FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:

Omlouváme se čtenářům a uživatelům našeho Poradenského centra, ale poradna investiční poradenství je dočasně uzavřena. Děkujeme za pochopení.

DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY

odpovídal(a): Redakce

Velice by mne zajimalo, jestli mohu důvěřovat…

Velice by mne zajimalo, jestli mohu důvěřovat auditu auditorské firmy FinAudit s.r.o. s odpovědný auditorem Ing. Pavel Průdek

Velice by mne zajimalo, jestli se mohu spolehnout…

Velice by mne zajimalo, jestli se mohu spolehnout na audit auditorky: Ing. Helena Plandorová, adresa Pěšinova 557/5 181 00, Praha 8

Dobry den ! Muzete mi poradit ktere podilove…

Dobry den ! Muzete mi poradit ktere podilove fondy investuji do madarskych dluhopisu, pripadne do dluhopisu stredoevropskych zemi ? Dekuji za info.

Velice by mne zajímalo, jestli máte nějaké…

Velice by mne zajímalo, jestli máte nějaké zkušenosti s firmou DCD-Credit and Development Company, a.s. Tato firma totiž vydává dluhopisy se splatností 1. 6. 2005, tato firma nabízí 11,8% úrok a nominální hodnota je 100.000Kč. Velice by mne zajimalo, jestli by jste mi tuto investici doporučili. Předem Vám děkuji.

Velice by mne zajimalo, jestli by jste mi…

Velice by mne zajimalo, jestli by jste mi doporučil investici do dluhopisů firmy CDC- Credit and Development Company. Tato firma nabízí dluhopisy s dobou splatnosti 1. 6. 2005 a úrokovou mírou 11,8%. Předem Vám děkuji za odpověď

dobry den. chtel bych investovat castku do 200…

dobry den. chtel bych investovat castku do 200,000 kc. zatim jsem vybral ABN amro asset management a jejich produkt Model Fund 6. jde o pomerne dlouhy casovy horizont - 5 - 10 let. Co byste mi doporucili? je moje rozhonuti spravne? diky

Mám na účtu nějaké akcie DKF HOLDING PRAHA …

Mám na účtu nějaké akcie DKF HOLDING PRAHA (CZ0009092904). Chci se zeptat zda je perspektivní dále do této firmy investovat a kde lze nalest o této firmě další informace. Děkuji Štefek

Středisko cenných papírů mi v roce 1999 oznámilo,…

Středisko cenných papírů mi v roce 1999 oznámilo, že emise CZ0005026955 byla zrušena a nahrazena emisí 770990000588 ve stejném počtu akcí. Tuto novou emisi a hodnotu těchto akcií ale nemohu nikde najít. Mohou přestat existovat?

Dobrý den dělám seminární práci o bankách a…

Dobrý den dělám seminární práci o bankách a zastavárnách, jak se vyvíjel trh s financemi a jejich přelévání v různých sektorech a schází mi úrokové sazby z roku 1997 za jakých půjčovali banky nebo zastavovali zastavárny. Pokud by jste mi mohli pomoci bylů bych rád. děkuji

Prosím odpověď na teneto dotaz : V kuponové…

Prosím odpověď na teneto dotaz : V kuponové privatizaci jsem získala "akcie" akciové společnosti Xaverov. Protože si je chci ponechat, neprodala jsem je agentovi nějakého fondu, kdo to byl už nevím. Ale za několik měsíců - na jaře 2002 - mi přišlo z RM systému vyrozumění, že emise byla zrušena. Na koho se mám obrátit (jako drobný akcionář) o vydání akcií ve formě cenného papíru. Přece ty moje akcie nemohly jen tak úplně zmizet. A proč RM systém neinformuje v tomto směru své zákazníky? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, můj známý vlastní z kupónovky akcie…

Dobrý den, můj známý vlastní z kupónovky akcie Škoda koncern Plzeň a.s., CS0005041250. Dají se ještě dnes nějak realizovat ? Děkuji. Jan Ambrožy

Mam v umyslu investovat do Českeho fondu obligaci…

Mam v umyslu investovat do Českeho fondu obligaci (ING) Je to asi ISIN LU 0082087437. Je to dobry napad? Dekuji Neumann

