FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:

Omlouváme se čtenářům a uživatelům našeho Poradenského centra, ale poradna investiční poradenství je dočasně uzavřena. Děkujeme za pochopení.

DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY

odpovídal(a): Redakce

obhcody s akciemi

Dobrý den. Již delší dobu studuji akciové trhy a do budoucna bych chtěl s akciemi prozatím na našem trhu obchodovat. Prosím nikde jsem se nedočetl, jaký že vlastně užitek mají akciové společnosti z toho, že se jejich akcie obchodují na burze? Prosím ještě poraďte jestli jsou velké rozdíly mezi společnostmi u kterých lze zřdit komisionářskou smlouvu s ohledem na poplatky? Která společnost se Vám jeví jako nejlevnšjší a nejvýhodnější? Děkuji za odpověd a přeji příjemný den.

ekonomika v depresi

Dobrý den, chci se zeptat, co přesně znamená, když je ekonomika v depresi? To je jako něco v recesi? Děkuji.

do jakých českých akcií investovat

Dobrý den ráda bych věděla,které z českých akcií v budoucnu májí význam pro investování fyzických osob, kterých peněžný prostředky se pohybují do 50 000 kč.

úvěr

Dobrý den, v současné době potřebuji krátkodobě (cca 2 - 24měsíců) zapůjčit 1,7mil Kč. Jaký produkt by byl nejvhodnější? Bohužel hypotéka nelze díky současné nízké hodnotě pořizované nemovitoti (orná půda).Příjem i ručitelé nejsou problém (obojí je dostatečné). Díky za radu Zdeněk

akciové firmy na burze

Dobrý den. Zjímám se o investice a obchodování s cennými papíry. Můj dotaz bude zřejmě k smíchu, ale odpověd jsem nikde na netu ani z jiných zdrojů nevypátral. Takže. Jaký je prioritní užitek akciové společnosti z toho, že se s jejímy akciemi obchoduje na trzích? Zvyšuje to nějakým způsobem její hodnotu? Pokud ano tak jak přesněji to funguje? Moc děkuji za odpověď a přeji hezký den. Pavel

jak začít obchodovat

Přeji hezký den. Chci se zeptat. Již delší dobu studuji problematiku obchodování s cennými papíry a rád bych začal co nejdříve obchodovat. Jelikož jsem student a nemám dostatek prostředků na to abych investoval ( navíc na poprvé )řekněme několik desítek tisíc Kč tak uvažuji zkusit obchodovat tak s desetitisíci. Je reálné se od této částky "odpíchnout "? Myslíte že trhy vzhledem k (podle mého názoru ) odeznívající krizi budou na tyto začátky někdy ke konci tohoto roku atraktivní?

dotace na e-shop

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možné získat nějakou dotaci na založení on-line podnikání (e-shop)...

daně z dividend

Dobrý den, jak je to prosím se zdaněním dividend.Vím že nemusím z akcií a ostatních investic při prodeji platit daň při držení delším než 6 měsíců jako fyzická osoba,ale jak je to s Dividendami? A co třeba v případě že akcie držím třeba cca 4 měsíce a mám nárok na výplatu dividendy? Platí se tedy z dividendy daň(psaná na daňovém přiznání),nebo se z ní nic neplatí? Nebo pro ní taky platí 6měsíční období? Děkuji za odpověď Minář

investiční zprostředkovatel či makléř

Dobrý den, chtěl jsem se dotázat, co všechno potřebuji k vykonávání poradenské činnosti v oblasti kapitálového trhu. Mám zájem podnikat v oblasti private banking, poradenství klientům v oblasti doporučení nákupu cenných papírů. Stačí živnostenský list na činnost podnikatelských, finančních, organizačních a ekonomických poradců + registraci u CNB? Dekuji za odpověd S pozdravem M.Hajek

předvídatelné změny na akciových trzích

Pokud jsem dobře pochopil předchozí odpovědi tak je lepší rozložit investici do různých společností. Zajímalo by mne, jestli je něco pravdy na tom, že některé akcie klesají a rostou podle sezony. Např. Akcie Zentivy v době chřipkové epidemie vzrostou a podobně. Samozřejmě nepočítám, že je to pravidlem. Existují podobné tipy předvídatelných změn na trzích, a jsou někde uvedeny? Děkuji

úvěr

Dobrý den, mám dotaz. Chci se zeptat, zda-li je výhodnější si vzít půjčku od banky v hodnotě 200 000 Kč nebo spíše neúčelový úvěr? Budu to mít na starší ojeté auto, tak mě zajímá co je výhodnější - tím myslím v úrocích? Děkuji.

