FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:

Omlouváme se čtenářům a uživatelům našeho Poradenského centra, ale poradna investiční poradenství je dočasně uzavřena. Děkujeme za pochopení.

DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY

odpovídal(a): Redakce

Rád bych se na Vás obrátil se žádostí o radu. Rád…

Rád bych se na Vás obrátil se žádostí o radu. Rád bych investoval cca 50 000,- v horizontu 5let. Očekávám výnos 10% a minimální výši rizika. Jen pro úplnost dodáván, že stavební spoření mám uzavřené a maximální státní podporu čerpám. Děkuji

Mám dvě kuponové knížky, které bych chtěla prodat…

Mám dvě kuponové knížky, které bych chtěla prodat. Kam se mám obrátit a kde zjistím, zda je výhodné je prodat, nebo počkat a jakou dobu.

Vlastním kartu MAESTRO od České spořitelny. Mohu…

Vlastním kartu MAESTRO od České spořitelny. Mohu s touto kartou platit i v Africe - kontrétně v Egyptu.?

dobrý den, jak naložit se 2 mil Kč na období 2 …

dobrý den, jak naložit se 2 mil Kč na období 2 - 3 roky, požadované zhodnocení okolo 10% p.a., momentálně mám část (ca 500 tis. Kč) v KBC RENTA, který momentálně poskytuje zajímavé roční zhodnocení za odpověď děkuji

dobry den. vlastnim dluhopisy v ramci Zero Bond -…

dobry den. vlastnim dluhopisy v ramci Zero Bond - sluzby HVB. Myslite si, ze je to dobry napad? Slysim porad o ztrate HVB v Nemecku a bojim se, ze prijdu o vsechny penize. Muzete mi k tomu prosim rici, jaky mate nazor? Dekuji moc predem. Eva Zikova

Dobrý den rád bych se Vás zeptal jestli mi můžete…

Dobrý den rád bych se Vás zeptal jestli mi můžete poradit ohledně půjček na studium. Jelikož neni v ČR škola specializovaná přímo na informatiku jsem donucen jit studovat na školu kde školné činí 32 000,- Kč za semestr. Moc dekuji za vasi odpověď.

dobry den Ctel jsem se zeptat na vyplaceni…

dobry den Ctel jsem se zeptat na vyplaceni divident u indexovych akcii,indexovzch cetrifikatu:DAX,FTSE100,DJAI.

Dobrý den, mám dotaz. Před časem jsem uzavřel…

Dobrý den, mám dotaz. Před časem jsem uzavřel smlouvu s lichvářskou společností Provident Financial. Výše úvěru byla 20.000, výše konečné splatky vcetně nehoraznych uroku pak 35.000 Kč. Do teto chvile jsem uhradil celou castku, kterou jsem si pujcil, ovsem bez zminenych nekrestanskych uroku. Jeden z jejich poslicku, ktery prebira penize mne nedavno sdelil, ze jelikoz nesplacim vcas, tak mne daji k soudu. Zajimalo by mne, jaky by byl nasledny postup. Nemyslim si, ze by meli pravo na exekuci. A zde je muj dotaz: jak dlouho by probihalo soudni jednani a pak by mne zajimalo, zda je pak mozne, v momente, kdy se celou zalezitosti bude zaobirat soud, navrhnout kalendarni splatky. Momentalne nejsem totiz solventni a jejich nabidka znela bud uhrazovat pravidelne splatky a k soudu nic nedaji a nebo vse predaji soudu. Dekuji za odpoved, Tomas Horak

Dobry den,chystame se podnikat v oblasti…

Dobry den,chystame se podnikat v oblasti pohostinstvi a poradani kulturnich akci.Co by mel obsahovat podnikatelsky plan? Lze se nekde na Internetu podivat na nejake vzory? Dekuji

Dobrý den. Existuje nabídka na odkup veřejně…

Dobrý den. Existuje nabídka na odkup veřejně neobchodovatelných akcií Mostecké uhelné společnosti a.s. ISIN CZ0005100057 za 160,-- Kč za akcii. Je výhodné tuto nabídku akceptovat?

