FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: INVESTIČNÍ PORADENSTVÍ
DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak to bude s dovozem automobilů po vstupu do evropské unie. Jestli se za dovezená ojetá auta bude platit clo nebo tato povinnost odpadne. Za opověď předem děkuji.
Vážení přátelé,
rád bych se zeptal na nejvhodnější investování cca. 100 K Kč. Investiční horizont - cca. 6 měsíců. Jsem typ investora, který je celkem konzervativní. Nejsem ochoten akceptovat pokles hodnoty investice pod nominální hodnotu.
Děkuji předem.
Tomáš Vašut
Nejlevnější povinné ručení
Dobrý den, nechala jsem si "velmi" dobře poradit a investovala finanční protředky do Pioner fondu:prosím o radu zda prodat a kam investovat. Děkuji
Dobrý den Chtěl bych se zeptat¨, jaký je Váš názor na další vývoj české koruny k USD.. dostávám příjem v USD z USA a v tuto chvíli je kurz více než nevýhodný. Děkuji
Můžete mi prosím poradit v následující záležitosti. Hodlám prodat podíly 2 společností získaných v kup. privatizaci. 1. CZ0008005741, Creditanstalt IPF a.s., počet CP 10 2. CS0005016567, MSA a.s., počet CP 8 Co se týká MSA a.s., tento měsíc jsem dostal ze Střediska cen. papírů následující informaci: ?CP na Vašem účtu byly zrušeny na příkaz emitenta na základě jeho rozhodnutí o přeměně podoby CP ze zaknihované na listinnou.? Můžete mi říci, zdali je prodej CP vůbec možný a pokud ano, jak postupovat ? Děkuji a přeji pěkný den. P.Klouda
Dobry den,chci se zeptat na investice.Investoval jsem do KBC MultiCash a chci se zeptat jestli to je dobra a spolehliva investice nebo bych mel odsoupit?Mam tam zatim jeden vklad ten zakladni a premyslim jestli tam vkladat dal nebo ne.Muzete mi v tom poradit?
Dobrý den, chtěl bych se pustit do podnikání a jako formu jsem zvolil s.r.o. s jedním společníkem. Zajímalo by mně, zda je možné někde sehnat informace o tom, co a v jakém pořadí musíme zajistit (společenská smlouva, BU, zápis do obch. rejstříku) díky moc Míka
jsem vasim klientem.mam dotaz mam utrzek 50 euro bankovky se stribrnym kodem. nevim co s tim .je mozne ho vymenit za penize? dekuji havelka jan
Dobrý den, zajímalo by mne, co si myslíte o programu "Intraday trends" od K.P.EDWARDS a.s.? Děkuji.
Vážení přátelé,prosím o pomoc s hledáním vhodného prostředí pro prodej patentů. Jsem vlastníkem dvou patentů a rád bych našel společnost,která se takovým druhem obchodu zabývá. Děkuji.
Dobry den. Mam volnych asi tak 25000 Eur, ktere budu potrebovat az koncem unora 2004 ve forme nasich korunek. Trapi me tedy otazka smeny. Smenit ted a mnout si ruce nad posilujici korunou nebo pockat a jasat nad strme stoupajicim eurem? Dekuji a preji pekny zbytek dne, Olda.
Dobrý den, prosím o informaci co jsem zanedbal, když jsem dostal zprávu(výpis) ze Střediska cenných papírů s informací, že "emise byla zrušena" Cp na Vašem účtu byly zrušeny na příkaz emitenta na základě jeho rozhodnutí o přeměně podoby těchto CP ze zaknihované na listinnou (Česká průmyslová a.s.). Dá se s tím něco dělat? Nebo jsem jenom něco měl a teď nemám? Děkuji za odpověď Jiří Krupička
Dobry den, hledam na internetu nebo v odborných literaturách souhrné porovnání (komparaci) leasingu a úvěru pro financování nákupu osob.vozidel pro práv.osobu (příp. fyzickou), ale nenacházím. Můžete poradit?? Děkuji Vejsadová
Dobry den, rada bych investovala mensi castku (cca 10.000Kc) .Jaky by byl nejlepsi zpusob investice (s mirne strednim rizikem) a na jak dlouho? Rovnez do jakeho fondu nejlepe investovat? Predem velice dekuji za radu. Denisa Jemelkova
prednedavnom som kupil pod.listy fondu zameraneho na vychod. europu resp.rusko,co tvori cca.9% mojich investicii;kedze cca.7% akcii portfolia tvoria akcie yukosu, fond zacal klesat po problemoch vo vnutri firmi a zrusenaj fuzii s sibneftom,aky je vas osobny nazor,predavat,cakat alebo nakupovat ?
Dobrý den, prosím o radu. Rád bych změnil běžný účet, protože u stávající GECB se s poplatky dostávám k 200kč a to nemám žadné časté pohyby na účtě ani nevlastním drahou platební kartu. Navštívil jsem několik bank a nejlépe na mě zapůsobila ebanka, i proto, že bych se vešel do programu nad 15 tis. kč a účet by byl veden zdarma. Jaký máte názor na tuto banku, děkuji.
Je mi 18 let a chtěl bych investovat 50 000 do akcií. Můžete mi prosím poradit jak mám postupovat a kam se obrátit pro zprostředkování takové investice? Děkuji.
Jsem majitelem ochranné známky slovní, jednoslovné v třídách počítačové programy, počítačový software s možností stažení i nahrané a dalších. Mám registrovanou doménu se stejným slovním označením na sebe jako na fyzickou osobu v doméně prvního řádu .org. Chtěl bych si zaregistrovat to samé v doméně .com. Tato doména je v současné době obsazena, ale je na ní jen nápis, že doména je k prodeji a reklama, která se mění. Jedná se o společnost, která prostě registruje klíčová slova a pak je obratem prodává za několikanásobně více. Pokud jsem tedy vlastníkem ochranné známky ve výše označených třídách, jaká mám práva soudit se o doménu mujvyrobek.com? Popř. měl bych k ochranné známce něco přidat a zajistit si tak právo na tuto doménu?
Máme společenství vlastníků bytových jednotek s účtem Postkonto u Poštovní spořitelny. Pro rozložení rizika vkladů bychom chtěli zřídit u jiné banky druhý účet, na který bychom pravidelně převáděli "přebytek" z Postkonta. Hledáme tedy přijatelně dostupnou banku, mající účet s minimálním poplatkem za vedení účtu, na který by měsíčně téměř pravidelně přicházely částky cca 8000-14000Kč a ze kterého by se za normálních okolností pouze max. několikrát ročně převáděly peníze zpět na Postkonto, kterým disponuje i náš správce. Sondoval jsem u místní pobočky GE Capital Bank, avšak když pracovnice slyšela o měsíční úložce jen cca 9000Kč, tvářila se, jako by o nás téměř nestáli, neměl jsem pak již chuť s ní dále diskutovat. Za radu předem děkuji. Ing Jaroslav Butor Ostrava
Pro rozložení rizika jsme si v minulosti založili 2 účty- 1xPostžiro u IPB a 1xOsobní účet u ČSOB. Po pohlcení IPB bankou ČSOB máme tedy rodinné finance u jednoho majitele, což v podstatě ruší výhodu rozloženého rizika. Co byste nám aktuálně poradili, jak dosáhnout optimálně opět rozložení rizika, pokud si Postžiro chceme ponechat a druhý účet by měl mít v podstatě jen vkladový minimální pohyb (ukládání přebytků, občasný výběr či převod zpět na Postžiro). Za radu předem děkuji Ing Jaroslav Butor Ostrava