FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: INVESTIČNÍ PORADENSTVÍ
DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY
odpovídal(a): | Redakce |
Vlastním podílové listy fondu ISČS SPOROTREND. Chci investovat další peníze v časovém období na rok i déle. Je při současném stavu vhodné investovat do tohoto fondu, nebo je lepší investovat do jiného fondu který není tak vysoko, a nebo je vhodné podíly SPOROTRENDU prodat a investovat do jiného fondu (do jakého), nebo do akcií (do jakých)?
Dobrý den, prosím Vás o radu na zhodocení 15 000 USD. Teď je mám uložené na termínovaném vkladu úročené 2 procenty. Nevím, ale kdy je budu muset vyzvednout. Koruny mám uložené ve smíšených fondech, tak nevím jestli by to bylo vhodné i pro USD. ZA odpověď děkuji. Michal Kreutzer
Dobrý den, chtěla bych co nejvýhodněji zúročit částku cca 250 000,-- Kč. Kam investovat, jaký fond zvolit, pokud bych třeba tyto finanční prostředky potřebovala vybrat asi do 2 měsíců (pokud se mi naskytne např. výhodná koupě nemovitosti). Stavební spoření máme. Jaký nejvyšší úrok můžu očekávat? Děkuji za odpověď.
Rádi bychom investovali určitou částku (řádově statisíce) a potřebujeme poradit kam. Naše představa je část peněz uložit na kratší dobu (pohotovostní peníze), část uložit na delší dobu (tak 5 let) , s těmito částkami nechceme příliš riskovat. Poslední část chceme uložit do akciového fondu na delší období. Je správná strategie rozdělit to mezi několik bank nebo je lepší nakoupit u jedné banky?
Zajímám se o nákup akcií americké spol. Boeing.Tyto akcie chci nakoupit přes společnost Afin Brokers. Současná cena akcie je v současné době cca 69 dolarů.Dle makléře se očekává v horizontu 6 měsíců růst na cca 100 dolarů.Je to reálné? Co by jste poradili začátečníkovi jako já,který by chtěl zhodnotit investice rěkněme v počátku cca 10 tis.dolarů v horizontu 6-ti měsíců.Znáte společnost Afin Brokers ?Není lepší nakoupit akcie raději v menším počtu od více společností?
Dobrý den, zajímá mne možnost nákupu cenných papírů (akcií) na Pražské Burze. Jaké podmínky je nutné splnit, přez jakou společnost lze nakupovat, je možné komunikovat s makléřem přez telefon či e-mail, jaká je minimální částka pro nákup cenných papírů? děkuji S pozdravem Tomáš Vidrma
Dobrý den!Chci investovat do fondů. Mám k dispozici částku asi 70 000 Kč. Potřebuji pomoci s výběrem fondů (tedy vybrat nějaký konkrétní). Na této stránce: http://www.erstesparinvest.cz/unsere_fonds/factsheets/fondsblatt.asp?fid=89901 jsem našel seznam fondů. Můžete mi pomoci s výběrem? Myslím, že při investici do fondů peněžního trhu je riziko nejmenší, zatímco u akciových fondů naopak nejvyšší. Dám přednost pravidelným a jistým výnosům před rizikem. Děkuji za odpověď.
Dobry den, dostal jsem na prvni pohled lakavou investicni nabidku od poj. AVIVA formou ziv.pojisteni, kdy vlozene prostredky jsou zhodnocovany v akciich (CEZ,Zentiva,Phill.Morris,KB,aj.) a po 5 letech je lze s dosazenym zhodnocenim vybrat ci dale ponechat. Dosavadni zhodnoceni nejlepsiho nabizeneho Strategickeho fondu je zajimave a navic mi pripomina do urcite miry zajisteny fond. Prosim o Vas nazor na investici do tohoto produktu a dekuji za odpoved. t.lutovsky
Dobrý den,zajímalo by mě jakým způsobem investovat částku cca 500.000Kč,s délkou investice zhruba 1 rok s přiměřenou mírou rizika.Děkuji za odpověď Mareš P.