traktor

Dobrý den, můj zeť koupil 12letý traktor za 350tisíc Kč. Traktor si před koupí mohl prohlédnout, vyzkoušet na místě, co šlo vyzkoušet a pak byl prodávajícím vyzván podepsat kupní smlouvu bez záruky. K podpisu kupní smlouvy došlo 19.2.2009. Bohužel doma zjistil závadu na hydraulice. Zavezl traktor do servisu, kde mu odhalili skrytou závadu a opravu mu vykonají za dalších 30tisíc Kč. V servisu mu řekli,že mu dají písemně potvrzení, že závada byla skrytá a vyzvali ho, ať traktor reklamuje, ať mu prodávající tuto závadu zaplatí. Prosím, poraďte nám, má zeť možnost podat reklamaci, když podepsal koupi bez záruky? Jaké má vůbec možnosti. Mám obavu,že zeť nekoupil dobře. Děkuji Vám za odpověď. Bečvářová

dividenda u Telefonica O2

Co to znamená rozhodný den pro dividendu Telefonica02 je 9. září. Že ji dostanou pouze ti, kteří vlastnili akcie 9. září? kdo vlastně rozhoduje o návrhu na výši dividendy? Jak poznám, kolik je akcionářů a kolik je akcií? Promiňte, že Vás obtěžuji.

dotace z EU

Dobry den, chtel bych se zeptat, jestli mam moznost dostat dotaci z EU na projekt vytvoreni noveho fitnes centra vcetne dalsiho sportovniho vyziti? Jsme firma, ktera ma asi 15 zamestnancu, ktera prosperuje jiz 15 let a chceme rozsirit pusobnost. Objekt je v nasem vlastnictvi. A kdyz by nejaka moznost byla, kolik by ta dotace asi mohla byt? Dekuji za odpoved a zdravim

poplatky v bance

Dobrý den, rád bych se dověděl, která banka má nejvýhodnější podmínky (žádné nebo nejnižší poplatky) pro vedení účtu, na který by došel 1x měsíčně starobní důchod a 1x měsíčně by bylo zaplaceno inkaso a 1x měsíčně by byl proveden pravidelný převod peněz na jiný účet. 1x ročně by byly zaplaceny doplatky z inkasa a změnil by se trvalý příkaz. Výše úročení není podstatná. Děkuji za odpověď.

práce z domu

Dobrý den, jsem nezaměstnaná a bydlím sama v malém rodinném domku. Takže jsem na registrovaná na úřadě práce a teď mi konečně přišlo vyrozumění ze sociálky že mám nárok na životní minimum 2900Kč na měsíc. Teď mám příležitost si vydělávat. Jedná se o práci z domu, registrační poplatek činil 450Kč což jsem zaplatila. A dál abych mohla pracovat si musím objednat softwarový balíček v hodnotě 4126Kč i s poštovným. Jenže kde bych na to měla vzít. Slyšela jsem o tzv. pomoci na úhradu nezbytných nákladů. Je možné ji využít? Kdo má na ni nárok? Nebo co s tomto případě mám dělat?

výběr studentského účtu

Dobrý den, chtěla bych poradit s výběrem studentského běžného účtu. Chtěla bych mít kartu s mezinárodní platností s kterou mohu platit přes internet, vedení účtu zdarma, nebo max do 20 Kč, elektronické bankovnictví zdarma a výběry z bankomatu vlastní banky zdarma...Prostě to nejvýhodnější na trhu. Chodím na VŠ, je mi 22 let. Děkuji

nesplacený leasing

Dobrý den! Chtěl bych se zeptat jestli je možné pokud začínám mít problém se splátkami za auto vrátit auto leasingové společnosti? A pokud ano, budu musetještě něco platit nebo naopak nějaké peníze dostanu? Zaplaceno mám prvních 7 splátek z 84. Díky za odpověď!

odměna

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, zda lze zkombinovat vaše odměna 900 Kč a odměna za doporučení u Raiffeinse St. sp. do konce března. Poduk ano, dejte mě vědět, jak to udělat. Toho, kdo by doporučil mám. Roman Jelínek, jelinek@wthg.cz

Dobrý den, Jsem studentka Obchodní akademie v…

Dobrý den, Jsem studentka Obchodní akademie v Neratocicích a chtěla bych se zeptat na pár otázek- 1) Úroková míra 2) Vazba výše vkladu na státní podporu 3) Délka spoření 4) Podmínky výplaty naspořených finančních prostředků.Byla bych ráda, kdyby jste mi na tyto otázky odpověděli. Děkuji předem.