FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: POJIŠTĚNÍ
DOTAZY NA TÉMA ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, zajímá mne Váš názor na investiční životní pojištění (financování bydlení) od pojišťovny Uniqa, zvláště jejich 3 investiční programy. Jaká je bezpečnost nabízených produktů? Děkuji a s pozdravem Alena R.
Dobrý den, mám životní pojištění, které jsem si uzavřel před dvěma lety, platím 300,- (bez mim. vkladu). Ted chci životko zrušit a založit si PP jelikož tam jsou příspěvky a podporuje to můj zaměstnavatel. Musím požádat o ukončení smlouvy písemně??? A taky se chci zeptat-jaké bude odkupné? Počítá se podle rezerv (tj. smrt,dožití) a pokud si tuto částku snížím je možné, že dostanu větší odkupné??? Nebo můžu po 3letech provést mim. výběr a pak smlouvu zruším. Poradte mi prosím, nechci tam nechat naspořené peníze, teda alespoň ne tolik:o)
Mám zájem uzavřít kvalitní pojitění pro případ invalidity (výplata pojistné částky jednorázově). Jaké produkty a u kterých pojišťoven existují ?
Zajimalo by mě na jaké internet.adrese najdu Vyhlášku č.loo/2006 Sb,která mění vyhlášku č.114/2002Sb od 1.4.2006
Potřebuji pojistit proti škodě, která vznikne mému klientovi v podobě doměrku daně, penále a případně pokut, v případě mé chyby. Jsem účetní. Nevím jakou pojišťovnu oslovit. Jde mi o kvalitní a co nejméně finančně náročný produkt. Děkuji
Dobrý den, byl mi zcizen automobil havarijně pojištěný u ČP. Událost jsem řádně nahlásil, odevzdal všechny příslušné doklady a pokoušel se vejít v kontakt s likvidátorem (u ČP pouze přes klientský servis). Tento anonymní likvidátor nevyřídil za 2 měsíce nic a nabyl jsem dojmu, že ani nezahájil šetření nutné k uzavření poj. události. Pojišťovna neodpovídá na dotazy a stížnosti. Pokud ano, tak jen ve velmi obecné rovině. Chtěl bych vědět, zda se mohu proti takovému přístupu jako pojištěný účinně bránit a prosadit bezodkladné vyřešení pojistné události? Předem děkuji za odpověď.
U jaké pojišťovny lze sjednat nejlevnější povinné ručení na auto o obsahu 1198 cm2 ?
uzavřel jsem v roce 2003 kapitálové životní pojištěné. V dubnu tohoto roku jsem smlouvu vypověděl. Mám nárok na vrácení uhrazeného pojistného (za tu dobu cca 35000) nebo jen na odbytné (cca 8000)? Děkuji
Povinné pojistění lékaře tzv. profesní, je ze zákona. Nyní ČLK uzavírá údajně výhodnější pojistný produkt přes Kooperativu pro všechny členy ČLK. Já mám současně pojištění právní ochrany u D.A.S. Můžete posoudit, zda se tyto produkty nějak liší a zda by bylo vhodné u DAS tento produkt zrušit? Děkuji.
Dobrý den, manžel používá firemní osobní automobil pro služební i soukromé účely ve vlastnictví leasingové společnosti (operativní leasing). Mohu jej řídit také já jako jeho manželka v rámci soukromých jízd? Jaký je postup v případě dopravní nehody? Děkuji Daniela Šálková
Dobrý den, vlatsním automobil renault scenic r.v. 1997 počer km 125000,minulý týden jsem byl účastníkem dopravní nehody jako poškozený.Viník nehody měl v krvi 0,5 promile alkoholu.Na autě mám škodu cca 40000,- dle předběžných odhadů značkového servise Renault kam jezdím pravidelně na servis.V servisu mi řekli že auto opraví a le já budu muset doplatit amortizaci dílů což je asi 50% tj. asi 15000.-Proč jako poškozený musím platit za něco co jsem si sám nezavinil.???Viník je pojištěn u Generali, já u Alianz
Dobrý den, koncem prosince 2005 jsem havaroval na zcela rozbité a ještě k tomu řádně neudržované silnici I.třídy / ani ve 13.30 h ještě nebyla proplužena/. Dostal jsem smyk a poškodil jsem starou rezavou škodovku s výší škody u nich cca 8 000 Kč. Já jsem měl zničený předek svého vozu Mazda Tribute , škoda 110 000 Kč. / uhrazeno z havarijní pojistky na leasing.auto/. Musel jsem zaplatit pokutu a ještě 10 000 Kč jako spoluúčast u Č.pojišťovny. Dal jsem to k posouzení DAS, u které mám vůz pojištěn a požadoval jsem vyjádření, zda žádat odškodnění u Okresní správy silnic. Bylo mi řečeno, že když jsem dobrovolně zaplatil pokutu, uznal jsem tím svou vinu a už nemám na nic nárok. Považujete toto rozhodnutí právníků DAS za oprávněné ? Děkuji. rozsival.orl@coms.cz
Mám pojištěn RD u ČSOB Pojišťovny. V roce 2005 jsem nárokoval pojistnou událost a sice poškození střechy garáže velkým množstvím sněhu. Zjistil jsem totiž náhodou, že se mi nějak prohýbá střecha a to ještě na podzim. Ke škodě muselo docházet tedy dlouhodobě. Pojišťovna si povolala statika, udělali posudek a nezaplatili mi ani korunu s tím, že konstrukce střechy byla dle odborníka provedena stavební firmou neodborně a v rozporu s technologií výstavby. To ovšem není můj problém, já chci uhradit škodu od Pojišťovny a tíha sněhu v pojistných podmínkách je. Oni , nechť si poté snaží vymoci soudní cestou regres vůči firmě, pokud mají pocit, že došlo k nějakému porušení stavebních norem. Domnívám se , že se mnou pěkně zametli a dal jsem tudíž ČSOB Pojišťovnu k soudu. / poté, co jsem se s nimi snažil slušně dohodnout /. Nemyslím si, že způsob jednání a vyžízení této pojistné události byl z jejich strany vyřízen kulantně. Co si o tom myslet ? Je nějaké řešení ? Děkuji. rozsival.orl@coms.cz
