FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: FINANCOVÁNÍ BYDLENÍ
DOTAZY NA TÉMA STAVEBNÍ SPOŘENÍ
odpovídal(a): | Redakce |
Dlouhodobe pracuji v zahranici. Od rijna se vracim do CR z duvodu lukrativni nabidky prace. V prosinci bych rada pozadala o hypotecni uver. Pri zadosti musim dolozit svuj prijem za posledni rok. Mohu k tomotu ucelu pouzit platebni pasky ze zahranici a z noveho zamestnani?
Bydlím 4 roky na ubytovně ale ta 31.8.2002 končí nemame žádné stavební spoření je možnost si vzít ůvěr nemáme ani žádné vlastní našetřené ůspory plat mám v průměru 11000 kč. družka má plat 10500 naskytla se možnost koupit domek za 350 000 kč. ale nevím zda máme nárok na hypoteku platíme 3500kč.za ubytování a mohly by jsme platit okolo 5 000kč měsíčně je nám jedno jaká stavební spořitelna by nám nákup zprostřetkovala.Děkuji za odpověd.
Dobrý den, prosím o radu, zda bych mohla získat hypotéku nebo půjčku cca 1,000.000,-Kč na stavbu rod.domu. Vlastním pozemek na stavbu v hodnotě cca 800.000,-Kč a ideální 2/3 rod.domu v hodnotě 3,500.000,-Kč. Se spoluvlastníkem nemám dobré vztahy. Je možno ručit bez souhalsu spoluvlastníka jen mým majetkem. Jsem vdova, bez závazků s čistým měsíčním příjmem 14.000,- Kč. Děkuji za odpověď. Stibůrková
Mam zajem investovat do nemovitosti, tj. na delsi obdobi (5 let a vice) za ucelem zhodnoceni uspor. Nedisponuji vsak dostatecne velkou castkou k tomu, abych si mohl dovolit koupit byt ci pozemek. Existuje moznost - neco jako fond - do ktereho bych investoval a tim se podilel na zhodnoceni dane nemovitosti. Dekuji za nazor Jiri Lopatka
Zastavená vesnická chalupa,cena cca 400 000kč,hrozí nedobrovolná dražba ze strany KB.Jsme ochotni splatit dluh "jednoho úspěšného podnikatele",ale nevíme,kdo je ochoten poskytnout půjčku s rozumným plněním(3000-3500kč).Existuje nějaká taková společnost?Díky za odpověď.Novotný
Dobrý den, město mi nabídlo možnost zakoupení bytu. Jedná se o bydlení družstevní, kde investorem bude Sdružení města a nově vzniklého Bytového družstva( založeného pouze pro tuto konkrétní výstavbu).Toto sdružení bude založeno na dobu 20 let a po tuto dobu bude veškerý majetek realizovaný sdružením zapsán v katastru nemovitostí v poměru 51% vlastnictví města a 49% vlastnictví družstva dle metodiky Státního fondu pro rozvoj bydlení.Pozemek který zakoupí družstvo bude vložen do katastru nemovitostí v poměru 51% město a 49% družstvo.Družstvo využije k uhrazení veškerých nákladů z části vlastní prostředky vybrané jako 30% zálohy od budoucích družstevníků (30% před výstavbou a zbytek 70% po dokončení výstavby) a z části překlenovací úvěr,u kterého nebude ručeno nemovitostmi realizovanými sdružením ani jiným majetkem města. Jak to bude majetkově po skončení činnosti družstva po 20 letech? Dále by mne zajímalo zda mohu k financování podílu v družstvu ( koupě bytu)ze stavebního spoření. Mám uzavřené stavební spoření od srpna 2000 na cílovou částku 241 000 Kč. Cena kupovaného bytu je 809 000 Kč ( s využitím dotace ze Státního fondu pro rozvoj bydlení). Družstvo požaduje zaplatit 30% z ceny bytu před zahájením stavby. 70% musím doplatit po dokončení stavby t.j. cca do 1 roku od zahájení. 30% procent mohu zaplatit z naspořené částky ze stavebního spoření a mimořádného vlastního vkladu na můj účet stavebního spoření. Můžete mi poradit jak nejlépe dofinancovat zbylou částku? Musím navýšit cílovou částku u stavebního spoření? Mohu dostat hypoteční úvěr nebo překlenovací úvěr bez ručení nemovitostí? Mohu ručit 30% podílem vloženým před zahájením stavby? Je možno hypoteční úvěr splatit úvěrem ze stavebního spoření? Děkuji. Marcel Švec
Rád bych věděl, jakou mám šanci na poskytnutí úvěru nebo hypotéky. Daňový základ mám bohužel jen 124 610 Kč a platím výživné na dítě ve výši 1500 Kč měsíčně. Děkuji Lubomír Koláček
Dobry den, rada bych si na konci roku zalozila stavebni sporeni, cetla jsem nekde, ze pokud nechci pouzit sporeni na ziskani uveru, je mozne zadat i pri sporeni 1500 mesicne cilovou castku jen neco nad nasporenou sumou a tak snizit poplatky za zalozeni sporeni, ktere jsou pocitany v procentech z cilove castky. Je to tak? Kolik je nejvhodnejsi stanovit cilovou castku ? A je mozne pokracovat ve sporeni i po 5ti letech ? nevypovidat smlouvu, aby se nemusel platit poplatek za zalozeni? Taky jsem nekde cetla ze je mozne ziskta az 7 statnich podpor, nejak jsem to nepochopila, jestli vite o co se jedna, mohli by jste mi to osvetlit ? Dekuji za odpoved.
