FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: MZDY
DOTAZY NA TÉMA DOVOLENÁ NA ZOTAVENOU
odpovídal(a): | Redakce |
Zaměstnanec je na rod.příspěvku do 4 let věku dítěte,dítě má 4 roky v dubnu r.2008,zaměstnankyně přinesla neschopenku,protože je znovu těhotná,jedná se o malou organizaci,domnívám se,že na proplacení nemoci nemá nárok,jelikož pobírá DSSP(rod.příspěvek),je to tak?Dále jsem se chtěla zeptat,kolik týdnů má nárok v r.2008 na PPM před porodem a z čeho se bude počítat,když 4 roky nepracovala,děkuji
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohu ve firmě, kde jako studentka pracuji na DPP, požádat o roční zúčtování, ikdyž jsem převážnou část roku pobývala v zahraničí a byla v ČR odhlášená ze zdravotního pojištění. Děkuji Vám za odpověď.
Dobrý den, prosím Vás o radu ohledně podpory v nezaměstnanosti.Od 1.6.2004 jsem byla zaměstnaná, ale již 12.8.2004 se mi narodilo dítě.Pracovní poměr byl na dobu určitou - skončil 31.12.2004.Peněžitou pomoc v mateřství jsem pobírala do 5.4.2005. Nyní jsem ještě na rodičovské dovolené,která mi končí 12.8.2008.Od loňského října jsem vedena na ÚP jako zájemce o práci a nyní bych se chtěla nechat převést na uchazeče o zaměstnání (pokud to tedy jde).Za dva týdny mi začíná rekvalifikace a pak bych chtěla nastoupit do zaměstnání.Mohu se již teď zaregistrovat jako uchazeč a mám nárok na podporu? Jestli ano,prosím z čeho bude výpočet - z minulého zaměstnání kdy čistá měs.mzda činnila 20.000,- Kč,nebo z rodičovské? Podporu bych nyní využila na hlídání malé,protože rekvalifikace bude velmi časově náročná.Předem děkuji,s pozdravem Z.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohu ve firmě, kde jako studentka pracuji na DPP/DPČ, požádat o roční zúčtování, ikdyž jsem převážnou část roku pobývala v zahraničí a byla v ČR odhlášená ze zdravotního pojištění. Děkuji Vám za odpověď.
Dobrý den,zaměstnanec nastoupil 11.7.2007 a podepsal prohlášení na slevu z daně,nyní přinesl potvrzení o příjmech z muinulého zaměstnání a když jsem mu udělala výpočet daně,vyšel mu nedoplatek,protože v červenci uplatnil slevu 2x,není to tedy moje vina,jak mám postupovat,nechat nedoplatek,který by zaměstnananec nemusel platit,nebo radši nedělat výpočet daně a nenechat si podepsat,že daň chce spočítat.Už jsem odevzdala Vyúčtování daně z příjmů fyz.osob ze záv.čin.Děkuji Jana
Mám zaměstnance pracující na dohodu o provedení práce do 31,12,2007, měli podepsané Prohlášení. Uvádím tyto zaměstnance do vyúčtování DP - do počtu zaměstnanců i když v některém měsíci nepracovali, tudíž neměli príjem? Děkuji za odpověď.
Dobrý den,chtěl jsem se zeptat k čemu slouží "Přehled souhrnných údajů" MFin 5530, vzor č.3,to musím vyplnit k vyúčtování daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti Mfin 5459 vzor.č13?Děkuji
Dobrý den,jsem na MD, společnost,u které jsem zaměstnaná je v konkurzu,chci si udělat společné zdanění manželů,musim zaměstnavatele požádat o "Potvrzení o zdanitelných příjmech za závislé činnosti a z funkčních požitků,sražených zálohách..., i když vím,že tam nemám nic,ale myslím si, že to bude třeba,děkuji
Dobrý den. Měla bych dotaz ohledně odpočtu daní na děti. Z předchozího manželství mám dvě děti, nyní žiji se svým druhem ve společné domácnosti, máme spolu dítě a jsem na rodičovské dovolené. V červnu 2007 nastoupil druh do nového zaměstnání a uplatňoval úlevy na všechny tři děti. Ted se jim vyměnila účetní a chtějí po nás tyto úlevy vrátit s tím, že druh neměl tyto úlevy uplatňovat, ovšem účetní věděla, že dvě děti nejsou jeho vlastní a přesto tvrdila, že je druh uplatnit může. Já samozřejmě žádné úlevy neuplatňuji. Co s tím? Děkuji za odpověď.
