FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: MZDY
DOTAZY NA TÉMA DOVOLENÁ NA ZOTAVENOU
odpovídal(a): | Redakce |
Prosim o informaci tykajici se danové povinnosti studenta. Jakozto zamestnavatel chci zamestnat na dohodu o provedeni prace. Jaka je maximalni vyse, kterou si student muze behem jednoho roku vydelat a jake je zdaneni? Pokud muzete uvest priklad na castce 60 000. Kolik odvedu jako zamestnavatel a kolik nasledne bude priznavat student. Musi mi student vyplnit "ruzove prohlaseni"? A musim ho mit fyzicky jako zamestnavatel u sebe? Dekuji mnohokrat.
Dobrý den, zaměstnanci mám srážet ze mzdy na exekuci za neplacené vzp z dřívější doby. Kolik musí zaměstnanci z čisté mzdy zůstat a kolik mám posílat na exekuci? Je toto stanoveno nějakým zákonem? Děkuji.
Jaké potvrzení o studiu pro uplatnění slevy na dani na studenta budu potřebovat v případě prázdnin po ukončení SŠ a nástupu na VŠ pro prázdninovou brigádu v měsících srpnu, září a říjnu 2007. Prohlášení poplatníka mám podepsané,uzavřena DPP.Děkuji za odpověď.
Dobrý den,zajímalo by mě kolik si můžu k rodičovskému příspěvku při mateřské dovolené vydělat vedlejší pracovní činností aniž bych musela mít živnostenský list nebo registraci. A je potřeba vedlejší výdělek někde nahlašovat?Děkuji za odpověď.Z. Bínová
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jakým způsobem je možno odměnit bývalého zaměstnance, který neměl proplacenou odměnu ve mzdě za poslední měsíc kdy u nás pracoval a my bychom mu tuto odměnu chtěli vyplatit v následujícím měsíci, kdy už u nás nepracuje.
Dobrý den, zaměstnavatel přijal pracovníky na dohodu o provedení práce,musí zaměstnavatel zasílat na OSSZ kopie smluv pracovníků,kteří mají smlouvu o dohodě o provedení práce,děkuji
Děkuji za odpověď na dotaz z 22.8. v 6:09. Co to je pravděpodobný výdělek a jak bude určen v mém případě? V době 1. mateřské bylo možné vedle pobírání rodičovského příspěvku také pracovat, pokud dítě neumístíte do jeslí nebo podobného zařízení na delší dobu. Druhá PPM mi nebyla snížena kvůli mzdě v období 2005 až 2006, pobírám stejnou jakou při prvním dítěti díky rozhodnutí ČSSZ podle zákona 54/1956.
Dobrý den, student mi jeden den vypomohl v mojí provozovně, chci mu dát odměnu 500 Kč. Mohu tuto odměnu vyplatit pouze na VPD a více se tím nezabývat? Nebo musím já či student odvést nějakou daň?Děkuji.
Dobrý den,pracuji na dohodu o provedení práce od dubna,na dohodu o provedení práce můžu mít pouze 150hod. za rok,nynější smlouva mi tedy platí to prosince 2007?Zaměstnavatel mi musí vystavit v lednu 2008 novou smlouvu?Děkuji
Dobrý den, zaměstnanec na HPP 31.srpna končí výpovědí. Má nárok na odstupné ve výši tříměsíčního platu. Toto se počítá průměr za poslední tři měsíce tedy za 5, 6 a 7? Odvádějí se z odstupného veškeré odvody SP a ZP?Děkuji.
Dobrý den. Zaměstnanec nám předložil "Potvrzení" o účasti na jednání na středisku Probační a mediační služby ČR. Jedná se o osobní jednání zaměstnance. Domnívám se, že se jedná o překážku na straně zaměstnance a není mi jasné, kdo za tento den odvede zdrav.pojištění nebo jak máme postupovat. S ohledem na výkon dle soudního rozsudku více než 80hodin (to je pro nás 14kal.dnů) by mne zajímalo, zda je možné na tuto dobu rozvázat pracovní poměr se zaměstnancem.Děkuji. LC
Dobrý den, měl bych dotaz. Po měsíci zkušební doby jsem onemocněl a marodil skoro 3 týdny. Chci se zeptat, zda-li se mi zkušební doba tím prodlouží? Nebo se nemoc započítává do zkušební doby? Děkuji.
Dobrý den,zaměstnankyně končí prac.poměr k 31.8. a v květnu mi předala doklad o dárcovství krve,jak postupovat?Mám jí ho dát zpět pro dalšího zaměstnavatele,nebo jak s ním mám naložit,děkuji
Dobrý den, chtela bych se informovat : zamestnankyne je od 24.07.2007 v pracovni neschopnosti dne 7.8.2007 mela autonehodu,pri ktere utrpela uraz, byla prevezena do nemocnice, kde vystavili novou neschopenku. Jak v tomto pripade postupovat? Dekuji.
Dobrý den, chci se zeptat, když ve zkušební době onemocním či si vezmu dovolenou započítává se to do tří měsíců nebo se pak zkušební doba o dny, ve kterých nebudu v práci prodlužuje? Děkuji.
Dobry den, chci se vas odborniku zeptat co je z financni stranky lepsi? Pritelkyne (25 let) je tehotna, je student a trvale bydliste ma u rodicu. Datum porodu je 03/2008. Ja pracuji 6 let. Ptam se kdy vyjde materska financne lepe? 1 - Pritelkyne bude pobirat materskou jako svobodna matka s trvalym bydlistem u rodicu? 2 - Pritelkyne bude pobirat materskou jako svobodna matka s trvalym bydlistem vlastnim? 3 - Svatba a pritelkyne bude pobirat matersku jako moje manzelka? Za odpoved predem dekuji.
Dobrý den, zaměstnanec mi předložil účast na "probační a mediační služby". Ve své podstatě je to výkon veřejně prospěšných prací v rozsahu počtu hodin stavené soudem. Zaměstnanec v daný čas nebude práci. Jsou to překážky na straně zaměstnance, které se neproplácí? A v docházce bude mít nepřítomen a omluven (jako neplacené volno?) A pokud bude mít díky této absenci mzdu menší než minimální, tak budeme doplácet do minima, resp. i do zaručené mzdy? Děkuji moc za pomoc. LČ
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké úlevy mohu po svém zaměstnavateli požadovat jako matka dvou malých dětí 3,6 let. Mohu žádat zkrácení pracovní doby a v jakém rozsahu? Jaký to má dopad na výši mzdy? Děkuji
Prosím o zodpovězení následujícího dotazu. Vstupuje vypočtená náhrada za ztrátu na výdělku při pracovním úrazu do vyměřovacího základu na zdravotní a sociální pojištění? Děkuji
Dobrý den, prosím poradit, jakým způsobem je možné zaměstnávat studenta a jak je u něj sráženo sociální a zdravotní pojištění a daň z příjmu. Děkuji. Tomáš Krutský