FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: INVESTIČNÍ PORADENSTVÍ
DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY
| odpovídal(a): | Redakce |
Jak je vyhodne investovat v soucasnosti do fondu Ceske Sporitelny - ESPA ČS zajištěný fond 1?
Přeji pěkný dobrý den, chtěl bych investovat do akcií jedné zahr.spol. S těmito akciemi se na naší burze neobchoduje. Ptám se, jak se postupuje v případě jejich budoucího prodeje. Děkuji za odpověď!
Dobrý den, jsem majitelem akcií Komerční banky. Je dle vašeho názoru vhodné tento titul v současné době prodávat, držet, či nakupovat? Jaký je Váš názor na vývoj hodnoty těchto akcií po vstupu ČR do EU. Děkuji za odpověď.
Chci investovat do akcií, se kterými se neobchoduje na naší burze. Jak lze realizovat případný budoucí prodej těchto akcií. Děkuji za odpověď, s pozdravem M.
Již několik měsíců pravidelně sleduji kurzy českých akcií a rád bych investoval do společností TOMA nebo České radiokomunikace, které jdou právě vzhůru. Co si o těchto titulech myslíte? Zajímalo by mě, zda investování pro zákazníky nabízejí i české banky (KB,CS nebo ČSOB) a zda mohu požádat o nákup akcií je. Je pak možné dohodnout službu tak, abych mohl každý den pomocí telefonu nakupovat a prodávat akcie, které chci a nedržet dlouhodobě pouze stejný titul? Jaké jsou poplatky banky při nákupu mých akcií? Jak probíhá prodej akcie? Je vždy prodán nebo záleží na momentální poptávce? Předem děkuji. Wágner
Investuji pravidelné částky do akciových fondů.Jak postupovat v případě,kdybych chtěl všechny podíl.listy z akciov.fondů převézt do fondu peněžního trhu?Je lepší podíl.listy převést všechny najednou nebo pravidelnou výměnou ?Tedy postupným odkupováním podíl. listů?
Mám 400000,- Kč volných prostředků a rád bych je investoval co nejlépe s nízkou mírou rizika. V nejbližších dvou letech je nebudu potřebovat.
Dobry den, mam k dispozici 180.000 CZK a chtel bych je nejakym zpusobem investovat. Vec je v tom, ze je mam k dispozici pouze na pul roku. Je nejaka moznost investice i na takto kratky horizont nebo je lepsi mit tyto prostredky doma pod polstarem. Diky za odpoved. M.
Dobrý den, chtěl bych v době cca 1 rok koupit byt a do té doby bych chtěl volné prostředky ze mzdy (cca 8.000,--) investovat tak, abych bez složitých vstupních a podobných poplatků na konci měl tyto vložené prostředky plus nějaké zhodnocení (cca v čístém kolem 5 %). Poradíte mi?
Dobry den, rada bych se zeptala na moznost uveru na nemovitost v zahranici. Nemovitost je v hodnote cca 3mil. Kc. Podnikam jako fyzicka osoba. Zvazuji i vyuziti nemovitosti k podnikani (pronajem). Dekuji
V kupónové privatizaci jsem vložila akcie do fondu Themos, který je v současné době v likvidaci. Jakou mám šanci dostat své peníze zpět? Děkuji.
Dobrý den, minulý týden jsem dostal výpis z účtu majitele cenných papírů s informací, že CP( cenné papíry (akcie) které vlastním (získal jsem je v kupónové provatizeci) byly zrušeny na příkaz eminenta a na základě jeho rozhodnutí o přeměně podoby těchtoCP ze zaknihovaných na listinnou. Co to prosím pro mě znamená? Někde jsem slyšel, že listinná podoba se musí znovu zaevidovat, jinak propadne. Je to pravda? Děkuji. Kuchticek
Dobrý den , chtěl bych investovat cca 30.000 USD do zahraničních akcií a cca 1,000.000,- Kč do dalších tuzemských i zahr. investičních instrumentů.Je možné mi zalslat návrh investiční strategie nebo rozložení prostředků do portfolia podle instrumentů? Jedná se o prostředky , které je možno z 50% investovat dlouhodobě a z 50% mít možnost rychlé ev.likvidity. Děkuji za odpověď.
