FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: INVESTIČNÍ PORADENSTVÍ
DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, ráda bych Vás požádala o informaci ohledně možností investování na pražské burze - přímou formou, tedy zda a za jakých podmínek může fyzická osoba získat licenci k obchodování. Rádi bychom investovali, ale ne přes obchodníka či makléře. Je toto nějak možné? A kde najít více info o zkouškách apod.?
Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat jak to máte s převzetím lčeasigu do 5.000Kč jestli chcetet potvrzení o příjmu a nebo ne?? Popřípadě,když to bude auto na leasing do 5.000Kč jestli vyžadujete potvrzení o příjmu??? Děkuji předem za odpověď. Nashledanou. S pozdravem Šarláková Martina.
Dobrý den Rodiče si vzpoměli na že vlastní akcie z privatizace a uplatnili nárok na dividendu. Společnost namítá promlčení nároku. Je časově omezen nárok na výplatu dividendy ?
Dobry den, rad bych Vas touto cestou pozadal o radu. Pri svem studijnim pobytu v zahranici jsem vyuzil moznosti zde legalne pracovat a pred planovanym navratem do CR resim otazku, jakym zpusobem prevest co nejvyhodneji usporene prostredky (AUD 20.000)ze zahranicniho uctu do CR, kde v soucasnosti vlastnim pouze sporozirovy ucet u CS a.s. Jake varianta by byla nejvyhodnejsi s ohledem na menici se kurz koruny a bankovni poplatky spojene s prevodem? Je vyhodnejsi si pouze pro tento ucel zalozit devizovi ucet, pripadne privezt do CR hotovost v cizi mene a nasledne ji smenit za vyhodny kurz(napr. pres EXCHANGE)? Predem dekuji za odpoved.
Mohl bych někde zjistit jaké akcie mám na účtu BCCP? Některé tituly jsem již zapomněl.Chodí mi i změnové výpisy. Dík Milan
zajímá mě situace Immofinanz-její postavení na trhu v současnosti a perspektiva do budoucna
Dobrý den, mám dotaz ohledně letošní nižší inflace. Chci se zeptat, důvodem nižší inflace je právě to, že bude v oběhu méně peněz? Čím je to způsobené, že bude v oběhu méně peněz? Děkuji za dotaz.
Dobrý den, mám účet u GE,a potřebuji účet,kam si mohu uložit Eura,a eventuelně je i vybrat :) Bohužel toto GE nenabízí.Zřídí mi účet ale NEDAJÍ mi k němu kartu.Divné.Potřebuji tedy poradit banku,do které mohu uložit Eura,nejlépe přes kterýkoliv jiný ústav a zároveň dostanu kartu,kterou mohu platit eventuelně v zahraničí a vybírat z ní peníze.Napadlo mě i si založit účet např. na Slovensu,nebo v DE,tam mám ale problém s vkladem peněz.Může mi někdo poradit?Předem díky Lukáš Staněk
Dobrý den Rád bych se zeptal zda-li nevíte, která banka bi mi poskytla (nejlepší podmínky) hypotéku na výstavbu fotovoltaické elektrárny. A zda-li je možné získat, nějaké dotace od EU. Zatím jsem se dočetl,že žádné dotace neexistují, ale raději se zeptám odborníků. Děkuji za odpověď. kratochvil@atlas.cz
Dobry den,potřebuji pujčit 6.700000,- na koupi restauračky vč.moviteho majetku.Z vlasních zdrojů mám 130 000,-.Je možné aby mi banka půjčila?Mohl bych dát tu nemovitost, kterou kupuji do zástavy?Děkuji
Dobrý den, ještě bych měl poslední dotaz ohledně úrokových sazeb. Když bude poměrně nízká diskontní sazba, za kterou si obchodní banky ukládají přes noc peníze u CB, tak budou spíše půjčovat peníze firmám či jednotlivým subjektům? To by se jim asi moc nevyplatilo ukládat peníze u CB při nízké sazbě, ne? Děkuji. S pozdravem Novák
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně úrokových sazeb CB. Myslíte si, že je pravděpodobné, že letos centrální banka sníží úrokové sazby - respektive ,,respo-sazbu" pod 2% vzhledem kvůli nízké inflaci? Děkuji. Novák
Dobrý den. Je možné získat dotaci z EU na přesun firmy z vesnice do města? Jedná se o 4 nákladní vozidla a nakladač. Fima funguje devět let, auta jsou na leasing a na úvěr k nákupu pozemku ve městě nemá dostatek hotovosti. Velmi děkuji za odpověď.
U jedné známé firmy poskytující finanční poradenství jsme si s manželkou nechali vypracovat finanční plán. V současné době jsme závislí pouze na příjmu manželky (cca 80 tis. Kč/měsíc), máme hypotéku. Doporučili nám otevřít následující produkty: penzijní připojištění moje a manželky (kadý 500 Kč), investiční životní pojištění Aegon Live Invest (1700 a 1200 Kč), úrazové pojištění pro oba (340 Kč), Rentier Invest (každý 2000 Kč, linie 1). Rád bych věděl, jestli není mé investiční ŽP poněkud zbytečné a zda je dobré u manželky přejít z IŽP Flexi Čs. spořitelny na Aegon Live Invest.
Dobrý den, dá se někde prosím zjistit alespoň přibližně stanovený termím výplaty dividend jednotlivých tilulů obchodovatelných na Burze? Existuje někde třeba přehled kdy v jaké výši a v jakém termínu byly tyto akcie/dividendy vyplaceny v minulém roce? Asi by to šlo zjistit jeden titul za druhým na jejich stránkách, ale předopkládám že někde existuje celkový přehled... Díky Martin
Dobrý den, dochází v roce 2009 k nějaké změně ve zdanění akciových výnosů?
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně investování do akcii developerské firmy ,,ORCO". Mám zájem koupit zhruba 200 ks akcií této firmy, ale nevím, jestli ještě není lepší chvíli počkat a koupit je třeba až za 3 měsíce. Je možné, že kurz akcii půjde ještě dolů - zhruba do dubna letošního roku? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Novák Jan
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně finanční krize. Slyšel jsem, že rok 2009 bude nejvíce postižený touto krizí a je tedy možná, že od roku 2010 začne ekonomika posilovat? Děkuji
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně měření životní úrovně. Je pravda, že se životní úroveň měření přes spotřebu obyvatelstva? Předem děkuji za odpověď. Novák
Co je Ammwey?