FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: MZDY
DOTAZY NA TÉMA DOVOLENÁ NA ZOTAVENOU
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, prosím o radu. Synovi našeho zaměstnance, na kterého uplatňoval daňové zvýhodnění byl přiznán plný invalidní důchod (datum Rozhodnutí 29.3.2007, v rozhodnutí uvedeno, že se bude vyplácet od května 2007, bude vyplacen zpětně od r. 2004). Synovi je 21 roků a navštěvuje doposud učiliště. Dokdy bude mít zaměstnanec nárok na daňové zvýhodnění na syna? Děkuji za odpověď.
Dobrý den,zpracovávám účetnictví malého bytového družstva za loňský rok,kde v dubnu byla vyplacena odměna předsedovi družstva 6000Kč.Družstvo nemá žádné zaměstnance.Jak to mám zaúčtovat,jak je to se SP a ZP a daní.Lze to zpětně dát vůbec ještě do pořádku? Děkuji
Dobrý den,děkuji za odpověď a to:Dotaz: Dobrý den,v rámci vyúčtování daně z příjmů fyz.osob ze závislé činnosti a z funkč.pož.Mfin 5459,vzor.č.13, bod 05-počet zaměstnanců,uvádí se i zaměstnanci a)kterým byla proplacena dovolená,z důvodu,že čerpali PPM a potom byli na MD......b)Pracovníci,kteří byli na neschopence a neměli ve dvou měsících žádný příjem?Jedná se o malou organizaci,děkuji Odpověď: Dobrý den, uvádí se vždy počet zaměstnanců, kteří v daném měsíci měli příjem ze závislé činnosti, z kterého byla odvedena záloha na daň z příjmů. I ti pracovníci, kterým po uplatnění slev na dani vyšla celková částka zálohy na daň 0,- Kč. -------------------------------------------------- Nezlobte se,ale pro upřesnění,mám tomu tedy rozumět tak, že prac. B)uvedeni nebudou (prac.neschopnost,mala organizace,dávky platí OSSZ),ale pracovnici a)proplacení řádné dovolené,bude uvedena,děkuji
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,když jsem stále na MD-tedy bez příjmů,jestli manžel na mně může uplatňovat slevu měsíčně nebo to pak půjde zas až příští rok,v ročním vyúčtování?Děkuji.
Na hlavním pracovním poměru zaměstnáváme od února 2007 občana Ukrajiny. Přesto, že má od Policie ČR potvrzení o povolení trvalého pobytu na území ČR od 18.12.2006, nejsem si jistá, zda mu mohu spočítat daňové vyrovnání nebo si on má podat daňové přiznání? Vztahuje se na něj od 1.1.2008 odpočitatelná položka 2070? Děkuji Vám za pomoc.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda můžu provézt roční zúčtování daně pracovníkovi - slovákovi, když celý rok pracoval v naší firmě a dle jeho sdělení neměl žádné příjmy v zahraničí (sám se považuje za daňového rezidenta). A když budu vyplňovat vyúčtování daně pro FÚ, musím jeho příjmy uvádět do samostatné přílohy? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, zaměstnankyně má již dlouho část.invalidní důchod, musí to dokladovat k nového prohlášení,že pobírá stále ČID,musí student doložit potvrzení o studiu k Prohlášení poplatníka,když už mám jeho potvrzení o studiu na rok 2007-2008,děkuji
Podávám přiznání k dani z příjmu fyzických osob, protože kromě příjmu ze zaměstnání mám i příjmy podle paragrafu 10. Zaměstnavatel do potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti a sražených zálohách na daň uvádí jako skutečně sraženou zálohu na daň částku sníženou o 7200 Kč jako slevu na dani pro poplatníka. Je tento postup zaměstnavatele správný ? Děkuji
