FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: INVESTIČNÍ PORADENSTVÍ
DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY
odpovídal(a): | Redakce |
Jsem student VŠ a chtel bych vyskouset obchodovani na RMS nebo na podobnych systemech v zahranici pres internet, a proto bych Vas chtel pozadat onejake rady ci zkusenosti jak zacit. predem dekuji
Zajímám se o investice do zahraničních cenných papírů.
Vedeli by ste sestavit poradi 10 bank v CZ podle: -velikosti -ziskovosti -kvality poskytovanych sluzeb -delky pusobeni na trhu Dekuji Kozuch
Dobrý den, co je to trh FOREX a jak na něm lze obchodovat? Děkuji za odpověď. Adam Fiedler
Koupil jsem akcie KB IF. Nedavno jsem ale zjistil, ze se na BCPP ani v RM-S neobchoduji. Muzete mi prosim poradit jak je muzu prodat a kde zjistim jejich aktualni hodnotu? Dekuji Antonin Zimcik
Vážení, pls o info: jaký je osud státní podpory stavebního spoření v případě úmrtí spořícího. Děkuji
Bydlim v Rumburku. V nasem meste zrusili RM System. Rad bych zacal obchodovat s akciemi, ale bohuzel nevim, kam se obratit. Rad bych vas proto timto pozadal o radu. Dekuji Martin Novak
Rozhodl jsem se investovat 3 500 EUR do zahraničního akciového fondu. Tuto investici beru jako dlouhodobou(5 i více let). Očekávám, i za cenu většího rizika, zisk přes 20% ročně. Můžete mi prosím doporučit vhodné fondy, které lze bez problémů koupit (např. přes ČSOB). velice děkuji Pavel Předota
Rádi bychom investovali cca 3 mil. Kč se středním rizikem, s tím, že bychom rádi měli ev. možnost přístupu k 1 mil. v horizontu 3 měsíců, dalšího 1 mil. v horizontu 6 měsíců. Obecně by se jednalo o dlouhodobější investici. Děkuji za odpověď.
každý měsíc ukládám slušnou část svého platu do cenných papírů ale nemám čas sledovat vývoj trhu. Existuje místo kde najdu investiční doporučení pro nákupy s dobou ulužení 5 let a více. Bankovní účty mne nezajimají.
Vážený pane(paní), zajímalo by mne, zda a kde je možné získat informace o kurzech se zaměřením na orientaci v produktech peněžního trhu.Uvítal bych kurz, kde bych se dozvěděl více o fungování BCP a.s.,RM-Systému a.s. S pozdravem Martin Krňávek
Ja nejlépe investovat 100000,-Kč. Invetice může být na 6 měsíců.
V článku MFD, kde byla zmiňována i vaše firma, jsem se dočetl o možnosti investovat na kapitálovém trhu v USA. Můžete mi poradit jak tuto investici zrealizovat, kde se poradit atd. ? Pozn. nejsme z Prahy, internet mám. Děkuji Nosek
Zvazuji investici cca 500.000,- Kc, patrne do nektereho z otevrenych podilovych fondu. Jde mi spise o konzervativni investici, ale s vynosem vyssim nez nabizeji banky na terminovanych vkladech. Jaky fond bych si mel vybrat? Dekuji.
Mohou fyzické osoby v tuzemsku nabývat zahraničních cenných papírů (např. akcií)? Jinými slovy mohu kupovat akcie např. amerických high-tech firem? Pokud ano, mohu principiálně využít jakéhokoliv obchodníka s cen. papíry nebo jsou pro tento druh obchodů přidělovány zvláštní licence? Díky za odpověď.
1/ Jake jsou obecne podminky pro uzavreni smlouvy s US on-line brokerem - napr. nutnost overit podpisovy vzor ci staci pouze internet 2/ Zada se o povoleni CNB ci je nutna ohlasovaci povinnost 3/ Jak funguje pojisteni penez a CP pro US-nerezidenty v pripade potizi spolecnosti /mam na mysli the Securities Investor Protection Corporation (SIPC)/ Predem dekuji.
Rad bych si otevrel "On line" investicni account v Ceske Republice. Mohly byste me poradit s jakou firmou? A co je potrebne k otevreni takoveho conta ? Myllan Karasek Chicago, IL.
Dear Sir/Madam I would like to obtain some information about kaptial market (structure, organization, law for foreigners) in Czech Republic. Where can I find them in Internet? Your faithfully Bohdan Molodovec
Vážení Chtěl bych se zeptat,s jakou společností v ČR mohu investovat do IPO v USA, případně i jiných zemích? Za odpověď předem děkuji. S pozdravem J.G.
Vážení Prosím o radu,se kterou investiční společností v ČR bych mohl participovat na IPO a která společnost se zabývá nákupem i jiných,nežli amerických cenných papírů. Za odpověď předem děkuji. S pozdravem J.G.