FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:

Omlouváme se čtenářům a uživatelům našeho Poradenského centra, ale poradna investiční poradenství je dočasně uzavřena. Děkujeme za pochopení.

DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY

odpovídal(a): Redakce

Jsem student VŠ a chtel bych vyskouset…

Jsem student VŠ a chtel bych vyskouset obchodovani na RMS nebo na podobnych systemech v zahranici pres internet, a proto bych Vas chtel pozadat onejake rady ci zkusenosti jak zacit. predem dekuji

Zajímám se o investice do zahraničních cenných…

Zajímám se o investice do zahraničních cenných papírů.

Vedeli by ste sestavit poradi 10 bank v CZ podle:…

Vedeli by ste sestavit poradi 10 bank v CZ podle: -velikosti -ziskovosti -kvality poskytovanych sluzeb -delky pusobeni na trhu Dekuji Kozuch

Dobrý den, co je to trh FOREX a jak na něm lze…

Dobrý den, co je to trh FOREX a jak na něm lze obchodovat? Děkuji za odpověď. Adam Fiedler

Koupil jsem akcie KB IF. Nedavno jsem ale zjistil…

Koupil jsem akcie KB IF. Nedavno jsem ale zjistil, ze se na BCPP ani v RM-S neobchoduji. Muzete mi prosim poradit jak je muzu prodat a kde zjistim jejich aktualni hodnotu? Dekuji Antonin Zimcik

Vážení, pls o info: jaký je osud státní podpory…

Vážení, pls o info: jaký je osud státní podpory stavebního spoření v případě úmrtí spořícího. Děkuji

Bydlim v Rumburku. V nasem meste zrusili RM…

Bydlim v Rumburku. V nasem meste zrusili RM System. Rad bych zacal obchodovat s akciemi, ale bohuzel nevim, kam se obratit. Rad bych vas proto timto pozadal o radu. Dekuji Martin Novak

Rozhodl jsem se investovat 3 500 EUR do…

Rozhodl jsem se investovat 3 500 EUR do zahraničního akciového fondu. Tuto investici beru jako dlouhodobou(5 i více let). Očekávám, i za cenu většího rizika, zisk přes 20% ročně. Můžete mi prosím doporučit vhodné fondy, které lze bez problémů koupit (např. přes ČSOB). velice děkuji Pavel Předota

Rádi bychom investovali cca 3 mil. Kč se středním…

Rádi bychom investovali cca 3 mil. Kč se středním rizikem, s tím, že bychom rádi měli ev. možnost přístupu k 1 mil. v horizontu 3 měsíců, dalšího 1 mil. v horizontu 6 měsíců. Obecně by se jednalo o dlouhodobější investici. Děkuji za odpověď.

každý měsíc ukládám slušnou část svého platu do…

každý měsíc ukládám slušnou část svého platu do cenných papírů ale nemám čas sledovat vývoj trhu. Existuje místo kde najdu investiční doporučení pro nákupy s dobou ulužení 5 let a více. Bankovní účty mne nezajimají.

Vážený pane(paní), zajímalo by mne, zda a kde je…

Vážený pane(paní), zajímalo by mne, zda a kde je možné získat informace o kurzech se zaměřením na orientaci v produktech peněžního trhu.Uvítal bych kurz, kde bych se dozvěděl více o fungování BCP a.s.,RM-Systému a.s. S pozdravem Martin Krňávek

Ja nejlépe investovat 100000,-Kč. Invetice může…

Ja nejlépe investovat 100000,-Kč. Invetice může být na 6 měsíců.

V článku MFD, kde byla zmiňována i vaše firma,…

V článku MFD, kde byla zmiňována i vaše firma, jsem se dočetl o možnosti investovat na kapitálovém trhu v USA. Můžete mi poradit jak tuto investici zrealizovat, kde se poradit atd. ? Pozn. nejsme z Prahy, internet mám. Děkuji Nosek

Zvazuji investici cca 500.000,- Kc, patrne do…

Zvazuji investici cca 500.000,- Kc, patrne do nektereho z otevrenych podilovych fondu. Jde mi spise o konzervativni investici, ale s vynosem vyssim nez nabizeji banky na terminovanych vkladech. Jaky fond bych si mel vybrat? Dekuji.

Mohou fyzické osoby v tuzemsku nabývat…

Mohou fyzické osoby v tuzemsku nabývat zahraničních cenných papírů (např. akcií)? Jinými slovy mohu kupovat akcie např. amerických high-tech firem? Pokud ano, mohu principiálně využít jakéhokoliv obchodníka s cen. papíry nebo jsou pro tento druh obchodů přidělovány zvláštní licence? Díky za odpověď.

1/ Jake jsou obecne podminky pro uzavreni smlouvy…

1/ Jake jsou obecne podminky pro uzavreni smlouvy s US on-line brokerem - napr. nutnost overit podpisovy vzor ci staci pouze internet 2/ Zada se o povoleni CNB ci je nutna ohlasovaci povinnost 3/ Jak funguje pojisteni penez a CP pro US-nerezidenty v pripade potizi spolecnosti /mam na mysli the Securities Investor Protection Corporation (SIPC)/ Predem dekuji.

Rad bych si otevrel "On line" investicni account…

Rad bych si otevrel "On line" investicni account v Ceske Republice. Mohly byste me poradit s jakou firmou? A co je potrebne k otevreni takoveho conta ? Myllan Karasek Chicago, IL.

Dear Sir/Madam I would like to obtain some…

Dear Sir/Madam I would like to obtain some information about kaptial market (structure, organization, law for foreigners) in Czech Republic. Where can I find them in Internet? Your faithfully Bohdan Molodovec

Vážení Chtěl bych se zeptat,s jakou společností…

Vážení Chtěl bych se zeptat,s jakou společností v ČR mohu investovat do IPO v USA, případně i jiných zemích? Za odpověď předem děkuji. S pozdravem J.G.

Vážení Prosím o radu,se kterou investiční…

Vážení Prosím o radu,se kterou investiční společností v ČR bych mohl participovat na IPO a která společnost se zabývá nákupem i jiných,nežli amerických cenných papírů. Za odpověď předem děkuji. S pozdravem J.G.