FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: INVESTIČNÍ PORADENSTVÍ
DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, během 3 měsíců získám částku ve výši cca 500 000,-Kč z prodeje nemovitosti. Rád bych věděl, jakým způsobem ji co nejlépe uložit nebo investovat, s minimální mírou rizika a přesto s ucházejícím zhodnocením. Děkuji bergmann
Dobrý den, nejprve vám chci pochválit vaše stránky, jsou opravdu perfektní. Nyní k mému dotazu. Začínám se trošku věnovat podílovým fondům a tak bych chtěl zkusit investovat do nějakého akciového fondu (řádově desetitisíce). Problém je v tom, že jich je velké množství. Tak vás chci poprosit, zda byste mi mohli doporučit nějaký fond. Budu rád za každou radu. Děkuji Petr Málek
Dorý den chci se zeptat jak je to sprovozováním vázané ž.č. maséra .Potřebuji nějakou praxi ,když jsem absolvoval kurz s akreditací M.Z. č.r. jako nižší zdravotní pracovník?
Dobry den, Chtel bych se zeptat, jake jsou v soucasne dobe nejefektivne, nejlevnejsi zdroje financovani [kratkodobe i dlouhodobe] pro podnik z hlediska nakladu na jejich ziskani.
Dobrý den,prosím o odpověď na otázku : Jak dlouho mohu být v prodlení při výplatě dividendy,vyplácené v sídle akciové společnosti po předložení listinných akcií na majitele?Bude mi vyplacena i po 3 letech od vzniku nároku?Děkuji Alena
Dobrý den, existují na našem trhu discount certifikáty či bonus certifikáty navázané na nějaké české podkladové aktivum.Je možné i pro neinsticionálního investora,to znamená v menším rozsahu,s nimi obchodovat,respektive si je opatřit do svého portfolia.Považujete to za výhodné?Děkuji
Dobrý den! Mám dotaz jaký je rozdíl mezi hlavním trhem SPAD a kontinualním obchodováním?A takě bych se rád zeptal na váš názor na nákup akcii Metrostavu? Mnohokrát Děkuji!!!
Vážení, prosím o informaci, proč v současné době - konkrétně během posledního týdne klesl kurz britské libry o jednu korunu. V podstatě poklesly kurzy i ostatních měn. Jaké je očekávání, že se bude situace vyvíjet, bude koruna nadále posilovat? Děkuji a přeji hezký den
Dobrý den , jsem držitelem akcií ČNIOPF a ČNIMF.Dosud jsem je měl uloženy u Komerio Tradce a.s. a nyní již je mám v listinné podobě doma.Prosím o radu, jak postupovat dále.Zda se snažit je prodat nebo čekat a kde je možno se orientovat o jejich ceně. Budu nějak informován? Děkuji.
Setkávám se se zápisem různých hodnot USD, kterým nerozumím ( nevím jaké hodnoty vyjadřují). Na př. $2,610.0000 $20.7500 10 000 cents(s) Prosím o vysvětlení. Děkuji
Dobrý den, můžete mi poradit jak nejoptimálněji použít volné finanční prostředky tak aby přinášely co nejvyšší výnos? Ještě jeden dotaz: co je myšleno tím, že zhodnocování finančních prostředků není jen záležitostí boháčů?Děkuji
Dobry den, mám otázku ohladne splátkového systému. Chcem kúpiť tovar v hodnote 22 000 Kč. Ale na splátky. Prípadne cez nejaký úver, ktorý by som mohol splácať. Zatiaľ viem o jednej spoločnosti, ktorá mne ako občanovi Slovenskej republiky, poskytne takú možnosť a to Ge Money Bank. Mohli by ste mi prosim napisat, ktoré spoločnosti by mi mohli poskytnúť klasický úver alebo úver splátkového systému. Ďakujem
Dobrý den, jsem úplně začínající investor a po prostudování různých materiálů jsem se rozhodla pro investice v certifikátech. Chci investovat 70 000 Kč, které v horizontu 5 let nebudu potřebovat. Chtěla bych s 10% prosředků zkusit nějaký pákový produkt (po určitém zorientování se) a zbývající část investovat s menší mírou rizika. Do jaké míry je rozumné zbývající část portfolia ještě dělit? Rozhoduji se, zda Blue Chips nebo Emerging Markets nebo zda má smysl koupit oboje?
rád bych investoval své volné fin prostředky do akcií společnosti immofinanz proto bych poprosil o nějaké informace o této společností a informace o tom jak koupit tyto akcie. děkuji za radu rene
Dobry den, uvazuji o kratkodobeho investovani na cca 1/2-1 rok. Kazdy mesic se na muj sporozirovy ucet pripise castka cca 30tis Kc. Nyni disponuji castkou cca 300tis Kc. Pravdepodobne do 1 roku uvazuji o hypoteku na byt ci dum. Ma vyznam na toto obdobi tyto penize docasne investovat? Pokud ano, prosim o radu jak a kde. Dekuji s pozdravem Jan Dufek
Dobrý den! Můj dotaz se týká investování do fondů. V Březnu letošního roku jsem už investoval do fondu Sporoinvest (horizont 6 měs.)5000,- kč. Nyní mámk k dispozici 50 000,-kč a chtěl bych je do roka zhodnotit. Mám je investovat opět na Sporoinvest,nebo mi navrhnete nějakou jinou variantu? Jsem ochoten podstoupit mírné až střední riziko. Předem děkuji! Petr O.
kam mam ulozit penize(asi 50-100000Kc)? Kdyz nebudu uz potom pridavat(mesicne) a nejlepe abych si to mohla vybrat kdykoliv budu potrebovat Dekuji za radu
dobrý den,je mi 20 let a pomalu bych se rad zacal venovat investovaní.mam ale omezeny zdroj financi a pramalo zkušeností.cetl jsem knihu chudy tata bohaty tata a inspirovalo me to a rad bych si vytvoril zakladnu aktiv a postupne ji rozsiroval.co si myslite o obsahu knihy pokud ji znate?co by jste mi doporučil jako první k investování?primereneho risku se nebojim.diky Milha
Dobrý den mám k dispozici asi 40 000 USD chci se zeptat vyplatí se to proměnit na CZ a pak investovat ale KAM???a nebo investovat v USD peníze nepotřebuji 1až2roky ale nechci velké ryziko.A jaká je šance výnosu.Děkuji Lenka
Zajímalo by mě, při jakém kurzu koruny vůči euru chce vláda přijmout euro jako národní měnu. Dá se to již nyní odhadnout ?