Dobrý den, obchoduji s americkýma akciema přes českého brokera.Nakupuji/prodávám buď přímo z účtu v CZK-součástí nákupu/prodeje je měnová konverze,nebo peníze převedu na účet v USD, nakoupím/prodám a převedu zpět na účet v CZK. Pokud je čas.horizont mezi nákupem prodejem delší než 6 měsíců, zdanění mě nemusí zajímat.Jak je to ale při časovém horizontu kratším než 6 měsíců?Daní se i případný kurzový zisk,ať už při obchodování přímo z účtu v CZK nebo převodu na/z účet v USD?Jaký kurz se používá pro zdanění zisků z kapitál.příjmů?Kurz ze dne nákupu/prodeje nebo nějaký jednotný kurz? Co si můžu započítat do nákladů při výpočtu daně? Děkuji
Dobrý den,zajímalo by mě, jaká byla průměrná tržní cena akcie akciové společnosti Karosa Vysoké Mýto v roce 2002, 2003 a 2004. Děkuji. skonicek@email.cz
Dobry den, rad bych spolehlive investoval asi 1 mio kc na max. 5 let a z casovych i dalsich duvodu bych preferoval spolupraci se serioznimi profesionaly. Prosim proto o kontakt na renomovane spolecnosti v CR, ktere se zabyvaji financnim poradenstvim vcetne jeho realizace. Zaujaly mne i garantovane fondy a zvazuji moznost alespon pro 60% castky najit 2-3 denominovane v kc a s ruznymi spravci pro snizeni invest.rizika.Jaky je vas nazor na tento krok a kde lze pripadne predem zjistit pripravovane transe (napr.centralne za vsechny fin.instituce pro urcite obdobi)? Srdecny dik za odpoved. T.Lutovsky
Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli mi můžete poradit jak mám chápat znění textu v mé bance ohledně úrokové sazby na mém spořícím účtu.Jedná se o banku GE MONEY a název účtu je:''Spořící účet k Běžnému korunovému účtu Kreditní denní zůstatek je úročen sazbou 0,50 % p.a. ''.A můj dotaz se týká toho jak jsou zhodnoceny moje finance.podle mého selského rozumu to chápu že příklad: uložím na účet 100000Kč a denní úrok bude 500Kč z uložené částky a další den se bude úročit z částky 100500Kč.Ale takto to asi nemohu počítat že?Tak Vás prosím o bližší vysvětlení. Děkuji Pavel
Dobrý den, zdravím srdečně. Vlastím akcie Třeneckých železáren, každý den sleduji vývoj na trhu. Jak se dle Vašeho názoru obchodování s těmito akciemi bude dále vyvíjet, je vhodné nyní prodat a investovat jinam ? Jak si stojí podnik Třinecké železárny v domácí i zahraniční ekonomice? Děkuji za radu či doporučení.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je stále nejvýhodnější formou spoření stavební spoření - při měsíčním ukládání peněz nebo jestli existuje jiná výhodnější varianta spoření.Děkuji.
Dobrý den!!! Chtěl bych zkusit rozšířit si své portfolio o nějaké dluhopisy.Vyplatí si mi nakoupit třeba státní dluhopisy za cca 20 000Kč?Nikdy jsem do toho nedělal a přijde mi to docela jako jistej zisk. Děkuji!!!
Dobrý den. Z důvodu útlumu mé dosavadní podnikatelské činnosti uvažuji o přesunu kapitálu do investic. Protože se jedná o objem cca 3-5 mil.Kč, snažil jsem se sehnat nezávislého poradce, ale nepodařilo se mi to. Banka nabídne pouze svoje produkty. Investici uvažuji min. na 5 let. Můžete mi. prosím, poradit vhodnou strategii či vhodné produkty? Něco jsem slyšel o výhodnosti investičních certifikátů i z pohledu poplatků. Děkuji.
Dobrý večer, ráda bych se Vás zeptala, co si myslíte o investici do akcií Gazpromu? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, lze volně na internetu najít historii vývoje kurzu CZ akcií (grafy, denní hodnoty)? Pokud ano, kde? Děkuji.
Dobrý den! Chtěl bych vás požádat o váš názor na akcie Unipetrolu.Je ještě pro drobného akcionáře vhodné nakupovat za současnou cenu 230Kč?Jaký je tam ještě prostor k růstu?Jaké je asi vaše doporučení? Děkuji!!!