FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:

Omlouváme se čtenářům a uživatelům našeho Poradenského centra, ale poradna investiční poradenství je dočasně uzavřena. Děkujeme za pochopení.

DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY

odpovídal(a): Redakce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, s jakými…

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, s jakými poplatky mám počítat, rozhodnu-li se nakoupit a prodat akcie. Myslím poplatky obchodníkovi, daně, apod. Děkuji

Dobrý den, mám volných cca 70 tis. Kč. Chtěla…

Dobrý den, mám volných cca 70 tis. Kč. Chtěla bych si je nechat alespoň na malé zajištění. Nebudu je v dohledné době potřebovat a zajímalo by mě, jestli je nějaká možnost zhodnocení samozřejmě s malým rizikem. Mám založené stavební spoření i penzijní pojištění a přemýšlím, jestli by nebylo výhodnější peníze vložit tam. Děkuji za odpověď.Hrdličková.

Dobrý den!Jsem začátečník a chtěl bych se naučit…

Dobrý den!Jsem začátečník a chtěl bych se naučit obchodovat s akciemi a do budoucan i s jinými cennými papíry.Ale nevim jak začít,tak jsem vás chtěl požádat o radu nebo o nějaký kontakt na někoho kdo by mi poradil,jak nakoupit,jak prodat a jak to všechno funguje. Děkuji!!!

Dobrý den, chci investovat české koruny (asi…

Dobrý den, chci investovat české koruny (asi 200 tis.) do podílového fondu typu akciový nebo smíšený. Existuje fond tohoto typu, kde je vstupní popl. 0 a výstupní též 0 (třeba i po několika letech). V tabulce poplatků máte sice více fondů s nulovými poplatky, ale realita je jiná (vstupní poplatky mají). Děkuji za odpověď

Dobrý den, rád bych zkusil on-line obchodování na…

Dobrý den, rád bych zkusil on-line obchodování na našich (CZK) i zahraničních trzích (USD,EUR). Jak mám postupovat a koho z možných obchodníků s cennými papíry byste mi doporučili kontaktovat ke spolupráci, vzhledem ke stabilitě a výši poplatků pro zadané transkace přes tohoto obchodníka. Děkuji Luděk S.

Dobrý den, měl bych zájem investovat své finance…

Dobrý den, měl bych zájem investovat své finance na Burze cenných papírů Praha a.s. - investovat do akcií, jakým způsobem musím postupovat? Děkuji za odpověď Fencl Karel

Dobrý den, mám nyní cca 250tis. korun v hotovosti…

Dobrý den, mám nyní cca 250tis. korun v hotovosti. Nechci je mít doma "pod polštářem", poraďte, kam s nimi do doby, než je budu opravdu potřebovat a to na dobu cca 1-2 měsíců. Na vkladní knížku, do banky do trezoru? Jaké jsou možnosti krátkodobého uložení? Děkuji.

Díky za odpověď. Koukal jsem na ty podílové fondy…

Díky za odpověď. Koukal jsem na ty podílové fondy a myslím že bych byl ochoten podstoupit i trochu rizika a investovat do akciových nebo možná smíšených fondů .Mužete mi prosím poradit nějaké fondy do kterých se dá každoměsíčně investovat? Pokud mohu,tak nějaké,které mají co nejmenší poplatky(at už za sjednání nebo vedení,či za výběr).Horizont vkládání předpokládám tak do těch pěti let. Díky za odpověď

Prosim,zajima me investice kratkodoba do…

Prosim,zajima me investice kratkodoba do zahranicnich fondu,penezniho trhu,[6 mesicu]dekuji.

