FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: MZDY
DOTAZY NA TÉMA VÝPOČET MZDY
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, na potvrzení pro úřad práce potřebuji potvrdit průměrný čistý příjem. Příklad: zam. skončí k 30.6.2010. Rozhodné období je 1Q ( leden-březen), tj. průměr zjištěný k 1.4.2010 (stejně jako odstupné ). Nedávno jsem přebrala mzdy po předchozí mzdové účetní a ta používala průměr tištěný na výplatních páskách v předchozím čtvrtletí.To je špatně, použila by v tomto případě průměr z 4.Q 2009! Porovnávala jsem rozdíl, není veliký, průměry se neliší o větší částky. Hrozí nějaký postih za tuto chybu, pokud na ní vůbec lze přijít. Zároveň si chci potvrdit můj postup za správný. Děkuji
Dobrý den, smluvní hrubá mzda je 15tis.Kč, sleva na poplatníka uplatňována, daňové zvýhodnění na děti nepobírám, kolik bych měl dostat za čerpání dovolené v červenci a to od 1-9.7. , kdy 5. a 6.7. jsou svátky tudíž za tyto dny si dovolenou brat nebudu i kdyz nebudu v zamestnani a počet čerpaných dni dovolené bude 5. Děkuji
Dobrý den, zde http://www.finance.cz/dane-a-mzda/cestovni-nahrady/motorova-vozdila/ jsem si přečetl, jak by mi měly být hrazeny cestovní náklady. Ale chci se zeptat, jestli mi budou připočteny ke mzdě a poté zdaněny nebo vyplaceny v plné výši. Předem děkuji za odpověď
Počítá se do výši příjmů pro výpočet přídavků na děti i ČID?
Dobrý den, když mám ve smlouvě smluvní mzda 14 tis.kč, musí mi zaměstnavatel platit i svátky? Ještě tam mám uvedeno,že mzda naleží po odprac. 40h týdně. Jak by to potom byla s náhradou mzdy, při výpočtu průměrného hodinového výdělku za I.(leden,únor,březen), kdy v lednu je 1 svatek,pri vypoctu průmeru pro dovolenou a lekare mam počitat v lednu 160h+8h svátek?Děkuji
Dobrý den, jak zjistím, kolik mi náleží čistého za celý 1 den = 8h strávených s dětmi u 2 lékařů. Mám nárok u zaměstnavatele žádat o úhradu? Podotýkám,že mám flexibilní prac.dobu,ale lékař jiné dny neordinuje. Způsob výpočtu předpokládaných hrubý hod.průměr za předcházející čtvrtletí a odečíst ZP,SP + daň, hrubý příjem je 14 tis.kč, u lékaře jsem byla 11.6.,kolik bych tedy měla dostat na výplatu čistého za tento den,co jsem nebyla v práci.Děkuji
Dobrý den, známý mi říkal, že v případě, že jsem ukončila pracovní poměr dohodou, nemám nárok na vyplacení podpory v nezaměstnanosti od UP. Moje situace je ještě trochu komlikovanější, pracovní poměr jsem ukončila ke konci listopadu z důvodu reorganizace, od prosince jsem v pracovní neschopnosti a je mi vyplácena nemocenská. Podpůrčí doba mi končí 8. října 2010. Mám zažádáno o ID. Moje otázka zní, pokud mi bude žádost o důchod zamítnuta a nemocenská ukončena, zda mám ještě nárok jít na úřad práce a pobírat podporu v nezaměstnanosti. Děkuji, Veronika
Dobrý den, chci se zeptat na výpočet mzdy mého manžela, zda mzdovka neuděla chybu: MĚS.fOND PRAC.DOBY 21 DNŮ. 157,5 HOD ZÁKL.MZDA 228 H X 80kč =18240,- 1 den dovolená PV 155,78 = 1169,- svátek byl 15 hod -skutečně odprac.hodiny odměny celkem 65 kč x 228 h = 14820,- Hrubou mzdu vypočítala mzdová účetní na 38117,- Myslím si, že můj manžel má nesrovnalosti ve výplatě ve svátku a 100% příplatku za svátek. Děkuji za výpočet. Cendelínová Mirka
Dobrý den, pokud zaměstnanec nastoupil do zaměstnání 1.6. A 5.6. navstivil lekare,tak hodinový průměr pro náhrady mzdy budu počítat z předcházejícího čtvtletí a to za měsic leden,únor,březen, kdy leden 168 prac.dni vc.svatku + 160(únor) + 184(březen) a HM (15tisx3 měsice vydelim poctem prac.dnu tj 512= 87,89 Kc tj.hodinovy průmer pro nahrady i pro dovolenou?Děkuji
Dobrý den, pokud zaměstnanec na DPČ nevydělá více jak 2tis.kč hrubého, musí za něho zaměstnavatel platit zákonné pojištění při úrazu? Děkuji
Dobrý den, jakým způsobem se počítá, když jsem v pracovní době byla s dítětem u lékaře, musí mi zaměstnavatel dát volno a kolik mi náleží k výplatě, za 4h strávené u lékaře. Hrubá mzda činí 15tis.K lékaři jsem mimo prac.dobu jít nemohla,jelikož neordinuje.Děkuji
Dobrý den,prosím Vás,zaměstnanec byl v prac.neschopnosti od června 2009 do 23.5.2010. Nyní ihned po ukončení PN nastoupil na dovolenou.Program mě žádá,abych zadala průměr pro výpočet této dovolené.Jak budu v tomto případě postupovat,vezmu poslední průměr z doby,kdy loni pracoval a nebo použiji pravděpodobný výdělek? V případě, že použiji pravděpodobný výdělek,jak ho vlastně správně určím.Děkuji moc za radu.
