FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: INVESTIČNÍ PORADENSTVÍ
DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY
odpovídal(a): | Redakce |
Dobry den, zajimalo by mne, jakym zpusobem se muze dostat individualni investor jako bezna osoba nebo obchodnik s cennymi papiry at uz po technicke strance nebo z pravniho hlediska predevsim na kapitalovy trh USA, londynsky nebo nemecky. Za zodpovezeni predem dekuji.
Jsme a.s. působící od r. 1994. Po neúspěchu našeho původního projektu je naším záměrem oddlužení společnosti a vyhledání spoluinvestora pro využití jednoho z nejzajímavějších objektů v Liberci - Starých městských lázní ( 1900 - 1902 r. výstavby ). Nemovitost se nachází v atraktivní části města.
prosim o radu, obdrzeli jsme od spolecnosti Prvni narodni a.s. ICO 45245100 dopis, kterym nam oznamuji, ze se meni podoba akcii ze zaknihovanych na listinou. Oznamuji nam ze si akcie mame vyzvednout v urcitem terminu, nebo ze budou prodany v drazbe. Protoze jsme nemeli ani tuseni ze nejake akcie vlastnime nevime ani ted jak se rozhodnout. Nechat je v drazbe prodat nebo si je vyzvednout listinné akcie? Prosim poradte. Dekuji
Dobry den, chtel bych se zeptat, zda nejaka firma v CR nabizi spravu portfolia -akcie- zhruba v objemu 100-300 tis.Kc. Dale zda lze primo ci zprostredkovane nakupovat komodity - napr.ropu. Dekuji
Vazeni, prosim o zjisteni vyse inflace v Ceske republice v roce 1997, 1998, 1999. Jako mezirocni inflace v proc. p.a. Prosim o uvedeni primarniho zdroje. Dekuji za laskavost Vlasta Peksova
Prosim, pokud mozno, poradit, zda existuje vzor nebo literatura k projektu premeny s.r.o. na a.s. predevsim, ve vztahu k jeho povinnemu obsahu a cleneni Obchodni vestnik, Obchodni rejstrik) Dekuji
Prosím Vás potřeboval bych poradit při investování častky okolo 650 000 Kč. Momentálně to mám v CSOB a v USD. Nejspíš bych to dal do dlhopisů nebo akcií, co Vy nato - ale do jakých? Děkuji Janíček
Hledám společnost(i) pro správu a zhodnocení mého volného kapitálu /cca 1 mil.Kč/po dobu cca 3 měsíců s garancí neprodělání.Žádám o radu ve způsobu výběru uvedeného správce. Děkuji.
Prosím, zda mi můžete odpovědět na tento dotaz: Mám akcie z kupon. privatizace podniků, u nichž byl učiněn veřejný návrh na jejich odkoupení. Pokud jsem tento návrh neakceptoval a akcie si ponechal - jsou tyto akcie nyní již bezcenné ? - mám možnost je ještě prodat, kde? - jsem stále akcionářem v daném podniku s právem být zván na valnou hromadu, obdržet dividendy? - čím jsou ošetřeny má akcionářská práva? Děkuji za odpověď, S pozdravem Pavel Brunclík
Optimální uložení finanč,prostř. fyzické osoby ve výši do 1.000.000 Kč s možností opětovného získání likvidity - koupě bytu příští rok /term.vklady nyní nepříliž vhodné/ - požadavek bezpečnosti úložky. Otevř.podíl. fondy? Jaký, jak fungují? Jiné možnosti? Předem děkuji za info. R.Fiala
Chci investovat do zahranicnich podilovych fondu. Z nabidky firmy jsem si vybral nekolik fondu. Potreboval bych vybrat asi dva, ktere jsou podle Vas solidni. Muj vyber: ABN AMRO European Eguity, Baring German Growth Trust,UniDeutschland,Pioneer Global Equity Fund. Dekuji
Dobrý den. Ptřebovala bych vědět, kde seženu informace o podílových fondech. Jestli existují nějaké www stránky nebo něco podobného, nebo budu muset zavolat do těch společností. Předem děkuji za vyřízení.
Vážení, dovolte mě abych Vás požádal o radu v otázce investice do otevřených podílových fondů. Chtěl bych investovat do OPF a měl jsem na mysli fond SIS Sporotrend což je fond s velmi nízkými poplatky nebo fond Pioneer Trust asi s kvalitnějším porfoliem, ale trochu mě zrazovaly dost vysoké vstupní a správní poplatky. Chtěl bych požádat o Váš názor popřípadě o tip na jiný kvalitní OPF na našem trhu. Děkuji Nepilý
Je bezpečné investovat do spořícího účtu ( nazývaného SUSA) a.s. KTP Quantum Náchod když nabízí a garantuje roční výnos vložených prostředků ve výši 14% p.a. Děkuji
Chtěl bych se u Vás informovat na možnost obchodování s futures. V ČR to zajišťuje např. ČSOB. Jsou zde i jiné subjekty, které by tyto obchody zprostředkovaly? Děkuji.
Mám volných 30 tisíc Kč. Přál bych si je umístit do otevřeného podílového fondu na dobu 3 až 5 let. Nejraději bych si přál, aby fond byl smíšený, operoval by převážně na zahraničních trzích a měl důvěryhodného správce /pokud možno ne českou banku/.Výnos bych si představoval nad 13 % p.a. Děkuji. Martinek Jaromír
Jaký titul kolektivního investování (fond či dluhopis) je v současné době nejoptimálnější tj. vynáší rozumný zisk za rozumné riziko. Na 6 měsíců v objemu 550.000,--
Vážení, můj dotaz zní: Jak nejlépe investovat 100000Kč na dobu 3měsíců?
U ktere banky je nejvyhodnejsi ulozit terminovany vklad na 50.000,--Kc a na jak dlouhou splatnost.? Dekuji.
Chtěl bych vědět, co mám dělat se zbylými akciemi bývalého CREDITANSTALT ČESKÝ INVESTIČNÍ FOND,a.s.,později 1.CS HOLDING,a.s,a ČESKÝ INVESTIČNÍ HOLDING. Dále bych chtěl vědět,jak se vyvíjí vypořádání Harvardského holdingu. Díky ROMAN KONEČNÝ