Dobý den,zajímalo by mně jak nejvýhodněji…

Dobý den,zajímalo by mně jak nejvýhodněji proinvestovat komerční nemovitost,kterou chce naše společnost koupit a dále pronajímat. Děkuji za odpověď Zdenek

Dobrý den, nevím, zda jsem na správném místě, ale…

Dobrý den, nevím, zda jsem na správném místě, ale chtěl bych Vás poprosit o informaci. Nedavno jsem projížděl autobusem přes Valašské Meziříčí a spatřil jsem firmu, která měla v názvu GLASS a ještě něco (? MTV) - bohužel jsem si ji všimnul až na poslední chvíli, takže přesně nevím. A tu jsem si vzpomněl, že kdysi v kupónové privatizaci moje manželka získala akcie firmy s podobným názvem - GLASS TV Components a.s., rovněž se sídlem na Valašsku. Když jsme se však o tuto firmu zajímali, bylo nám sděleno, že zkrachovala a tudíž nedos-taneme nic. Chtěl bych Vás proto poprosit o infor-maci, zda tyto dvě firmy nemají něco společného, resp. zda nám tenkrát nepodali nepravdivé údaje. Zároveň bych využil příležitosti a chtěl bych se poptat na další společnosti, o nichž se domnívám, že je stihnul podobný osud - jedná se o ČKD Lokomotivka a.s., PS Pardubice a.s., YSE a.s. a Československá plavba labská a.s.. Má nějaký smysl držet jejich akcie resp. je nějaká naděje za ně získat nějaký peníz? Předem děkuji za odpověď, přeji vše dobré a zůstávám s pozdravem j. hajči, rakovník (hajci@atlas.cz)

Dobrý den. Snažila jsem se najít na internetu…

Dobrý den. Snažila jsem se najít na internetu současnou hodnotu akcií (Vodovody a kanalizace Nymburk, a. s.), avšak marně. Mohli byste mi prosím poradit, na jakých stránkách mám hledat, případně na jaké číslo zavolat pro nějaké info?Předem děkuji za ochotu. Mateková

Dobrý den, zakoupil jsem si pár akcií…

Dobrý den, zakoupil jsem si pár akcií společnosti Philip Morris a zjistli jsem, že jejich dividenda jsou 1600 Kč za akcii. Kdy se divinda vyplácejí? Mohu si to sám někde na internetu najít? A vyplácejí se v plné částce i tehdy, pokud je nevlastním celý rok?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat co mám, nebo mohu…

Dobrý den, chtěl bych se zeptat co mám, nebo mohu, dělat s kuponovými knížkami, které mám. Kde a jak zjistím jejich opravdovou hodnotu. A kde bych se mohl o tomto obchodování dovědět více?Dostal jsem se do složitější životní situace a proto bych chtěl tyto knížky prodat. Kde se tedy dají prodat. Děkuji Přibyl

Dobrý den! Velice by mne zajímalo, zda by bylo,…

Dobrý den! Velice by mne zajímalo, zda by bylo, především po ekonomické stránce, výhodné, aby velká firma jako např. Škoda Auto měla svou firemní banku pro své zaměstnance, popř. odběratele a dodavatele. Zda by se tato banka uživila, nabízela-li by běžné bankovní produkty a služby jako její konkurence. Jaký je na to Váš názor? Děkuji za odpověď, Bouchner

Dobrý den, na vašich stránkách jsem měl možnost…

Dobrý den, na vašich stránkách jsem měl možnost přečíst si již několik odpovědí týkajících se zaměstnaneckých akcií poskytnutých zahraniční mateřskou společností. Také já mám možnost nakoupit za zvýhodněnou cenu zaměstnanecké akcie mateřské společnosti ve Francii. Tyto akcie jsou pak drženy správcovskou firmou ve Francii na účtu vedeném na mé jméno, ale já mám právo tyto akcie prodat až za 5 let po jejich nakoupení. Předpokládejme, že v okamžiku nákupu akcií byla tržní cena akcie na pařížské burze 150 EUR a já ji nakoupil za 100 EUR (zvýhodněná cena definovaná mateřskou společností). Realizuji tudíž ?zisk? 50 EUR. Jsem povinen zdanit tento rozdíl? Mění se nějak moje situace ohledně případného zdanění pokud bych na nákup akcií dostal bezúročnou zaměstnaneckou půjčku od mého lokálního zaměstnavatele (v tomto případě by za mne můj zaměstnavatel akcii zaplatil a já bych mému zaměstnavateli celou částku splácel ve formě srážky ze mzdy)? Předem děkuji za Vaši odpověď.

