FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:

Omlouváme se čtenářům a uživatelům našeho Poradenského centra, ale poradna investiční poradenství je dočasně uzavřena. Děkujeme za pochopení.

DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY

odpovídal(a): Redakce

Vážení pánové, prosím o informace o existenci či…

Vážení pánové, prosím o informace o existenci či neexistenci následujících společností: ČKD Lokomotivka (ISIN CZ0005093054), PS Pardubice (CZ0009054359), Glass TV Components (CS0008428264), Českoslov. plavba labská (CS0008203550). Máme od každé několik akcií z kuponové privatizace ale v nám dostupných zdrojích nenacházíme o nich žádné informace resp. možnost je prodat. Děkuji, přeji vše dobré. Hajči

Dobry den. Mam tento dotaz: Mohu zadat zaslani 2…

Dobry den. Mam tento dotaz: Mohu zadat zaslani 2 ks akcii moravske firmy z kuponove privatizace na vlastni naklady, kdyz uz je vyhlasena drazba (termin za 3 tydny)? Dekuji. L. Martinek.

dobry den,chtela bych se zptat jestli je vyhodne…

dobry den,chtela bych se zptat jestli je vyhodne investovat(koupit nemovitost)v CR pred vstupem do EU.chci se take zeptat,vlastnim druzst.byt,je-li vyhodne ho odkoupit do OV jeste pred tim nez vstoupime do EU.Dekuji za odpoved s pozdravem Valentova Regina,BRNO

Nevím na koho se obrátit ohledně úvěru na 80.000,…

Nevím na koho se obrátit ohledně úvěru na 80.000,- Kč. Jsem část. invalidní a můj příjem je asi 10.000,- Kč. Jsem nyní zaměstnaná.

Existuje nejaké obecné doporučení, od jaké…

Existuje nejaké obecné doporučení, od jaké hodnoty volných penežních prostředků je efektivní a je možné doporučit krátkodobě investovat přímo do akcií, spekulovat atd? Je zda samozrejme rada poplatku, srazek, dani ap. Na mysli mám české akcie.Děkuji.

Vlastním akcie podniku na Slovensku, SLOWAPS, a.s…

Vlastním akcie podniku na Slovensku, SLOWAPS, a.s. Po celou dobu jsem od společnosti nezískal žádné informace o hospodaření (ani mi nebyly nabídnuty za úplatu). Jak se mám přihlásit a navázat kontakt? Za vedení účtu mám zaplatit 40.- Sk Středisku cenných papírů v Bratislavě. Mám vůbec nějakou naději? Děkuji.

Dobrý den, Vlastním akcie CREDITANSTALT IPF a.s …

Dobrý den, Vlastním akcie CREDITANSTALT IPF a.s Ident.číslo CP:CZ0008005741 BFACRSLT a chtěl bych se zeptat zdali je možné po všech transformacích v dnešní době je prodat a u jaké společnosti.

Dobrý den. Zajímá mě jak ovlivňuje durace riziko…

Dobrý den. Zajímá mě jak ovlivňuje durace riziko a výnos dluhopisových fondů. Děkuji.

Jaké společnosti v ČR se zabývají projekty joint…

Jaké společnosti v ČR se zabývají projekty joint ventures (rizikovým kapitálem)? Jmenujte prosím největší.

Dobrý den.Investoval jsem před měsícem do pod…

Dobrý den.Investoval jsem před měsícem do pod.fondu WIOF American portfolio a European portfolio.Jaký je váš názor na tuto investici?

Prosim o radu, kam se obrátit se žádosstí o…

Prosim o radu, kam se obrátit se žádosstí o prověrku všech dokumentů, výpisů a hlášení, týkajících se kuponové privatizace a obdržených od počátku až do dnes. Děkuji

Dobrý den ! Věc: "Jsem podílníkem PF Pioneer…

Dobrý den ! Věc: "Jsem podílníkem PF Pioneer Trust". S tímto výrokem jsem se setkal na jednom finančním chatu tak mne napadlo se Vás zeptat. Žádné jiné souvislosti mi nejsou známy. Děkuji. P. Klouda

Vyplatí se ještě držet podílové listy…

Vyplatí se ještě držet podílové listy sporoinvestu ?

Dobrý den. Jakou variantu zúročení 500.000,-Kč by…

Dobrý den. Jakou variantu zúročení 500.000,-Kč by jste mi doporučili při tom, že jsem konzervativní - důraz na jistotu - délku uložení mi prosím navrhněte - rok, 5let ...? Děkuji

Dobrý den ! Jsem podílníkem PF Pioneer Trust.…

Dobrý den ! Jsem podílníkem PF Pioneer Trust. Můžete mi vysvětlit, co znamená, když ve spojenim s tímto PF se uvádí, že dochází "k transformaci výnosů do zahraničních fondů rodiny Pioneer " Děkuji za odpověď a přeji pěkný den. P. Klouda

Dobrý den.Prosím o radu jak uložit částku 500000.…

Dobrý den.Prosím o radu jak uložit částku 500000.-Kč, tak aby byla dostupná do několika měsíců (3,4) a vynášela více než 1,2%.Děkuji

Dobrý den! Chtěl bych Vás poprosit o radu.Před…

Dobrý den! Chtěl bych Vás poprosit o radu.Před měsícem jsem nakoupil podílové fondy Sporoinvest a Sporobond ČS.V současné době jejich kurz výrazně klesá a nepočítám že v nejbližších měsících výrazně naroste alespoň na hodnotu za kterou jsem je nakupoval.Rozhoduji se že je prodám.Jaké je na to Vaše stanovisko?

Poradte mi prosim jak investovat asi 10 000-20…

Poradte mi prosim jak investovat asi 10 000-20 000$ na 2roky se strednim rizikem. Diky Zdenek Toman

Dobrý den, rad bych investoval sve uspory a…

Dobrý den, rad bych investoval sve uspory a dosahl slusneho vynosu. Jedna se o castku 200000 kc. Mel jsem ji investovanou do penezniho fondu IKS, ovsem vynosy nejsou tak velike a podle meho uvazeni budou jeste nizsi. Rozhodl jsem se pro akcie. Zvazuji primy nakup akcii na RM. nebo investici do fondu fondu IKS. (ovsem vubec nejsem odbornik-informace mam pouze z netu a novin - asi bych nakoupil Philip Moris) Doporucte prosim zpusob a zda je nyni vhodna doba (valka) investovat nebo zda mam pockat na konec valky. Jinak akciove fondy IKS maji jiz dva roky sestupnou uroven.... (Bude jiz konec trendu??) Dekuji Vam moc za radu!!! Pavel A.

Dobrý večer, mám své investice iložené u ISČS ve…

Dobrý večer, mám své investice iložené u ISČS ve výnosovém fondu, který se teď propadá. Jak vidíte dluhodobý vývoj fondu ?