FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: INVESTIČNÍ PORADENSTVÍ
DOTAZY NA TÉMA PODÍLOVÉ FONDY
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, chci investovat pravidelně do fondu Franklin Templeton Equity Selection. Můžete mi poradit na jakou společnost se obrátit? Děkuji Nohavica Libor
Dobrý den. Jaké jsou další základní ukazatele při hodnocení výkonnosti toho kterého otevřeného podílového fondu kromě ČOJ a vývoje jeho kursů v krátkodobém i dlouhodobém pohledu? Děkuji za odpověď. Jaroslav Erhard
Chtěla bych se zeptat,jak naložit s akciovými fondami.Mám je nechat?
Dobrý den, Na internetu nemůžu nic najít o českém podílvém fondu CREDIS. Mohli by jste mi napsat něco o jeho osudu ? (Mám jeho podílové listy.) moc děkuji BK.
Dobrý den, rád bych investoval do podílových listů u KB, přesněji do smíšeného podílového fondu Fénix a chtěl jsem se zeptat na jednu věc. Když budu investovat pravidelně určitou částku např. 1000 Kč měsíčně po dobu 3 let a po těchto 3 letech bych měl v případě prodeje podílových listů zisk. A chtěl bych se zeptat co by bylo nejlepší dělat dále? Prodat podílové listy a investovat tyto peníze do méně rizikovějšího trhu(např. peněžní) a do tohoto peněžního trhu investovat zase pravidelně po 1000 Kč abych o peníze nepřišel? Současně bych opět začal pravidelně investovat do rizikovějšího trhu? Já se v tomhle investování moc neorientuju, tak prosím o pomoc, co je nejlepší po dosažení určitého výnosu za určitou dobu na rizikovějším trhu? Prodat podílové listy, aby mi hodnota podílových listů neklesla? Děkuji za radu
Dobrý den, rád bych se zeptal, jaké má český občan možnosti investic do zahraničních investičních fondů tak aby byly poplatky co nejvíce transparentní a jak bych si měl společnost vybírat. Popřípadě, máte-li nějaké doporučení. A lze uzavírat smlouvu přímo s emitentem ? děkuji Krippner
Dobrý den.Jsem vlastnik podilových listu CP-investu:Fond korporátních dluhopisu.Chtěl bych poradit jestli se nyní vyplatí je prodat.Vlastním 14692 PL jakou částku bych za ně dostal.
Dobrý den, prosím o radu, jak zdanit výnosy v All Property, Blue Chip, apod.. Předem Vám děkuji.
Dobrý večer. Jsem vlastník podílových listů ING. Správcem byla Raiffeisenbank, ale ta od 1.11.2008 tento fond nespravuje. V současnosti bych rád tyto PL prodal. Poradíte, jak to udělat? Vím jaké listy a kolik jsem k 30.10.2008 vlastnil. Ale jak a kde a v jakém ústavu se prokáži a sjednám odprodej?
Dobrý den, mám dotaz. Co se myslí tím, že Hedge fondy téměř nepodléhají regulaci? Jaká se tím regulace myslí? Děkuji za odpověď. Nashledanou.
pokud bych si vybrala penzijní fond,tak bych chtěla vědět,který z nich je nejsilnější.Předpokládám,že nejsilnější je fond ČS.Jaké ostatní fondy si mohu vybrat a kde si spořit?
Dobrý den, nepravidelně investuji do různých fondů a nepravidelně své akcie prodávám a chtěl jsem se zeptat, zda jsem povinen tento zisk danit. Pokud ano, tak jakým způsobem, od jaké částky, kdy a kde. Děkuji, Josef Doležal
Dobrý den, chci se zeptat, jaký je rozdíl mezi otevřeným a uzavřeným podílovým fondem? Děkuji za odpověď. Zdraví Novák
Dobrý den. Nejdřív popíši sovojí situaci: Jsem VŠ student, do konce plánovaných studií mi zbývají asi 4roky. Při studiích si vydělávám peníze, ale nemám velké útraty a tak spíše šetřím. Momentálně "do kapsy" ale začínám se poohlížet po nějakém výhodnějším zhodnocení úspor. Zaujaly mě podílové fondy. Problém je ale v tom že mé příjmy jsou asi tak z jedné čtvrtiny v českých korunách a zbytek je ve švýcarských francích. Celkové úspory jsou v přepočtu zatím necelých 100tisíc korun. Do budoucna očekávám asi tak 60 tisíc ročně. Počítám s tím, že do konce studií tyto ušetřené peníze nebudu potřebovat. Jelikož se to komplikuje cizí měnou, hledám radu jakým způsobem s těmito penězi výhodně naložit. předem děkuji.
Dobrý den, ráda bych se zeptala, kam uložit nebo do čeho nejlépe investovat menší obnos (20-30tis. CZK), pokud vím,že peníze nebudu rok potřebovat.Děkuji za odpověď.I.H.
Jak lze investovat do fondu JB Multicash ? Děkuji, Korčák
Dobry den,chctel bych se zeptat, pisal jsem pred 3mesici ze jsem dosel o dost penez,v čs. na Opatrnem Mixu a rekli jste mi ze pokud ti penize nepotrebuji mam ich tam nechat, a behem 3 mesicu jsem prisel o 3000czk ,myslite ze to bude jeste klesat, tak teda to nechavam prevadet na Vyvážený mix FF a nevim ci je to spravna volba.na jake fondy to mam dat..aby jsem neprerabjel...aby sa mi ta strata co najrychleji vratila.Dekuju. Jakub
Dobrý den. Mám podílový fond Sporoinvest u ČS. Chtěl bych se zeptat jak to bude s podílovým fondem do budoucna vypadat, protože hodnota neustále klesá. Zároveň bych chtěl poradit zda peníze vybrat nebo převést na jiný finanční produkt. Děkuji Pepa.
Dobrý den! Vyplatí se nyní přesunout investice z ISČS Sporoinvest do dluhopisů Trendbond a Sporobond? Já si myslím že ano! Děkuji
Dobrý den, mám otázku k daním z podílových fondů. Vím, že po 6 měsících se případný výnos nemusí danit, ale platí to i když kapitál jednoho fondu přepošlu do dalšího fondu stejné společnosti? Příklad, převod z fondu CZK Konto Axa do EURO Konto Axa. Děkuji