Dobrý den, prosím o rad: pracovník nastoupil do prac.poměru 6.4.2010. Poněvadž neměl odpracováno v měsíci dubnu 21 dní spočítala jsem mu pravděpodobný průměr pro náhradu za dovolenou.V měsíci červnu opět čerpá dovolenou. Nevím, zda spočítaný pravděpodobný průměr bude platí pro celé 2.čtvrtletí roku 2010 a nebo mám pro červnovou náhradu spočítat průměr za duben a květen? Děkuji. Zetková
Dobrý den, obracím se na Vás s tímto dotazem. Pokud budu zaměstnaný jako realitní makléř na živnostenský list. Platí zde také zkušební doba 3 měsíce? Je možné si vzít v této zkušební době týden dovolené či nikoliv? Předem děkuji za odpověď. Nashledanou
Dobrý den,pokud půjdu k lékaři musí mi tuto dobu,když budu u lékaře zaměstnavatel zaplatit? Lékaře mám 15 km od místa výkonu zaměstnání. Na kolik hodin mám nárok na proplacení. Jaká by měla být výše,když pobírám 15 tis.hrubého a jak se to počítá.Děkuji
Dobrý den, jak vyplnit zápočtový list, když byl pracovník veden 0,5 roku na ÚP, počítá se i doba na ÚP do doby zaměstnání?Musí mi všichni co byli v evidenci na ÚP odevzdat doklad o ukončení evidence? Je mi známo, že pokud byl přijatý zaměstnanec jako OSVČ a byl na ÚP,tak mi žádný doklad o ukočení evidence z ÚP nedá.Děkuji
Dobrý den, mám dotaz ohledně pracovní smlouvy. Ke konci července 2010 mi končí pracovní poměr, který mi byl sjednán na dobu určitou. A ptám se, může mi zaměstnavatel opět prodloužit na 2 roky pracovní smlouvu na dobu určitou nebo mi automaticky sjedná pracovní smlouvu na dobu neurčitou? Co přesně dovoluje zákoník práce? Děkuji za odpověď.
Dobrý den. Ve firmě máme provoz 24h. Zajimalo by mě když pracuju systémem krátký - dlouhý týden kolik jsem měl odpracovat za měsíc duben. Na pasce mám 180 hodin a žádné přesčasy odpracoval jsem 16 dní 14 po 12 hodinách 1 8 hodin 1 4 hodiny což v součtu. Neproplácí nám přestávky a smlouvu mám uzavřenou na 40 hodin týdně i s přestávkami. Těch 180 hodin na základ bez přesčasů mi nesedí. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, mám nerovnoměrně rozvrženou prac.dobu, týdně musím odpracovat 40h,zajimalo by mě,jak je to, když bych potřebovala jít k lékaři musí mi to ze zákona zaměstnavatel zaplatit? Nebo když je to možné,tak musím jít k lékaři,když nejsem v zaměstnání s tím, že chybějící hodiny si musím odpracovat.Děkuji
Dobrý den,jaké doklady musí dostat zaměstnavatel od zaměstnance a které musí evideovat v souvislosti s uzavřením pracovního poměru. Děkuji