Dobrý den,pokud budou chtít zaměstnanci provést roční zúčtování daně,tak musím použít starý formulář Prohlášení poplatníka a musí mi to označit v bodě III,napsat 4x rok 2007 pod sebou a str. 4, dole se uvede zdaň. období rok 2007 a datu. 15.2.2008?Děkuji
Dobrý den,pokud účetní provede roční zúčtování daně zaměstnanci za rok 2007, tak uvede na str.2 Prohlášení poplatníka,kterého se to týká(nikoliv v novém prohlášení poplatníka na r.2008 vzor.č.18)dole (nárok na uznání slev na dani...) rok 2007 a za plátce ověřil podepíše?Děkuji
Dobrý den,v rámci vyúčtování daně z příjmů fyz.osob ze závislé činnosti a z funkč.pož.Mfin 5459,vzor.č.13, bod 05-počet zaměstnanců,uvádí se i zaměstnanci a)kterým byla proplacena dovolená,z důvodu,že čerpali PPM a potom byli na MD......b)Pracovníci,kteří byli na neschopence a neměli ve dvou měsících žádný příjem?Jedná se o malou organizaci,děkuji
Dobrý den,můžete mi sdělit postup výpočtu při ročním přepočtu daně za zaměstnance,děkuji
Dobry den, chcela by som sa Vas opytat, ze ci cudzinec ma narok od roku 2008 na uplatnenie nezdanitelnej ciastky, ktory je obcanom Slovenskej republiky a ma aj trvaly pobyt v Slovenskej repulbike, ale pracuje v Ceskej republike. Ak je to teraz? ci nam budu kazdy mesiac strhavat 2000kc z cisteho platu, a ci tie peniaze dostaneme koncom roku naspat? Ci musime sa na Financny urad prihlasit, podat nejake ziadosti?Mohla by som Vas poprosit o blizsie informacie?Dakujem.
Zpracpovávám účetnictví malého bytového družstva,které nemá řádné zaměstnance.Vyplatili jsme odměnu předsedovi družstva.Jak to mám zaúčtovat,jak je to se SP a ZP a daní.Jaké kroky mám učinit,aby to bylo legální.Děkuji
Dobrý den,prohlášení poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti str.4 dole,potvrzuji pravdivost a úplnost uvedených údajů v odd.III,tam má být uvedeno za zdaňovací období 2008 nebo 2007,vyplňuje se str4 dole pouze v případě,že chce zaměstnanec udělat roční zúčtování daně?Nebo to musí být vyplněno stále.Pokud chce udělat tedy roční zúčtování,tak na str.3 odd.III,musí být pod sebou 4x napsaný rok 2007(za tento rok je roční zúčtování),je to tak?Děkuji
Dobrý den, prosím o vysvetlenie prečo sa cudzincom neposkytuje od roku 2008 úlava na dani pri vypočítani mzdy, českym zamestnavatelom. Možem si ju niekde neskor narokovať? Aké doklady k tomu potrebujem a do kedy si ju možem narokovať? Ďakujem
Dobrý den, prosím o radu, zda je povinností posledního zaměstnavatele provedení ročního zúčtování daně z příjmu. Zaměstnankyni, která u nás odpracovala jen 10 dnů v srpnu 2007 a pak do konce roku 2007 byla vedena na úřadu práce jsem vystavila potvrzení o zdanitelných příjmech a sražených zálohách na daň a odkázala jsem ji na příslušný finanční úřad. Děkuji za odpověď.
Zaměstnanec byl do 4,3,2007 registrován na pracovním úřadě. 5,3,2007 nastoupil do zaměstnání.Podepsal Prohlášení. Uplatňuje daňové zvýhodnění na 2 děti. Můžu mu při ročním zúčtování daně uplatnit daňový bonus ne výši 12000Kč a uplatnění slevy na poplatníka 7200Kč?děkuji za odpověď.
dobrý den,zahrnuje se do počtu zaměstnanců bod 05,str.1 v rámci vyúčtování daně z příjmů fyz.osob ze závislé činnosti a z funkčních požitkůzi prac.na DPP,který mel příjem 3 tis.Kc a jelikož uplatňoval slevu na poplatnika a podepsal prohlaseni,tak neplatil zadnou dan a k vyplate mel 3tis.Kč,dekuji
Dobrý dem, jak je to letos s odměnou statutárů - platí se z této odměny zdravotní a sociální nebo ne? Děkuji