FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:

Omlouváme se čtenářům a uživatelům našeho Poradenského centra, ale poradna investiční poradenství je dočasně uzavřena. Děkujeme za pochopení.

DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY

odpovídal(a): Redakce

Dobry den, v lonskem roce me SCP poslalo fakturu …

Dobry den, v lonskem roce me SCP poslalo fakturu ve výši 4000,- Kc za vedení akcií. Marne jsem reklamoval, ze je nespravne pocitat hodnotu akcii v nominalni hodnote. Hrozili penalizaci, nakonec jsem zaplatil. Pozdeji jsem se docetl, ze UHOS jejich pocinani napadl, jako nespravne. Mohu nyni pozadovat vraceni penez a jakym zpusobem postupovat? Dekuji za odpoved. J. Svoboda.

Velice by mne zajimalo, kde mohu zjistit, zda…

Velice by mne zajimalo, kde mohu zjistit, zda firma vydávající dluhopisy je solventní a nehrozí mi od ní žádné nebezpečí. Předem Vám děkuji za odpověď

Kde mohu v Praze zakoupit státní dluhopisy?

Kde mohu v Praze zakoupit státní dluhopisy?

Vážení, měl bych zájem o pravidelný příjem…

Vážení, měl bych zájem o pravidelný příjem Vašeho "Zpravodajství z komoditních trhů" na můj mail. Existuje taková možnost? Děkuji, s pozdravem, Milan Pilar

Na jakém právním základě provádějí a.s výkup…

Na jakém právním základě provádějí a.s výkup zaknihovaných akcií z kupon.privatizace bez vědomí a souhlasu držitele. Děkuji za odpověď. Multana, Ostrava

Dobrý den, mohl by jste mi poradit - hledam…

Dobrý den, mohl by jste mi poradit - hledam informace o strukture zdroju financovani firem, ktere u nas byly pouzity za poslednich 10 let (uvery, dluhopisy, akcie, leasing, factoring apod.). Nevite kde by se takova statistika dala najit? Dekuji M. Borak

Jak si mam porovnat vyhodnost leasingu s nulovou…

Jak si mam porovnat vyhodnost leasingu s nulovou a nenulovou zalohou?Reseni vydim ve vypoctu soucasne hodnoty splatek,ale nevim jakou sazbou diskontovat. Dekuji

Sice to neni dotaz presne do teto sekce, ale bez…

Sice to neni dotaz presne do teto sekce, ale bez vyberu sekce se dal nedostanu a tema, na ktere se chci zeptat tu specialne neni. Potrebuji pro celniky tzv. globalni zaruku, na zajisteni celniho dluhu pro dovozu zbozi, ktere po zuslechteni opet vyvezu. (radove nekolik set tisic) Mohu pro ten ucel dat do zastavy svou nemovitost (hodnota nekolik milionu). Co ale bohuzel nemohu, je vykazat v poslednich dvou letech vyrazny zisk a co rozhodne nechci, je u nekterych bank skladat desetitisice, ktere po "zamitnuti uveru" propadnou.Dekuji, Jaros

Prosím o informaci, jaká je situace ohledně…

Prosím o informaci, jaká je situace ohledně výkupu akcií bývalých harvardských fondů, zdali lze čekat ohledně vykupované ceny ještě nějakou změnu k lepšímu. Vykupují se akcie získané nejen přímo z kupónové privatizace, ale i později nakoupené přes BCP nebo RM systém? Na koho se obrátit v případě zájmu o jejich prodej? Děkuji za odpověď. S pozdravem Heralt.

Chtěl bych Vás požádat o radu, zda lze prodat…

Chtěl bych Vás požádat o radu, zda lze prodat akcie Kredital IF, koho bych mohl kontaktovat a jak postupovat. S pozdravem Kučera Luděk

Poraďte kde dát na 2 roky 200000 , tak aby při…

Poraďte kde dát na 2 roky 200000 , tak aby při minimalizovaném riziku byl samozřejmě vyšší výnos. děkuji za odpověď.

