FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: INVESTIČNÍ PORADENSTVÍ
DOTAZY NA TÉMA KAM INVESTOVAT?
odpovídal(a): | Redakce |
Chci spekulovat na růst akciového indexu s co možná největším pákovým efektem. Investiční horizont 1 rok. Jaký finanční nástroj je nejvýhodnější použít? Uvažuji o opci, warrantu nebo futures.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak je definován rozdíl mezi půjčkou a úvěrem? Děkuji za odpověď.
Dobry den, rad bych Vas pozadal o radu, protoze teto oblasti vubec nerozumim. Posledni dobou se mi casto zdava o investovani do akcii (zlato). Nevim proc, nezajimam se o akcie ani o ceny komodit, presto to chci zkusit - uz jen proto abych si overil ty sny. Ddost casto se mi totiz plni, jenze tomu vubec nerozumim, nevim kde sehnat infnormace, jakym zpusobem nakoupit, pres koho a kde. A hlavne jak se nenechat osidit. Muzete mi prosim jen poradit, jak se dostat k nejakym zakladnim a solidnim informacim? Dekuji za vasi odpoved.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda pro začátečníka - laika, který chce začít investovat, jsou lepší podílové/profilové fondy nabízené bankami, nebo koupě akcií? Kde a jak je nejlepší kupovat akcie? děkuji
Dobrý den, stále slyším, jak musím investovat, abych mohl bránit své finanční prostředky proti inflaci. Chtěl bych se zeptat, jak si mohu neinvestované prostředky představit za 5 let? Pokud mám doma 100.000Kč a mám 3% inflaci, tak mám počítat každým rokem se ztrátou 3000 Kč a za 5 let o 15.000Kč snížení kupní síly nebo se to počítá jinak? Pokud vložím prostředky do fondu s 3 % výnosností p.a., znamená to, že jsem reálně nic nevydělal? Děkuji mnohokrát za odpověď.
Dobrý den, potřebovala bych poradit jakou formu investování nebo spíše jakéhosi spoření je vhodné zvolit, pokud mohu měsíčně uspořit 4000,-Kč. Naspořené prostředky však potřebuji mít k dispozici již po jednom roce. Děkuji za radu.
dobrý den měl bych zájem koupit nějakej dluhopis asi tak za 10000 tis do cěho by se mě vyplatilo investovat a hlavně kde a by se mě to vyplatilo děkuji