Dobrý den,prosím o radu.Roku 2001 jsem koupil starší vůz na leasing na 3 roky do 15.4.2004.Roku 2003 v dubnu jsem ukončil leasing a finančně se s leasingovou společností vyrovnal.V květnu jsem ho prodal za stejnou cenu jak jsem ho koupil a dal do přijmu.Zajíma mne ,ale zda můžu doplatek který činil 45 627,-Kč - který mi vyčíslila les.společnost dát celý do nákladu nebo jak to vlastně mám provézt.Vedu JÚ .Děkuji
Dobrý den, podnikám jako OSVČ, vedu jednoduché účetnictví, jsem plátce DPH. Budu kupovat na IČO osobní automobil na leasing na 36 měsíců, příležitostně používaný pro soukromé účely. Mám tyto dotazy : 1. jak se v nákladech odepíše počáteční záloha /140 000,- Kč/ - jednorázově, nebo se rozpočítává na celou dobu leasingu ? 2. zůstatková hodnota na konci leasingu /64 000,- Kč/ se pak odepíše jednorázově ? 3. z nakupovaného benzínu mohu uplatňovat odpočet DPH ? 4. mohu uplatnit odpočet DPH z počátečního 1,5 % leasingového poplatku společnosti a z poplatků ze služeb, které budou součástí měsíčních leasingových splátek ? 5. při používání os.auta pro vlastní potřebu je třeba nějakou poměrnou částku vkládat /pravidelně ?/ do příjmů pro zdanění ? Pokud ano, jak se určuje ? 6. po skončení leasingu je možný odprodej do osobního vlastnictví ? Za jakých podmínek, je třeba odhad ? Částku z odprodeje je nutno zahrnout do příjmů pro zdanění ? 7. je možné v době leasingu dát do nákladů zákon. pojištění /havarijní bude součástí splátek/ ? Z důvodu používání pro soukr. účely je nutno částku do nákladů krátit nebo do příjmů vkládat určitou částku ? jak se určí, vypočte ? Předem děkuji za odpovědi .
Dobrý den,rád bych co nejlépe investoval cca 180000 na pět let s výnosem 8% až 10% .Je to možné?Dávám přednost konzervativnějšímu způsobu investice.děkuji Krobot
Prostřednictvím společnosti SLON jsem investovala a mám 50 podílů po 1 tisíc Kč, tedy celková hodnota 50 000 Kč u společnosti DELTA INVEST. Z obchodního rejstříku u Krajského obchodního soudu v Praze jsem zjistila, že společnost DELTA INVEST je v likvidaci. Právník mě poradil, že se mám přihlásit jako věřitel u likvidátora. To jsem udělala, ale nikdo z uvedených lidí v Obchodním rejstříku, kteří měli co do činění s touto společností nemá ani trochu slušnosti, aby mi odpověděl. Již dvakrát jsem se obrátila na společnost SLON o radu, poprvé byla odpověď v tom smyslu, že je vše na dobré cestě, podruhé se mi raději neozvali. Mám ještě nějakou šanci peníze, které jsem do podílů dala, získat zpět ? Děkuji JK
Chci investovat 50 000,- Kč Dosud investováno do akciových a smíšených fondů, stavebního spoření, kapit.živ pojištění, penzijního připojištění. také termín. vklady v CK i USD nabízí se investice do fondů ČSOB - mám pokračovat v ČSOB bond mix ( 130 000,- Kč )nebo ho prodat a spolu s volnými prostředky investovat KAM?
Dobry den, moje otazka se tyka americkeho dolaru. Asi pred pul rokem jsem nakoupil americkou menu v hodnote 40000$. Celou dobu dolar oslabuje. Je lepsi prodat dolar co nejdrive, nebo si myslite, ze by mohl v budoucnosti jeste nekdy posilit? V jakem rozmezi si myslite, ze se bude drzet letos ci pristi rok vuci euru? Dekuji za odpoved.
Jsem vlastníkem akcií v ceně 17 000 Kč Akcie jsou ze Zemědělského družstva v Příkosicích. Potřeboval bych poradit, jak právě s nimi naložit. Děkuji.