Vážení pánové, mám skromnou prosbu - zbylo mi 12…

Vážení pánové, mám skromnou prosbu - zbylo mi 12 akcií Omnipol a.s. (nyní již v listinné podobě) a nevím co se s nimi dá dělat. Má význam něco zkoušet, nebo je mám rovnou vyhodit do koše? Děkuji předem za odpověď, s pozdravem hajči

Dobry den, chci si zalozit devizovy ucet, na…

Dobry den, chci si zalozit devizovy ucet, na ktery mi budou chodit platbz v USD ze zahranici. Nikde jsem nenasla prehled poplatku, ktere si banky z jednotlivych operaci strhavaji. Muzete mi s timto poradit? KOlik si ktera banka strhne, kdyz mi na ucet prijde platba ve vysi 18 USD? (kolik mi z 18 USD zustane) Jak je to,pokud prijde takova platba v USD na bezny ucet v CZK? strhjava se rozvnez? Kolik mi zbyde z 18 USD? dekuji

Dobry den, chci si zalozit devizovy ucet, na…

Dobry den, chci si zalozit devizovy ucet, na ktery mi budou chodit platbz v USD ze zahranici. Nikde jsem nenasla prehled poplatku, ktere si banky z jednotlivych operaci strhavaji. Muzete mi s timto poradit? KOlik si ktera banka strhne, kdyz mi na ucet prijde platba ve vysi 18 USD? (kolik mi z 18 USD zustane) Jak je to,pokud prijde takova platba v USD na bezny ucet v CZK? strhjava se rozvnez? Kolik mi zbyde z 18 USD? dekuji

Vlastním akcie Křišťálového IF ale protože v…

Vlastním akcie Křišťálového IF ale protože v posledním roce jeho hodnota klesala a nyní spíše stagnuje nevím zda by nebylo lepší tyto prodat.Tento fond by se údajně měl otevřít ale nepodařilo se mi sehnat o tomto kroku žádné informace.Vzhledem k tomu,že jsem cca polovinu množství vlastněných akcií fondu nakoupil dříve za cenu 1200 Kč za 1 ks jsou asi v podstatě všechna moje rozhodnutí ztrátová.(Vlastním celkem 300 ks).Směřuji proto dotaz v podstatě k jednomu problému a to akcie v současné době prodat hned nebo počkat na lepší cenu a nebo počkat na otevření fondu. Děkuji za odpověď a zůstávám s pozdravem Mašek J.

Mám akcie z privatizace, které mají být převedeny…

Mám akcie z privatizace, které mají být převedeny na listinnou podobu. A.S. jejíž akcie vlastním nabízí odkoupení za velice symbolickou cenu. Ptám se tedy, jaká rizika podstoupím pokud akcie neprodám. Děkuji za odpověď Tomáš Kuba

Nachazim se v zahranici a potrebuji transferovat…

Nachazim se v zahranici a potrebuji transferovat finance z meho zahranicniho uctu (v AUD) domu do CR. Prosim o radu, co by pro me bylo vyhodnejsi, zda odeslat na korunovy ucet a tim provest prevod z AUD na CZK nebo odeslat na bezny devizovy a z neho dale na devizovy terminovany vklad (vzhledem k nevyhodnemu uroceni beznych devizovych uctu). Rada bych take vedela jaka je prognoza o posilovani ci oslabeni koruny vzhledem k politicke situaci u nas. Dekuji mnohokrat za radu a jsem s pratelskym pozdravem. D.

Dobry den, po dobu nasledujiciho cca roku bych…

Dobry den, po dobu nasledujiciho cca roku bych rad usetril prostredky na rekonstrukci bytu. Jsem schopny ukladat ca 15.000Kc mesicne s tim, ze momentalne nemam zadne prostredky a pochopitelne bych rad dosahl lepsiho zuroceni nez na terminovanem vkladu. Rozhodl jsem se pro investici do fondu penezniho trhu. Rad bych se zeptal, zda nevidite v mem rozhodnuti nekde trhlinu. Predem moc dekuji.

Dobry den, mam k dispozici 5 tisic doalru,…

Dobry den, mam k dispozici 5 tisic doalru, ktere bych chtel nejak investovat, ale nevim jak:-(. Samozrejme bych je nechtel prevadet na koruny kvuli soucasnemu kurzu. Premyslel jsem o nakupu akcii typu GMC nebo Sprint.

Investoval jsem do IKS fondu fondů a světových…

Investoval jsem do IKS fondu fondů a světových indexů.Oba výrazně poklesly/0,4991 0,4315/Myslíte si,že je výhodné je stále držet,nebo realizovat ztrátu a investovat do něčeho jiného.Díky za odpověď.Š.Popovič

Dobrý den, rád bych se zeptal na tento problém. …

Dobrý den, rád bych se zeptal na tento problém. Předpokládejme, že společnost A vlastní mimo jiné 100 procent akcií společnosti B, společnost B vlastní mimo jiné 100 procent akcií společnosti C a společnost C vlastní mimo jiné také 5 procent akcií společnosti A. Má společnost C hlasovací práva na valné hromadě společnosti A? Děkuji předem za odpověď.