Vlastním kuponové akcie Pražské Teplárenské a.s. …

Vlastním kuponové akcie Pražské Teplárenské a.s. Ja schválen povinný odkup těchto akcií za 1510 Kč a ukončení obchodování na RM . Můžete vysvětlit co to pro vlastníky akcií znamená a zda prodet či nikoliv. Děkuji

Prosím o radu,kam investovat volné peníze, které…

Prosím o radu,kam investovat volné peníze, které nebudu zatím potřebovat. Ale zase bych rád měl jistotu že se ke svým penězům dostanu během cca 1 týdne v případě nouze, resp. jiné investice. Přemýšlel jsem o částce v řádu několika set tisíců, preferuji jistotu investice, pokud možno garant výnos. Viděl jsem nabídky na HZL obchodované na sekund.trhu, nebo např ING obligační fond. Byl bych rád za doporučení, kam konkrétně a v jaké míře rozdělit své finance.samozřejmě zohlednit výše uvedené požadavky a také poplatky. Děkuji

Vážení, prosila bych o radu ohledně penzijního…

Vážení, prosila bych o radu ohledně penzijního fondu Viva.Měla jsem peníze u tohoto fondu,ale po jeho likvidaci jsem nepřestoupila k Winterthouru,protože jsem o této možnosti nevěděla.Teď se marně snažím volat na informační centrum fondu Viva,ale nikdo to tam nezvedá. Asi před půl rokem mi došlo od soudu,abych tam poslala mé smlouvy,ale od té doby se mi ještě nikdo neozval.Nevíte prosím co bych měla dělat a zda získám ještě nějaké peníze zpět.Předem velmi děkuji.

Velice by mne zajimalo, jestli máte nějaké…

Velice by mne zajimalo, jestli máte nějaké zkušenosti s firmou CDC-Credit and Development Company, a.s. Tato firma vydává dluhopisy s uročením 11,8% s dobou splatnosti 1. 6. 2005, nominální hodnota 1000000Kč. Zajimalo by mne jestli podle Vás mám této společnosti svěřit peníze nebo ne. Předem Vám děkuji za odpověď

Dobrý den. Jsme tři fyzické osoby a chceme…

Dobrý den. Jsme tři fyzické osoby a chceme podnikat v oblasti pohostinství a pořádání kulturních akcí. Máme zájem o koupi nemovitosti - pozemku s budovou, budovu upravit pro novou provozovnu a zde uskutečňovat svůj podnikatelský záměr. (Přibližná cena nemovitosti je 2 mil.Kč a úprav 1-1,5 mil. Kč) Máme šanci získat úvěr 3-3,5 mil. Kč na tuto nemovitost + podnikatelský záměr? Máme vystupovat vůči finančním ústavům jako sdružení nebo jednotlivé fyz. osoby? Jak dosáhnout získání tohoto úvěru? Děkuji předem za odpověď či případné rady. S pozdravem a přáním hezkého dne. KK (viz registrace)

Dobrý den !!! Jsem podílníkem ve fondech ISČS.…

Dobrý den !!! Jsem podílníkem ve fondech ISČS. Co by to znamenalo, pro mne jako drobného investora, pokud by se zahraniční vlastník rozhodl přesunout tyto fondy do zahraničí. Předem děkuji za odpověď. P. Klouda

Jsme sdružení fyzických osob a podnikame v…

Jsme sdružení fyzických osob a podnikame v provozování sportu ricochet.Dosud jsme podnikali v pronajatem objektu.Nyní jsme budovu koupili.V katastru jsme zapsáni pod rod.číslem, ale kupní smlouva je psaná na sdružení.Nechceme vkládat budovu do firmy,protože chceme dělat nástavbu na budově-6 byt.jednotek,ale jako soukromé osoby a ne sdružení.Můžeme si sami sobě napsat smlouvu o nájmu a nevkládát budovu do majetku firmy?Co je vůbec lepší.

Dobry den, jeste jeden dotaz. Jake jsou moznosti…

Dobry den, jeste jeden dotaz. Jake jsou moznosti financovani firem na kapitalovem trhu? Popripade ve zkratce jejich vyhody a nevyhody? Dekuji M. Borak