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat,zda je možné…

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat,zda je možné získat dotaci,nebo grant na stavbu bioplynové stanice (obnovitelné zdroje energie). Děkuji,s pozdravem Hronek

Obdržela jsem výplatu dividend OKD. O složence…

Obdržela jsem výplatu dividend OKD. O složence jsem se dozvěděla náhodou, protože jsem změnila trvalé bydliště a ve Středisku cenných papírů jsem tuto změnu nenahlásila. Zajímalo by mě, zda OKD vyplácela dividendy i v minulých letech a pokud ano, zda je možné si je vyzvednout, kde a za jakých podmínek.

Dobrý den, žádali jste mě o bližší informace k…

Dobrý den, žádali jste mě o bližší informace k mému dotazu ohledně prodeje firmy. Solidní základ pro další růst Toto je slepý Exekutivní sumář obsahující pouze obecné informace. Veškeré uvedené informace, které by mohly potenciálně vést k identifikaci dané společnosti byly z tohoto dokumentu vyloučeny. Hledáme vhodného investora pro 50% podíl na základním jmění společnosti, s krycím jménem ProBike. Management společnosti je otevřen k diskusím o různých alternativách, včetně prodeje až 100% podílu na základním jmění společnosti a věří, že zaměření a růst společnosti ji dělá přitažlivou pro různé skupiny potenciálních strategických i finančních investorů: České i zahraniční společnosti podnikající v oblasti auto-moto průmyslu, rozšiřující se do střední Evropy nebo takové, které posilují svou strategickou pozici v regionu. Ostatní strategičtí a finanční investoři hledající synergie a/nebo expanzi ve spojení se společností zavedenou v oblasti malo i velkoobchodu s náhradními díly a doplňky pro servisy motocyklů i koncové zákazníky. Důvody Společnost chce dále rozšiřovat svou činnost a růst. Management dále po pečlivé analýze nalezl významné synergie, které by bylo lze získat prostřednictvím společné strategie a obchodního vývoje a jejich realizace s tím správným strategickým partnerem. Společnost Společnost byla založena v roce 1995 a má sídlo ve Středních Čechách, se sítí prodejen v Čechách a na Slovensku. Společnost je vlastněna svým vrcholovým managementem. Hlavní obchodní činností společnosti je malo i velkoobchod s náhradními díly a doplňky pro servisy motocyklů, dealery i koncové zákazníky. Společnost je v České republice a na Slovensku generálním distributorem více než deseti zavedených značek náhradních dílů i doplňků pro motocykly. Management a zaměstnanci Společnost je vedena kompetentním managementem s dlouholetými zkušenostmi v řízení všech aspektů v daném oboru. Společnost má přes 10 zaměstnanců. Finance Společnost v posledních letech provedla významné investice a rozšíření sortimentu, má dobré umístění sítě maloobchodů s možnostmi dalšího růstu, a má kladné cash flow. Transakce Přejeme si vstoupit do jednání s několika stranami a rozhodnout o finálním investorovi s přihlédnutím k následujícím kritériím: Profil investora Vyhlídky společnosti po akvizici Ostatní podmínky stanovené v kupní smlouvě Nabízená cena Časování transakce Potenciální zájemci budou přizvání na provedení due diligence, setkat se s majiteli společnosti a použít další standardní postupy pro danou transakci. Pro prvotní vyjádření, bližší informace o společnosti a další dotazy nás prosím neváhejte kontaktovat: romana.33@seznam.cz -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- Okno pro rychlou odpověď Plnohodnotná odpověď -------------------------------------------------------------------------------- Sponzorované odkazy: Poznámka: otevírají se v novém okně Náš tip: Vsaďte si na zápas baráže s Norskem. Norsko - ČR (2.80 - 2.95 - 2.50)

Chci koupit eura / devizy jako fyzická osoba za…

Chci koupit eura / devizy jako fyzická osoba za ca. 4 mil. Kč a převést na konto do Německa. Jakým způsobem je toto možno provést z minimálním rizikem, s minimálním poplatkem a v nejlepším kurzu? U jaké banky/ organizace? Je možno nakupovat EUR za české koruny v německých bankách? Předem děkuji za odpověď.