FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: FINANCOVÁNÍ BYDLENÍ
DOTAZY NA TÉMA STAVEBNÍ SPOŘENÍ
odpovídal(a): | Redakce |
Za jak dlouhou dobu mohu obecně dostat u ČS stavební spořitelny úvěr na bydlení, pokud spořím pravidelnou částku každý měsíc. Oficiálně je řečeno 5 let, ale slyšel jsem již praktickou zkušenost, že dostatečné ohodnocení pro úvěr nastalo až po šesti letech?
Chci si pořídit byt v hodnotě 2,6 mil. Kč. 1 mil. splatím hotově při první splátce a dále potřebuju úvěr či hypotéku na 1,6 mil. Kč s tím, že už nebudu vkládat žádné další prostředky, tzn. potřebuji půjčit celou částku 1,6 mil. Mám stavební spoření 3 roky. Je výhodnější hypotéka nebo stavební spoření?
Dobrý den,rád bych získal HÚ v hodnote 3mil., žádné naspořoné finanční prostředky nemám, ale je zde možnost ručení nemovistí v hodnote 145%, která není vázána žádným zástavním právem. Měsíční čístý příjem rodiny je 40tis. pro 2 dospělé. Je možnost za takovýchto podmínek úvěr získat? Děkuji za informace.
Náš dům je v privatizaci. Jako člen družstva jsem byl vyzván ke složení členského podílu ve výši 270 000,00 Do 28.2.2003. Jelikož finanční prostředky mám vázané (stavební spoření HYPO, kde mám v souč. době cca 150 000,00 Kč končí v 04/2004) a dle sdělení banky nelze poskytnou úvěr dříve, než za 3 měs., a hypotéka, je mi 35 let, se vztahuje pouze na nemovitost do os. vlastnictví.Prosím Vás o radu, jak postupovat. Děkuji.
Dobry den, rada bych vas poprosila o radu tykajici se zafinoncovani bydleni. Radi bychom s manzelem koupili nemovitost za 1 900 000Kc. Potrebovali bychom si vypujcit 1 200 000Kc. Spolecny cisty prijem cini 34 000Kc. Dite zatim nemame. Oba mame stavebni sporeni u Raiffainsen Bank. Manzel s cilovou castkou 160 000Kc, zalozeno bylo 3/2000. Ja s cilovou castkou 500 000Kc, zalozeno bylo 8/2000 (zatim pry nesplnuji podminky pro preklenovaci uver).Uvazujeme spise o hypotece. Rada bych se od vas dozvedela ktera hypoteka, nebo spise banka by pro nas byla nejvyhodnejsi. Dekuji za radu. Ilona z Prahy
Dobry den, nevim zda-li se na vas muzu obratit, ale zkusim to. Spolu s dalsimi najemniky bydlime ve statnim dome. Město momentalne nabizi odkup tohoto domu do osobniho vlastnictvi za cca 2 mil. Kc. Vetsina stavajicich najemniku souhlasi se zalozenim bytoveho druzstva a odkoupenim domu od města. Město nabizi nejakou fomu splaceni, která je však hodne kratkodoba. Chtel bych se tedy zeptat zda nevite o nejake bance, která nabizi uver bytovemu druzstvo s co nejnizsim zakladnim vkladem (cca 10%) - popr. jaky je nejnizsi povinny vklad pro ziskani uveru (tzn. vlastní prostredky)? Dekuji Martin Klimša klimsa@nar.cz
mam hypoteku a zajimala by mne moznost refinancovani, problem je v tom, ze dle smlouvy se da predcasne splatit pouze ve 4 splatkach po 25% kazdeho pul roku, existuje na nasem trhu bankovni ustav, ktery by toto umel?????
Chtěl bych koupit byt v Praze 2+kk nebo 2+1 kolem 50m2 (cena cca 1,3 - 1,5 mil. Kč). Vlastní prostředky cca 150 - 250 tis. Kč, stavební spoření založeno v říjnu 2002 (1500Kč/měs). Čistý měs. příjem cca 23500 Kč. Je reálné dostat hypoteční úvěr na financování takového bytu?
Dobry den, chtel sem se zeptat, konci mi stavebni sporeni, lze uver ze stavebniho sporeni pouzit, jako akontaci na hypotecni uver?
Může si právnická osoba (s.r.o.) zakoupit více nemovitostí na více hypoték? Ručení by bylo kupovanými nemovitostmi. 30% akontace by byla samozřejmostí.