Dobrý den, řeším otázku, jak investovat 7000 USD.…

Dobrý den, řeším otázku, jak investovat 7000 USD. Zhruba do dvou let bych peníze rád konvertoval na koruny. Jaký finanční produkt a strategie vůbec by byly pro mne vhodné. Děkuji. Pavel Carvan

Dobrý den, v návaznosti na doporučení naší…

Dobrý den, v návaznosti na doporučení naší účetní bych Vás chtěl požádat o pomoc při prověření solventnosti investiční firmy U.D.R., s.r.o., která nám nabízí barterový obchod - zpravování našeho investičního portfolia za nákup nového vozu Škoda. Vzhledem k tomu, že zatím nemáme zkušenosti z tohoto oboru, se obracím na Vás či bych Vás požádal o kontakt na někoho, kdo by měl zkušenosti z touto firmou a prokázala by se tím její solventnost. Děkuji a jsem s pozdravem Pavel Beneš ml. ředitel gsm: 602 226 708 benes@bencar.cz Ben Car, s.r.o. autorizovaný dealer vozů Škoda Hornokrčská 2/1947, 140 00 Praha 4 tel: 261 221 989 fax: 261 221 995 www.bencar.cz

Mám své finanční prostředky na Sporoinvestu.…

Mám své finanční prostředky na Sporoinvestu. Chtěla bych je převést na ISČS Fond řízených výnosů - investiční horizont 5 let, částka 50 tis. Kč, případně přívklady behem roku. Dále mám podílové listky IKS Plus Bondový, jaký je výhled pro dalších 3-5 let. Jsem konzervativní investor. Děkuji Alena Zachovalová

Dobrý den, prosím, pokud to bude možné, o radu…

Dobrý den, prosím, pokud to bude možné, o radu. Za několik dní začnu podnikat v oblasti zpracování dat, kurzového sázení a řeším otázku výběru banky. Prosím zda byste mi mohli doporučit banku, která by vyhovovala mým kritériím, které jsou následující: - potřebuji elektronické bankovnictví -budu přijímat relativně malé platby (50-200 Kč), ale ve větším objemu, tz. potřebuji srovnání počet položekXpoplatky -rád bych příjímal tyto nízké platby i ze zahraničí, ale naražím na problém velkých poplatků při příjmu peněz ze zahraničí, je nějaké jiné řešení nebo jestli byste mi mohli doporučit přímo nějakou banku v zahraničí, která toto řeší Předem děkuji za odpověď S pozdravem Jiří Hejsek hejsek@muprotivin.cz

Jsem mimo jiné i podílníkem fondu Čs.spořitelny…

Jsem mimo jiné i podílníkem fondu Čs.spořitelny GLOBALTREND.Při sledování vývoje kurzu mám obavy, že pokles je velmi značný.Dá se předpokládat ,že v průbehu cca 4 let dojde k obratu a konečné zhodnocení bude kladné, nebo je lepší podíl. listy odprodat než dojde k jejich většímu znehodnocení? Děkuji za radu.

Održel jsem z SCP výpis, ve kterém mi oznámili…

Održel jsem z SCP výpis, ve kterém mi oznámili zrušení emise firmy Biocel, a.s. BAAIOCE. Znamená to, že jsem o akcie definitivně přišel? Podle informací, které jsem získal, byla firma Biocel zcela převzata novým majitelem. Děkuji za odpověď. Ing.S.Ondroušek

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jaká je současná…

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jaká je současná situace s povinným odkupem akcií u fy vlastněných státem(např.Unipetrol) v případě privatizace. Děkuji

dobry den! chcem vas poprosit o radu: chcem si…

dobry den! chcem vas poprosit o radu: chcem si zalozit ucet v CR - staci mi internetove konto - najlepsie bez poplatkov - nieco ako slovensky eliot. existuje take nieco? dakujem

test1

test1