdo poskytuje nejvýhodnější a nejlevnější…

Kdo poskytuje nejvýhodnější a nejlevnější pojistky na byt a chatu???

Chtěla bych uzavřít životní pojištění. Je mi 37…

Chtěla bych uzavřít životní pojištění. Je mi 37 let, jsem rozvedená, mám dvě děti. Splácim hypotéku 3000,- měsíčně. Můj příjem činí 10000,- čistého + výživne + přídavky. Děkuji za radu.

chci pojistit (povinne ruceni a tez pojisteni pro…

chci pojistit (povinne ruceni a tez pojisteni pro pripad havarie a odcizeni)vozidlo VW Golf, 1,9 TD, rok vyroby 1996. pokud mozno omezit vysi pojistene hodnoty vozidla na 100,000.- Kc. Ktere pojistovny poskytuji tuto sluzbu, ktere tri jsou nejlevnejsi. s pozdravem, hiklova

prosím o nevýhodnější nabídky kapitálového…

prosím o nevýhodnější nabídky kapitálového životného pojištění na čes. trhu /event. pokud nabízí i po urč. době sami úvěr/-chci využít kombinaci s hypotékou děkuji

Narodilo se mi miminko a chtěl byh jej pojistit.…

Narodilo se mi miminko a chtěl byh jej pojistit. Bohu žel, mohu do toho měsíčně ivestovat jen asi 200 Kč. Navrhnete mi z jakých produktů si vybrat aby po 18-ti letech měl nějaké úspory? Děkuji.

V případě, že již mám cestovní pojištěni do…

V případě, že již mám cestovní pojištěni do zahraničí (karta VISA) a připojistím se ještě u některé komerční pojišťovny, jakým způsobem se tyto dva subjekty podělí o případné plnění léčebních výloh , když lečebné výlohy překročí max. částku jednoho pojištění?

Dobrý den Je mi 23 let, jsem svobodný, bezdětný…

Dobrý den Je mi 23 let, jsem svobodný, bezdětný a mám dotaz 1) Zda je pro mě výhodné založení životního pojištění.

Dobrý den, prosím Vás která pojišťovna má…

Dobrý den, prosím Vás která pojišťovna má výhodnou pojistku na pojištění bytu v osobním vlastnictví. Cena bytu asi 850 tis. Dále mne zajímá , zda je některá pojišťovna vůbec schopná pojistit zajištění příjmů v případě nemoci pro hrubý příjem 50 tis. A jaké jsou menzení v této oblasti. Děkuji za ochotu, s pozdravem F.Pinďák

Jaké podmínky musí být splněny k získání…

Jaké podmínky musí být splněny k získání mobilního telefonu při sjednání pojištění Trend u ČSŽP?

Potřebuji životní pojištění (nebo pojištění úvěru…

Potřebuji životní pojištění (nebo pojištění úvěru) pro případ smrti na částku 870.000,- Kč. Úvěr bude čerpanán u VSS KB. Věk 31 let. Zdravý. Příjem dostatečný. Nejlevnější variantu preferuji.

Dobrý den, chci se zeptat, po jaké době mohu ze…

Dobrý den, chci se zeptat, po jaké době mohu ze životního pojištění Trend vybírat finance (ve smlouvě je to pouze obecně - uvažuji o tarifu U2 s kapitálovým do 500 Kč (celková částka měsíčně), případně využít plně statní dotace za 1500 měsíčně. Dále mne zajímá možnost získání mobilu - po jaké době jej případně dostanu.