FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: INVESTIČNÍ PORADENSTVÍ
DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY
odpovídal(a): | Redakce |
Zdravím Vás a prosím o radu: - známý mi doporučil investovat peníze na www.all-property-dubai.com (společnost All Property Limited se sídlem v Dubai, regist.Nr. O.F 1268 ). Minimální vklad je 1000,- EUR + ážio 3% , slibují garantovaný výnos 36 % p.a. ( prozatím s platností do 14.11.2009 ?! ...), dále mají na svých stránkách klauzoli o možné ztrátě všech výnosů ale i vkladů, takže v tomto vlastně odporují původnímu slibu o garanci ). Jako ředitel a gen. tajemník společnosti APL je zde prezentován p. Christian Hartmann, který je ve vedení údajce 11 let. Vzhledem k tomu, že jsem na jejich stránkách nikde nenašla další informace o této společnosti, chtěla bych Vás požádat o informaci, zda tato společnost není ve finančním světě známá, a o Váš osobní názor, zda je rozumné takto investovat peníze ( já osobně zkušenosti s investováním nemám ). Mnohokrát Vám děkuji! Hana Kafková
Investice pf_ING Na konci roku 2006 jsem po doporučení investoval 600 000czk do dolarového fondu ING Invest Emerging Materials. O rok později cca 950 000czk do dalšího ING fondu (Invest Materials). Inv. horizont byl asi 2,5 roku, kdy ty peníze potřebuji použít na rekonstrukci nemovitosti. Situace se vyvíjí tak, jak se vyvíjí, ztráta v současnosti je min. 50% :-( Dá se nějak předpokládat když ne zisk, aspoň přiblížení se k vloženému vkladu v "dohledné době"? Dohlednou dobu počítám tento rok, nebo příští. Není to opravdu spíš hádání z koule, nežli logické posouzení okolností? Existují někde dostupné informace někde na webu o této problematice? díky za ohlas a radu Petr
Dobrý den. Chci se zeptat, zda jsou nějaké úlevy či dotace pro podnikání ve službách wellnes. Nemám možnost pronájmu.Uvažuji o zřízení nového prostoru. Nevím, kam se můžu obrátit a s kým poradit. Díky.
Mám neurologickou ambulanci. Poslední auto jsem koupil 23.12.2006. Kdy mohu koupit další, aniž bych vzbudil nevoli finančního úřadu? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Babor.
Dobrý den Mám dotaz ohledně dotace na zateplení domu. Nevím jestli nějaké dotace jsou ale kvuli uspoře energie by mohli být.Chcise zepta kde otuto dotaci žádat a jaké jsou potřebné podklady. Děkuji za radu
Dobrý den, mám dotaz ohledně investování do cenných papírů, respektive akcie a zajímá mě riziko. Když si koupím akcie dané firmy např. A a firma se později přejmenuje na firmu B co se stane a mými akciemi? Dostanu něco? Děkuji.
Dobrý den, vlastním několik akcií společností Karosa, Karlovarský porcelán,Telefonica O2, Východočeská plynárenská.... poradí te mi, jestli si akcie ponechat či prodat v návaznosti na finanční krizi? Např. na akcie Karosy mi nedávno přišla zajímavá nabídka. Finanční prostředky nyní zvláště nutně nepotřebuji, proto prodej aktuálně neřeším. Děkuji a přeji hezký den.
(spíše připomínka než dotaz) Dobrý den, v přehledu spořících účtů chybí u Fio konta "Platební karta" ZDARMA.
prosím o usmrnenie pri kúpe pozemku, či je treba počkať, či budu klesať ceny pozemkov alebo ako sa budú ceny vyvíjat. Ide mi o ceny pozemkov v Čechách. Prosím o informáciu na olka.olka@azet.sk Dakujem,
dobrý den, měl bych jeden dotaz ohledně snížení úrokové sazby (2T repo sazby) centrální bankou, respektive ČNB. Jestli tomu dobře rozumím, tak tímto snížením vlastně ČNB provedla monetární expanzi - čili uvolnila peníze do oběhu? A následně by mělo dojít k růstu cen akcii na kapitálovém trhu? Předem děkuji za zodpovězený dotaz.