Dobrý den. Jsme dvoučlenná rodina s měsíčními příjmy cca 30 tisíc. Máme půl roku uzavřená 2 stavební spoření s měsíční úložkou 1500 + cca 70 tisic. Rádi bychom co nejdříve (za rok a půl) pořídili byt v Praze. K jaké částce máme šanci se díky úvěru ze stavebního spoření a hypotéky dobrat? Existuje nějaká e-kalkulačka, kde bychom zjistili od jakých měsíčních příjmů začínáme být pro hypoteční banku bonitní při určité částce? Děkuji a hezký den. IM
Mam stavebni sporeni a chci si vzit hypotecni uver. Poradite ?
Dobrý den. Chci koupit byt v panel. domě, který není v klasickém os. vlastnictví, ale je vlastněn (včetně části společných prostor) formou vlastnického podílu z domu. Při zjišťování informací o hypotéce na tento byt mi bylo řečeno ve více ústavech (KB, ČMHB,..), že lze ručit pouze celou nemovitostí a ne pouze tímto podílem, což je v tomto případě nereálné. Existuje způsob, jak na takový byt získat hypotéku? Díky, Nonner
Prosim o zaslabni vzoru predkupni smlouvy na nemovitost. Diky
Dobrý den, chtěla bych si vzít hypotéku ve výši 700 000 Kč na rekonstrukci rodinného domu a nevím, jaký finanční ústav je pro mne nejvýhodnější. Například jsem se dozvěděla, že u GE Capital musím za proplacení každé faktury zaplatit navíc 500 Kč poplatek apod. To jsou věci, které žádný ústav na svých www prezentacích (pochopitelně) neuvádí. Úvěr bych chtěla splácet 15-20 let. Čerpala bych jej v průběhu cca 18-24 měsíců. Děkuji a přeji krásný den L.Lutonská
Chtel bych se zeptat,jsem obcan ceske republiky a jsem delsi dobu mimo republiku, prijmy mam pouze v zahranici . Je mozne pozadat o hypotecni uver a za jakych podminek. Mohu prokazat prijem i placeni dani v USA a mam platne pracovni povoleni. Dekuji mnohokrat Roman
V juny 2002 som otvorila s.r.o v Cechach a kupila byt v Prahe. Zijem v Izraeli a dostala som Slovenske obcanstvo. Chcela som sa zpytat ci je mozne dostat uver ( hypoteku ) na 20% kupy bytu alebo oprav v byte ked vyplatim byt a budu mi chybat peniaze na opravu. Dakuje Zuzana Major
dotaz pro Mirka Skopalika
Chtel byt koupit byt, jak ziskat nejvyhodnejsi uver
Dobry den, uvazuji o koupi bytu na hypotecni uver. Jsem obcanem Ceske republiky s trvalym pobytem v CR, ale v soucasne dobe pracuji v zahranici. Je mozne ziskat hypotecni uver na podklade potvrzeni o pracovnim pomeru v zahranici? Jak je to s ruciteli, lze uzavrit uver bez rucitele pouze se zastavou nemovitosti? Predem dekuji
Dobry den, jsem vlastnikem bytu mimo prahu a rad bych si poridil bydleni v praze. Mam zaroven stavebni sporeni koncici 04/2004 na cil.castku 500tis a plat kolem 30tis hrubeho. Jakych sluzeb nejlepe vyuzit, jak dlouho a kolik bude splatka?
prosim poradte kdo muze poskytnout? Dobry den, potrebuji uver na bydleni. Mam sporeni u Wustenrotu,ale ti na smlouvu kterou jiz mam od Mesta Brna uvery neposkytuji.