Může si jedna fyzická osoba zakoupit více nemovitostí na hypotéky? Fyzická osoba může prokázat dostatečný příjem.
Je v již ČR banka poskytující hypotéku proti vlastní nemovitosti? V zahraničí je běžné, že majitel nemovitosti získá hotovost tím, že zatíží namovitost hypotékou.
Jaké úskalí s sebou nese koupě družstevního bytu, oproti bytu v osobním vlastnictví. Děkuji
Dobrý den, ráda bych se zeptala na možnost získání hypotéky na rodinný dům v hodnotě cca 1.000.000,-Kč, když společný příjem mě a přítele je 21.000,- čistého a nemáme žádné finanční závazky. Také ale bohužel nemáme našetřené žádné úspory. U bank, které oficiálně poskytují 100%ní hypotéky se k nám nestavěli moc vstřícně. máte pro nás nějaké řešení? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem K. Dominková
Dobrý den, chtěl bych poradit ve věci hypotečního úvěru. Uvažujeme se ženou o koupi nového bytu velikosti 3+1 v Praze, tj. cca 3,5 mil. Kč. Náš společný čistý příjem je cca 33.000 Kč. Máme založené stavební spoření s cílovou částkou 300.000 Kč (právě končí), můžeme disponovat dalšími cca 250.000 Kč. Je možné s takovým příjmem počítat s poskytnutím takového úvěru (nejlépe na 25-30 let)? Ve zhruba jaké výši by se takové měsíční splátky pohybovaly? Je dobré kombinovat takovýto úvěr s kapitálovým životním pojištěním? Která banka poskytne v tomto případě nejvýhodnější podmínky? Děkuji
Dobry den, chci si koupit byt, ale nevím, jestli družstevní, nebo v osobním vlastnictví. Známí mi tvrdí, že se vstupem do EU pro mne bude lepší mít byt v osobním vlastnictví. Mají pravdu? Také bych chtěla vědět, na co si mám dát při koupi pozor, a čeho se týkají nejčastější pdvody v této oblasti. Nezobrazujte prosim muj dotaz. Dekuji Jiri.
Dobry den, narodil se nám vnouček a rádi bychom mu založili nějaké spoření. Chceme, aby naspořené peníze patřili jen jemu a aby je dostal v osmnácti letech. Jaký druh spoření máme zvolit? Nezobrazujte prosim muj dotaz. Dekuji Jiri.
Dobry den, slyšel jsem ve zprávách, že se bude snižovat státní podpora u stavebního spoření. Zajímalo by mne, zda se to bude týkat je nových smluv, nebo i těch, které byly uzavřeny před tímto rozhodnutím. To by mi totiž připadalo docela nefér. Nezobrazujte prosim muj dotaz. Dekuji Jiri.
Dovolujeme si Vás požádat o vypracování modulu profinancování postupné výstavby rodinného domku svépomocí. Pozemek vlastníme.Jsme mladá rodina (oba 24r), dvě děti (2 a 4 roky). Čistý měs. příjem obou manželů ? 20 000,- Kč (žena zatím na MD). Na hotovosti máme 100 000,- Kč. Naše stavební spoření: 1. Zal. v prosinci 1999 ? nyní 45.900,- (měs. 1.500) 2. zal. v dubnu 2001 - nyní 28.700,-(měs. 1.500) Naše rodiče nám dávají k dispozici 2 staveb. Spoření : 1.zal. vlednu 1999 ? nyní 57.000,- ( psané na matku ? 66 let) ? měs. 1,500 2. zal. v dubnu 2002 ? nyní 15.000,- (psané na otce ? 48 let) ? měs. 1,500 Všechna uvedená st. Spoření jsou uzavřena na 5 let ,varianta rychlá. Předem děkujeme.Dvořákovi
Dobrý den. Na výstavbu nového RD uvažuji o hypotéce. Banky poskytující hypotéky nabízí jako jednu z možností stanovení % výše splátky úvěru PRIBOR + pevný základ. Zajímalo by mě, jaké jsou prognózy vývoje PRIBORU a jakou rizikovost přisuzujete takto stanovené výši splátky oproti fixaci pevně stanovené splátky na dobu 1 rok,nebo5 let. Kterou fixaci je možno s ohledem na předpokládaný vývoj doporučit -na 1 rok, nebo na 5 let? Děkuji.