FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:

Omlouváme se čtenářům a uživatelům našeho Poradenského centra, ale poradna pojištění je dočasně uzavřena. Děkujeme za pochopení.

DOTAZY NA TÉMA ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ

odpovídal(a): Redakce

Dobry den, prosím o informace produktu České…

Dobry den, prosím o informace produktu České podnikatelské pojištovny a to životního pojištění Filip. Mockrát Vám děkuji a přeji hezký den. S pozdravem Schrom

Vážení,vím,že můj dotaz nepatří přímo do této…

Vážení,vím,že můj dotaz nepatří přímo do této kolonky,ale kde nalézt informace,respektive přímo srovnání v tabulce ,jaké jsou úroky v p.a. % u splátkových a leasingových firem.Díky s pozdravem Vladimír Jansa.

Přišla mi zpráva z České pojišťovny, že mi…

Přišla mi zpráva z České pojišťovny, že mi doporučují přepracování pojistné smlouvy s tím, že pokud se nerozhodnu smlouvu přepracovat bude mé pojištění ukončeno ke dni splatnosti. Musím na to přistoupit? Vždyť u výpovědi pojištění by měly souhlasit obě strany, nebo ne???

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,do jaké výše…

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,do jaké výše odpracovaných hodin od roku 1996 do roku 2002 nemusí zaměstnavatel odvádět zdr. a soc. poj. v případě,že uzavřel smlouvu "Dohoda o provedené práci" se studentem.A v jaké výši se odvádí,jestliže byl překročen počet stanovených hodin.Děkuji

Jsem rozvedená, žiji sama sdvěma nezaopatřenými…

Jsem rozvedená, žiji sama sdvěma nezaopatřenými dětmi, které studují. Synovi končí úrazová pojistka, kterou jsem mu platila od narození do 18.let.Chtěla bych poradit, jaké sjednat nové úrazové pojištění, aby celková pojistná částka se pohybovala okolo 200,-Kč měsíčně.Více nemohu splácet. Děkuji za radu Eva Hawlová

Chcel by som sa zapojiť do siete poradcov v…

Chcel by som sa zapojiť do siete poradcov v spoločnostiach ako je Allfinanz alebo MBI. Môžete mi porovnať tieto spoločnosti a odporučiť, ktorú si vybrať ako potencionálny poradca?

Co říkáte na OVB Allfinanz! Zpracovali mi…

Co říkáte na OVB Allfinanz! Zpracovali mi kompletní portfolio rodiného pojištění.

Jaké produkty životního pojištění jsou nejvice…

Jaké produkty životního pojištění jsou nejvice využívány v České republice.

Je výhodné uzavřít nyní životní pojištění?

Je výhodné uzavřít nyní životní pojištění?

Pobírám starobní důchod a pracuji na 1roční…

Pobírám starobní důchod a pracuji na 1roční smlouvu dále.Zaměstnavatel můj výdělek zdaňuje a platí všechny daně a odvody.Mám nárok po definitivním ukončení pracovní aktivity na dopočet odpracovaných let a tím na zvýšení současného starobního důchodu?

Dobrý den, V poslední době uvažuji o…

Dobrý den, V poslední době uvažuji o komplexním pojištění, tedy: pojištění domácnosti, úrazové pojištění a penzijní připojištění. Z informací, které mám k dispozici jsem došel k závěru, že kapitálové životní pojištění není až tak výhodný produkt, a že je lepší rozdělit pojistky a spoření. Uvažuji tedy o úrazové pojistce (buď u Pojišťovny KB nebo Kooperativy), pojištění domácnosti (zatím jsem nesehnal podrobnosti od jednotlivých pojišťoven - pojištění by mělo být na částku cca 300-500 tis. Kč) a penzijním připojištění (100-200 Kč. Penzijní fond KB - dlouhodobá stabilita). Čistý příjem cca 10.000 Kč Předem děkuji za radu a přeji hezký den. Miroslav Pukowiec Karviná

jsem studentka VS,ktera v lednu 2002 dokonci…

jsem studentka VS,ktera v lednu 2002 dokonci studium statni zkouskou.Mam zajem jit studovat do Rakouska,kde si budu platit na Wien Uni studium nemeckeho jazyka (doba - 4 mesice).Mohla bych dostat radu jak nejlevneji vyresit otazku placeni socialniho a zdravotniho pojisteni?Dekuji

Chtěl bych vědět, zda je možné, aby byl ručitel u…

Chtěl bych vědět, zda je možné, aby byl ručitel u hypotéky něčím pojištěn. Ručím kamarádovi, ale nikdo neví co se může stát. Je reálný požadavek, aby první splátkou ručitele místo dlužníka přešel byt do vlastnictví ručitele? Děkuji Štindl

Kterou pojistovnu byste mi doporucili na…

Kterou pojistovnu byste mi doporucili na kapitalove zivotni pojisteni? Dekuji Jana

Co to znamená kapitálové životní pojištění jako…

Co to znamená kapitálové životní pojištění jako zvýšení platu v zaměstnání? Mám 5 let do důchodu (věk 57 let). Kolik dostanu peněz, po dovršení důchodu, bude-li za mne firma platit asi 8000 Kč/ročně? Nebo mi navrhněte něco optimálnějšího.

mám dotaz ohledně životního pojištění. v zákoně o…

mám dotaz ohledně životního pojištění. v zákoně o pojišťovnictví se uvádí, že jedním z typů životního pojištění je "kapitalizace" můžete mi vysvětlit, jestli jde formu kapitálového životního pojištění nebo o něco jiného? díky předem.

Jsem student denniho studia na VS a za mesic mi…

Jsem student denniho studia na VS a za mesic mi bude 24 let, slysel sem ze mi ma nejake pojisteni ze zakona koncit a pak bych jsi mel po dovrseni 24 let platit, nevin ceho se to tyka. dekuji

Chci dát výpověď z pojištění. Výročí mám 15. 11. …

Chci dát výpověď z pojištění. Výročí mám 15. 11. Doporučený dopis s výpovědí jsem odeslal 3. 10. Pojišťovna odeslala zpětný dopis, že výpověď nepřijímá. Na čí straně je pravda?

Mám zájem o uzavření úrazového a životního…

Mám zájem o uzavření úrazového a životního pojištění. Potřebuji poradit, která pojišťovna nabízí nejlepší podmínky, na jakou částku se pojistit, atd. Ing. Martin Kortánek 0723 674329

Mám životní pojistku do 50 let věku u ČRP od r.…

Mám životní pojistku do 50 let věku u ČRP od r. 1997. Platím 1047,- měs., z čehož je úrazové pojištění asi 67,- Kč. Již v únoru jsem zástupce žádala o radu, jak smlouvu změnit, aby byla daňově uznatelná, říkal, že se tím poradci v pojišťovně zabývají. Nyní jsem jej urgovala a on mi nabídl 2 nové smlouvy s tím, že stávající převede na životní s úrazovkou za cca 500,- měs. a čistou daňovou životní za 1.000,-. Myslím, že stejně neodečtu z daní zaplacené částky (snad 1.000,- za prosinec, pokud podepíši). Žádám tedy radu, jak co nejlépe pro mne naložit se stávající smlouvou (myslím, že převádět ji na smlouvu, kde budu opět v roce 0, ač jsem starší, není úplně výhodné a lukrativní úrazové pojištění mám sjednáno a hrazeno zaměstnavatelem). V případě, že budu uzavírat novou "daňovou" životku, asi bych si nechala poradit, zda právě UNIQA nabízí tu nejvýhodnější.