Zpracovávám účetnictví malého bytového družstva,vloni v dubnu byla vyplacena odměna z pokladny jeho předsedovi ve výši 6000 Kč.Já jsem se to dozvěděla až nyní.Družstvo nemá žádné zaměstnance.Jak je to se SP,ZP a daní.Dá se s tím ještě vůbec nějak vypořádat?Děkuji
Dobrý den, může zaměstnavatel uzavřít mandátní smlouvu na finančního ředitele, když tento zaměstnanec má živnostenský list? Děkuji
Dobry den, Chtel bych jse zaptat, jestly jako cizinec s trvaly pobyt na uzemi Ceske Repblice mam narok na pouzivani danova sleva kazdy mesic jako Cesi? Jsem zamestnan na pracovni pomer. Nase ucetnicka rekla, ze to neni mozne, a pouze po konceni roku s danovou priznani.
Dobry den som obciankou SR, na uzemi CR pracujem 2roky, mam aj prechodny pobyt. Mozte mi, prosim poradit ohladom danoveho domicilu? Kto ma narok na slavu poplatnika, ako dlho tu musi pracovat od noveho roku,aby ju dostal a ak narok na nu ma, tak je to iba rocne, alebo mesacne a co k tomu vsetko potrebujem. Dakujem pekne za pomoc. Prajem pekny. MM
Dobrý den, potřebovala bych poradit se žádostí o zvýšení platu.Děkuji za odpověď Malíková Alena
Dobrý den.Jedna firma nechce provádět roční vyučtování daně za rok 2007 u pracovníků,kteří mají u této firmy dva pracovní vztahy,vystavuje jím potvrzení o zdanitelných příjmech a požaduje,aby si podali daňové přiznání.CO si prosím myslíte o postupu této firmy?
Dobrý den, v roce 2005 jsem byla zaměstnána na plný pracovní úvazek u firmy, která v tomto roce šla do konkurzu. Sice jsem v té době byla na mateřské dovolené, ale vzhledem ke konkurznímu řízení jsem dostala výpověď. Bylo mi přiznáno odstupné ve výši 2 měsíčních platů. Toto odstupné mi bohužel do 31.1.2006 nebylo vyplaceno a proto jsem si vyžádala za rok 2005 Potvrzení o zdanitelných příjmech, kde byla skutečně vyplacené příjmy do 31.1.2006 ve výši 0,- Kč. Odstupné mi bylo vyplaceno až zhruba v květnu 2007. Musím toto odstupné zahrnout do příjmů za rok 2007? Pokud ano, musím vyžádat u konkurzního správce Potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2007, nebo jakým dokladem podložit vyplacení odstupného. Předem děkuji za Vaši odpověď
Hezký den, zaměstnavatel uzavřel dohodu o provedení práce na 150 hodin. Zaměstnanec odpracoval a vykázal celkem 165 hodin a tyto mu zaměstnavatel proplatil. Na překročení přišel zaměstnavatel až při vyúčtování v následujícím kalendářním roce. Jak teď mají obě strany postupovat? děkuji o.k.
Dobrý den, máme zaměstnance,kterému srážíme exekucí nepřednostní pohledávku 1/3.Pokud tomuto zaměstnanci přijde exekuce na plat další mohu mu tuto srážet zároveň s tou první? Děkuji za odpověď
Dobrý den,chtěla bych se zeptat, jestli manžel může uplatňovat daňovou úlevu každý měsíc i na mně, když jsem na mateřské dovolené?Děkuji.
Dobrý den, zaměstnáváme důchodce na dohodu o provedení práce (bez ZP a SP). Není mi jasné jaký teď bude výpočet, když se může uplatnit sleva na dani i u důchodců. HM je 1500. Bude i čistá mzda 1500? Nebude se odvádět ani sociální a zdravotní a ani daň? Nebo mi prosím poraďte jak postupovat při výpočtu. Děkuji