Dobrý den,zdědil jsem po otci nějaké akcie BVV..je to už dlouho,z nějaké kuponove privatizace.Bohužel nemam kuponovou knížku.Akorát vím,že mám ty akcie.Neznáte prosim vas nějake řešení,jak postupovat.Chcu-li je prodat?Pokud vubec se s nimi ještě obchoduje.Vubec nevím.Dekuji předem za radu.
Dobrý den, Snažím se najít průměrný ukazatel - Price/Earnings ratio pro odvětví průmyslu v České Republice - konkrétně pak pro průmysl "Zemědělských strojů a konstrukcí" (zemědělské technologie), nebo alespoň něco tomu blízkého. Zatím se mi bohužel nepodařilo v rámci ČR nic najít (na stránkách agentury Reuters či Finance.Yahoo je tento ukazatel přehledně zobrazen vždy pro jednotlivé odvětví ale bohužel jen na mezinárodní úrovni což se od ČR bude asi lišit). Kdybyste měl/a P/E k dispozici, nebo mě na někoho mohl/a odkázat, případně poradil/a kde ukazatel hledat (jestli je vůbec veřejně publikovaný) moc by mi to pomohlo. (Případně P/E několika firem pohybujících se v tomto odvětví by také pomohly.) Děkuji.
Dobrý deň, chcela som sa spýtať, mám asi 1000 euro v podielových fondoch VUB banky, ktoré nevynášajú vôbec nič, ďalších asi 350 euro v AXA KONTO, kde je zhodnotenie iba 1,02%, +ešte ďalšie prostriedky na bežnom účte dokopy asi 3000 eur by som potrebovala naozaj efektívne uložiť a sporiť, ale bez, alebo len s minimálnym časovým obmedzením výberu. Vedeli by ste mi s tým poradiť? Myslíte si, že podielové fondy sa v dohľdnej dobe vzchopia? Ďakujem veľmi pekne.
Dobrý večer, můj dotaz směřuje do oblasti akciových trhů. Četl jsem, že od polovinu roku 2009 se má trh cenných papírů probouzet, tedy o půl roku dříve, než začne ustupovat finanční krize. Čím je to způsobené, že právě tento trh ,,akcii" se začne probouzet a půl roku dříve? Děkuji za zodpovězený dotaz.
Přeji dobré sobotní odpoledne, zajímá mě, jaký je rozdíl v krizi a recesi? Je pravda, že česká ekonomika vstoupila do recese? Děkuji za dotaz.
Dobrý den, je pro mne ISIN jistou garanci, že moje investice bude v dobrých rukách? ..že daný produkt někdo "zkontroloval" či prověřil? Kdo ISIN přiděluje? Díky
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, když si jako student založím Živnostenský list na poradenskou činnost, jestli v případě, že se mi nepodaří práce poradce, což znamená, že nebudu mít žádný příjem, jestli budu muset platit nějaké poplatky za případné zrušení,nebo pozastavení. A ještě, jestli,když nebudu mít příjem z té činnosti bduu muset platit nějaké odvody a pak podávat daňové přiznání. Děkuji
Dobry den, smim privez ze zahranici moji kolekci minci nebo potrebuji nejake povoleni?
Dobrý den, chce se zeptat, jaký je rozdíl mezi finančním a kapitálovým trhem? Nebo je to jedno a totéž? Děkuji. Novák
Dobrý den, jsem majitelem nemovitosti, která původně sloužila jako škola. Chtěl bych ji rekonstruovat a následně využít jako sociální zařízení typu mateřská školka nebo penzion pro důchodce. Prosím o radu, zda jde na tento záměr využít dotací z Evropské Unie a za jakých podmínek. Děkuji moc, s pozdravem Merta Luděk