Dobrý den, narodila se mi v březnu dcera a já bych se chtěla zeptat jak jí spořit a zároveń připojistit na úraz? Můžete mi doporučit nějaký dobrý balíček? A dále bych se chtěla zeptat na pojištění domácnosti? Vím, že to je rozsáhlé téma, ale pokud by to šlo alespoň shrnout co by pojištění domácnosti mělo obsahovat a na co nezapomenout. Jedná se o družstevní byt, který po 20ti letech přejde do soukromého vlastnictví majitelů... Předem děkuji Přibylová
Dobrý den, finanční poradce uzavřel s mým manželem Investiční životní pojištění u ING, ale teď máme pár dotazů: 1) Lze investiční živ. pojištění odečítat z daní, když na případ dožití není sjednaná žádná částka a pro případ smrti je 30 000,-Kč? 2) Je pravda, že když si část pěněz vybereme za např. 5 let, budeme úspory na daních muset vrátit? 3) Tvrdí nám, že úrok u tohoto produktu (Investor Plus) je min. 8% a že je to zaručeno Asociací pojišťoven - je to pravda? Ve všeobecných podmínkách o tom nic není. 4) Je možno toho pojištění zrušit, do jakého data po uzavření smlouvy tak, aby nám vrátili peníze, které si od nás vzaly hned při podpisu? 5) Může se stát, že po skončení pojištění nedostaneme ani to, co jsme tam vložili v důsledku špatného hospodaření ING? Moc děkujeme za odpověď na naše otázky, přejeme hezký den.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně pojištění nemocenské. Mám pojištěn N tarif u PČS.Jako OSVČ si platbu za nem.pojištění uplatňuji každý rok do nákladů.V případě, že bych měla z pojišťovny čerpané nemocenské dávky, musím si toto uvést do příjmu?Není mi jasné ani plnění z úrazového pojištění,je to daňový příjem?Nikdo mi na tento dotaz není schopný odpovědět. Moc děkuji za radu a přeji Vám hezký den.
Dobrý den. Měla bych dotaz na uzavírání smluv na pojištění nemovitosti. Nemovitost byla pojištěna (pro podnikatele) na cenu, kterou si pracovník pojišťovny stanovil za účasti jejich odhadce - 6mil.Kč. Vlivem tíhy sněhu došlo ke zničení střechy a objektu z cca 50 - 60% (vyjádření pojistného likvidátora). Pojistná událost byla však vyčíslena ve výši 1,4 mil. z celkové hodnoty pojištěného objektu. Jak nyní postupovat, když ani na žádost ve věci přezkoumání pojistného plnění nám došlo písemné vyjádření že vyšší než určené plnění (1,4 mil.Kč) nepřipadá v úvahu. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, zprostředkovávám komparzisty pro různá televizní a filmová natáčení. Na každém natáčení stále noví lidé. Poraďte prosím,jakým stylem tyto lidi úrazově pojistit? Stejně se to týká i pojištění pro případ náhrady škody při výkonu činnosti. Děkuji.
Dobrý den, mám dotaz ohledně pojištění rozestavěné stavby. Můžete mě poradit, zda je vůbec potřeba pojistit rozestavěnou stavbu (nyní ve stadiu hrubé stavby), jak se postupuje, když se vlastně hodnota rzestavěné stavby neustále mění a jak je to po kolaudaci. Chtěli bychom pojistit vše na pořizovací ceny, kdy se plnění počítá z pořizovacích cen ne cen aktuálních v době pojistného plnění - o kolik se pak liší splátky pojistného? Která pojišťovna má nejvýhodnější sazby pojistného a nejvyšší částky pojistného plnění v případě škody? Díky za odpověď, Daniela Hanousková
Dobrý den,chtěla bych poradit ohledně pojištění nemotosti.Jedná se o RD v podílovém spoluvlastnictví 2 osob v poměru 50%:50%.Reálně ale v domě bydlí 2 rodiny,ovšem jeden byt je zhruba o 20m2 větší než druhý.Dle dohody obou spoluvlastníků bylo uzavřeno pojištění nemovitosti pokrývající živelné pohromy a odpovědnost vyplývající z vlatnictví nemovitosti.Po roce trvání pojištění se jeden z majitelů bydlící v menším bytě rozhodl snížit svůj podíl pojistného z 1/2 ( což bylo odvozeno z podílu,kterým vlastní nemovitost) na 1/3 s odůvodněním,že jeho bytje menší,tudíž bude přispívat menší částkou.Navíc já ,jako dcera jednoho spolumajitele jsem z vlastních prostředků vybudovala půdní vestavbu právě na jedné polovině půdy,což prý navýšilo náš podíl podlahové plochy,a proto se pojistné snižuje.V budoucnu bychom rádi spolupodílové vlastnictví zrušili a rozdělili nemovitost na bytové jednoky.Ale jak řešit situaci teď? Kdo má pravdu ? A pokud by šlo uvést nějaký odkaz na zákon či vyhlášku.Mnohokrát děkuji za odpověď.