FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: INVESTIČNÍ PORADENSTVÍ
DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY
odpovídal(a): | Redakce |
Dobry den, rad bych v soucastne dobe zainvestoval do nejakeho fondu castku cca 300000. Co by jste mi aktualne doporucily. Horizont cca 3 roky, ale je mozne ze penize budu potrebovat driv, takze bych byl rad aby nebyly prilis velke poplatky kdybych potreboval prostredky drive. Dekuji LK
bezucelovy spotrebitelsky uver
Jsem naprostý laik co se týče investic na kapitálovém trhu, potřebuji praktickou radu jak postupovat. Investice cca 100 000,- Kč. Děkuji.
Hezký den, chtěla bych se zeptat, když vlastním určité množství EUR, kam s tím. Uvažovala jsem o termínovaném účtu v bance v Rakousku. Je to možné a výhodnější? Děkuji Lucie
Chtel bych se zeptat,jestli mi nekdo muze poradit vyvoj Ceske koruny oproti Anglicke libre v budoucnosti.Pracuji v Anglii uz delsi dobu a mam vse v anglicke bance,jelikoz bych se chtel usadit v Ceske republice,nevim jestli mam jeste pockat s vymenou libry na koruny nebo necekat.Dekuji za radu
Dobrý den.Jaké dani podláhá zisk z akcií??Děkuji
Mám cca 25000 Kč v Pioneer trust dynamickém, už 8let, mám to vybrat a zrušit? Děkuji
Vážení, mám 3 dotazy: Je: 1) bezpečnější dát 1rázově 50 000Kč na 10 let do IMMOFINANZ (www.IMMOFINANZ.AT) než do Penz.Fondu KB ? 2) Je to výnosnější pro mne? 3) Je pro to bezpečnější Penzijní fond KB nebo Penzijní fond Credit Suisse nebo Penzijní fond ING? Je mi jasné že odpovědˇ bude s nejistotou. Ale stabilita IMMOFINANZ od r 1990 tuto nejistotu zmenšuje. Děkuji, příjemný zbytek dne Vám přeje Zikmund - narozen 8/1954
Dobrý den! Jen tak pro zajímavost bych se chtěl informovat jaké podmínky musí splnit nebankovní společnost, aby mohla fungovat např. jak družstevní záložna a poskytovat služby bankovního typu jako např. FIO v ČR nebo poskytovat pouze úvěry jako Cetelem, Home kredit, apod., popřípadě přijímat i vklady klientů nebo členů například upsaním vkladového listu, apod. Vím, že poskytování ůvěru je např. řešeno v obchodním zákoníku a ne v zákonu o bankách a proto mě zajímají jakési "kategorie" od úvěrové společnosti až po banku a co která může poskytovat za konkrétní služby??? Za info předem děkuji. S pozdravem J.R.
Dobrý den, Včera jsem se rozhodl pro zúročení svých financí. Rád bych Vás proto požádal o radu. Bylo mi známým navržena varianta : Měsíčního vkladu do nespecifikované společnosti (???Typu Banka???), které bych měsíčně odváděl flexibilní částku v průměru 2 až 8 tisíc měsíčně, za účelem koupě nejlépe Pražského bytu, který bych rád následně pronajal. Rád bych Vás proto požádal o radu kam či jakým způsobem investovat-stylem až peníze budou, tak budou- tzn. nemám pevný horizont vyplacení. V hotovosti již mám cca 200 tisíc. Dávám přednost nízkému až střednímu riziku ve stupnici 1 až 5 je to 2-3 a to u zavedené fin. společnosti. Nerad bych sponzoroval dalšího pana Koženého. Zároveň se chci zeptat jestli tento investiční návrh je finančně zajímavý v dlouhodobém horizontu, případně zda-li víte o jiném vhodném dlouhodobém zúročení, který podle Vás je určitě ještě zajímavější. Zajímají mě z tohoto vkladu do daného projektu trvalé měsíční příjmy. Děkuji. Lhotský
Dobrý den, velice by mne zajímaly možnosti investování (ETF,indexový certifikát)na kapitálový trh(Bulharsko,Egypt,Lotyšsko,Rumunsko).Nemáte informaci, který obchodník nebo Vaše společnost v ČR se zabývá takovýmto druhem obchodu? Děkuji za odpověď,Petr Kořístka
Dobrý den, vlastním akcie Severočeských dolů, a.s. a uvažuji o jejich prodeji vzhledem k nárůstu ceny akcie. Je nyní vhodná doba k prodeji, popř. očekává se ještě zvýšení hodnoty akcie? Děkuji
Dobry den, kdyz jsem schopna usetrit kazdy mesic z vyplaty 10.000 Kc, kam mi doporucite investovat a v jake castce? Premyslim i o stavebnim sporeni, vlastni byt nemam, je mi 28 let. Dekuji za odpoved.
Dobrý den, potřebuji zainvestovat. Mám na vás dotaz, co je perpektivní koupit z titulů které jsou ve SPADU? Děkuji.
Chtěla bych Vás požádat o řešení fiktivní situace. V pondělí ráno 7.3.2005 mám 100 tisíc korun. Kam bych je měla investovat, abych ve čtvrtek večer 10.3.2005 měla tuto investici zhodnocenu, přičemž vycházím z aktuální situace na trhu. Děkuji
Obdržela jsem veřejný návrh na koupi akcií Kabelovny Děčín,jejímž jsem akcionářem.Tyto akcie budou vyřazeny z obchodování na oficiálním trhu.Zajímalo by mě,jak se projeví odmítnutí odprodeje.Budu nadále pobírat dividendy?Jak a komu budu moci odprodat akcie v příštích letech.Jsem naprostý laik a tyto akcie jsem si nechala spíše ze zvědavosti.Za odpověď předem děkuji.
Dobry den, jsem vlastnikem akcii z kuponove privatizace-konkretne Nkt cables.Minuly tyden mi prislo oznameni o povinne nabidce prevzeti.Rada bych vedela,co to pro mne jako drobneho akcionare znamena-jestli je vhodne akcie za nabidnutou cenu odprodat,zda se stanou po teto nabidce neprodejne,popr.naopak,jestli jejich cena muze vzrust.Dekuji S pozdravem Daniela Petrova
rad bych nvestoval cca 2000, - euro rocne, s moznosti pristupu k penezum po cca 5 letech a vice. stavebni sporeni, zivotni pojisteni a penzijni pripojisteni jiz mam. poradite prosim?
Vážení, zajímal by mne Váš názor na...: "Mám 10.000 USD na hotovosti jako fyzická osoba (nepodnikám) a rád bych zachoval jejich hodnotu a měl tyto finanční prostředky připraveny také k okamžitému použití." Předem děkuji - Pavel P.
Je vhodné uvažovat o směně financí z EUR na Kč z uvažovaného výhledu pohybu kurzu koruny vůči euru?