FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: INVESTIČNÍ PORADENSTVÍ
DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY
odpovídal(a): | Redakce |
Dobry den, existuje nekde moznost zjistit informace o akciich obchodovanych v USA? Nejake WWW stranky, kde jsou srovnani, pripadne doporuceni kam a kolik investovat? Predem dekuji za odpoved. Jan Bicik
Kde najdu rating jednotlivých bank.
Dobrý den. Žádám o radu v oblasti podnikatelské aktivity . Plánuji se společníky přestavbu hotelového komplexu ,jehož jsme již vlastníky . Projektová dokumentace je hotova, stavební povolení by mělo být k dispozici 11/2000 a nyní se jedná o realizaci finan.pomoci k jeho realizaci . Zvažujeme půjčku odněkterého z finančních domů ve výši přibližně dvou desítek milionů korun . Prosím ,poraďte mi co vše je k omuto potřeba, na který bankovní ustavjenejlépe se obrátit,čeho se vyvarovata jak asi budou vypadat připadné splátky. Děkuji Martin Plzák
Rád bych někam investoval 30000,- Kč zhruba na 1-2 roky. Co by jste mi jako odborník doporučil? Za Vaši profesionální odpověď předem děkuji.
Jsem student a odjizdim na pul roku studovat do Nizozemi. Budu dostavat od grantu mesicni stipendium v euru a chtel bych si v Holandsku tyto penize vybirat v guldenech, pripadne platit nejakou platebni kartou. Muzete mi doporucit banku a typ konta, ktery bych si mel zalozit a vhodnou platebni kartu (ktera by pripadne obsahovala i cestovni pojisteni)?
Chtěl bych investovat okolo 500 000 Kč do poměrně "bezpečné" investice. Doba 2-4 roky. Pojmem bezpečné mám na mysli takové investování, jehož návratnost bude vyšší, než je míra inflace. Mám zkušenosti s investicemi do OPF a chtěl bych znát jiný názor. Můžete mě nasměrovat nebo poradit ? Děkuji.
Ráda bych investovala 20 000,- na 5 měsíců se střední mírou rizika.Děkuji
Vážení, dokážete mi poradit? A/ Jakým způsobem vyhledat seriozní finanční ústav pro možnost spoření i menších částek? T.j., kde hledat věrohodné informace a které informace jsou nejdůležitější pro výběr. B/ Můžete mi nabídnout některé finanční ústavy a jejich produkty?
Vážení, dokážete mi poradit? A/ Jakým způsobem vyhledat seriozní finanční ústav pro možnost spoření i menších částek? T.j., kde hledat věrohodné informace a které informace jsou nejdůležitější pro výběr. B/ Můžete mi nabídnout některé finanční ústavy a jejich produkty? Za odpověď předem děkuji. S pozdravem Lubomír Beneš
Zacala jsem obchodovat na zahr.kapitalovych trzich v Americe pres internet. Jak je to s danenim pripadnych zisku? Dekuji
ktery fond z nabidky ABN AMRO se nyni jevi jako vyhodny ?
Soudím, že pokles burzy (dle PX 50) je příčinou klesajících hodnot PL Sporotrendu i Fondu fondů. Jde o sezónní pokles, či je to projev situace na finanč. trhu v Česku a bylo by lepší raději provést odkup PL se ztrátou ? Resp. je stále předpoklad vyrovnání ztrát v horizontu třeba 1 rok?
investice 200 000 ?
Dobrý den, zdědil jsem a převedl na sebe v RM systému nějaké akcie investičního fondu THESAURUS. Má nějaké sídlo, kde mohu o něm zjistit informace ? Děkuji za odpověď Martin
Jsem majitelem polí a lesa, prosím o sdělení, zda mohu (nejsem samostatně hospodařící rolník) uplatnit v lesní výrobě dle §7, odst.9, pís. a), zák.586/92, výdaje paušálně 50% z příjmů. V §10, odst.4, se mluví pouze o příjmech ze zemědělské výroby a není jasné, je li do zemědělské výroby zahrnováno i hospodaření v lese. Dále nemám jistotu zda, jako osoba mající příjmy z lesního hospodářství, mohu uplatnit výpočet daně z příjmů dosažený za více zdaňovacích období dle §14, odst.1 a odst.2, písm. a). Děkuji , Václav Čermák.
Mohu jako občan nakupovat a prodávat cenné papíry za ceny neobvyklé, které nejsou zdaleka shodné s kurzy na veřejných trzích? Jedná se mi o to, zda při neobvyklé ceně mi může dodatečně finanční úřad doměřit daň na cenu shodnou s veřejnými trhy? Dále jak by tomu bylo v případě, když jsou cenné papíry vedeny v majetku OSVČ. Děkuji.
srovnani leasing a uver-vyhodnost.
Vazeni pratele, rada bych se od Vas dozvedela hodnotu jedne akcie spolecnosti Cemos (0049446452 BAAEMOS 770950003069), moznost prodeje teto akcie a strukturu portfolia spolecnosti. Tuto akcii jsem ziskala v II. vlne KP. Dekuji za odpoved. Machalkova
Chtěla bych rozumně uložit,nebo investovat 24 000,-kc,ale v oblasti financí mám bohužel velké nedostatky.Prosím o radu,případně zaslání bližších informací o mých možnostech.Děkuji.
Chtel bych se prosim zeptat, jakym zpusobem lze prodat akcie podniku, ktere jiz nejsou zverejnovany na Burze cennych papiru. Dekuji za vyrizeni S pozdravem Milan Kracalik