FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:

Omlouváme se čtenářům a uživatelům našeho Poradenského centra, ale poradna investiční poradenství je dočasně uzavřena. Děkujeme za pochopení.

DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY

odpovídal(a): Redakce

Dobry den, existuje nekde moznost zjistit…

Dobry den, existuje nekde moznost zjistit informace o akciich obchodovanych v USA? Nejake WWW stranky, kde jsou srovnani, pripadne doporuceni kam a kolik investovat? Predem dekuji za odpoved. Jan Bicik

Kde najdu rating jednotlivých bank.

Kde najdu rating jednotlivých bank.

Dobrý den. Žádám o radu v oblasti podnikatelské…

Dobrý den. Žádám o radu v oblasti podnikatelské aktivity . Plánuji se společníky přestavbu hotelového komplexu ,jehož jsme již vlastníky . Projektová dokumentace je hotova, stavební povolení by mělo být k dispozici 11/2000 a nyní se jedná o realizaci finan.pomoci k jeho realizaci . Zvažujeme půjčku odněkterého z finančních domů ve výši přibližně dvou desítek milionů korun . Prosím ,poraďte mi co vše je k omuto potřeba, na který bankovní ustavjenejlépe se obrátit,čeho se vyvarovata jak asi budou vypadat připadné splátky. Děkuji Martin Plzák

Rád bych někam investoval 30000,- Kč zhruba na 1…

Rád bych někam investoval 30000,- Kč zhruba na 1-2 roky. Co by jste mi jako odborník doporučil? Za Vaši profesionální odpověď předem děkuji.

Jsem student a odjizdim na pul roku studovat do…

Jsem student a odjizdim na pul roku studovat do Nizozemi. Budu dostavat od grantu mesicni stipendium v euru a chtel bych si v Holandsku tyto penize vybirat v guldenech, pripadne platit nejakou platebni kartou. Muzete mi doporucit banku a typ konta, ktery bych si mel zalozit a vhodnou platebni kartu (ktera by pripadne obsahovala i cestovni pojisteni)?

Chtěl bych investovat okolo 500 000 Kč do poměrně…

Chtěl bych investovat okolo 500 000 Kč do poměrně "bezpečné" investice. Doba 2-4 roky. Pojmem bezpečné mám na mysli takové investování, jehož návratnost bude vyšší, než je míra inflace. Mám zkušenosti s investicemi do OPF a chtěl bych znát jiný názor. Můžete mě nasměrovat nebo poradit ? Děkuji.

Ráda bych investovala 20 000,- na 5 měsíců se…

Ráda bych investovala 20 000,- na 5 měsíců se střední mírou rizika.Děkuji

Vážení, dokážete mi poradit? A/ Jakým způsobem…

Vážení, dokážete mi poradit? A/ Jakým způsobem vyhledat seriozní finanční ústav pro možnost spoření i menších částek? T.j., kde hledat věrohodné informace a které informace jsou nejdůležitější pro výběr. B/ Můžete mi nabídnout některé finanční ústavy a jejich produkty?

Vážení, dokážete mi poradit? A/ Jakým způsobem…

Vážení, dokážete mi poradit? A/ Jakým způsobem vyhledat seriozní finanční ústav pro možnost spoření i menších částek? T.j., kde hledat věrohodné informace a které informace jsou nejdůležitější pro výběr. B/ Můžete mi nabídnout některé finanční ústavy a jejich produkty? Za odpověď předem děkuji. S pozdravem Lubomír Beneš

Zacala jsem obchodovat na zahr.kapitalovych…

Zacala jsem obchodovat na zahr.kapitalovych trzich v Americe pres internet. Jak je to s danenim pripadnych zisku? Dekuji

ktery fond z nabidky ABN AMRO se nyni jevi jako …

ktery fond z nabidky ABN AMRO se nyni jevi jako vyhodny ?

Soudím, že pokles burzy (dle PX 50) je příčinou…

Soudím, že pokles burzy (dle PX 50) je příčinou klesajících hodnot PL Sporotrendu i Fondu fondů. Jde o sezónní pokles, či je to projev situace na finanč. trhu v Česku a bylo by lepší raději provést odkup PL se ztrátou ? Resp. je stále předpoklad vyrovnání ztrát v horizontu třeba 1 rok?

investice 200 000 ?

investice 200 000 ?

Dobrý den, zdědil jsem a převedl na sebe v RM…

Dobrý den, zdědil jsem a převedl na sebe v RM systému nějaké akcie investičního fondu THESAURUS. Má nějaké sídlo, kde mohu o něm zjistit informace ? Děkuji za odpověď Martin

Jsem majitelem polí a lesa, prosím o sdělení, zda…

Jsem majitelem polí a lesa, prosím o sdělení, zda mohu (nejsem samostatně hospodařící rolník) uplatnit v lesní výrobě dle §7, odst.9, pís. a), zák.586/92, výdaje paušálně 50% z příjmů. V §10, odst.4, se mluví pouze o příjmech ze zemědělské výroby a není jasné, je li do zemědělské výroby zahrnováno i hospodaření v lese. Dále nemám jistotu zda, jako osoba mající příjmy z lesního hospodářství, mohu uplatnit výpočet daně z příjmů dosažený za více zdaňovacích období dle §14, odst.1 a odst.2, písm. a). Děkuji , Václav Čermák.

Mohu jako občan nakupovat a prodávat cenné papíry…

Mohu jako občan nakupovat a prodávat cenné papíry za ceny neobvyklé, které nejsou zdaleka shodné s kurzy na veřejných trzích? Jedná se mi o to, zda při neobvyklé ceně mi může dodatečně finanční úřad doměřit daň na cenu shodnou s veřejnými trhy? Dále jak by tomu bylo v případě, když jsou cenné papíry vedeny v majetku OSVČ. Děkuji.

srovnani leasing a uver-vyhodnost.

srovnani leasing a uver-vyhodnost.

Vazeni pratele, rada bych se od Vas dozvedela…

Vazeni pratele, rada bych se od Vas dozvedela hodnotu jedne akcie spolecnosti Cemos (0049446452 BAAEMOS 770950003069), moznost prodeje teto akcie a strukturu portfolia spolecnosti. Tuto akcii jsem ziskala v II. vlne KP. Dekuji za odpoved. Machalkova

Chtěla bych rozumně uložit,nebo investovat 24 000…

Chtěla bych rozumně uložit,nebo investovat 24 000,-kc,ale v oblasti financí mám bohužel velké nedostatky.Prosím o radu,případně zaslání bližších informací o mých možnostech.Děkuji.

Chtel bych se prosim zeptat, jakym zpusobem lze…

Chtel bych se prosim zeptat, jakym zpusobem lze prodat akcie podniku, ktere jiz nejsou zverejnovany na Burze cennych papiru. Dekuji za vyrizeni S pozdravem Milan Kracalik