FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: INVESTIČNÍ PORADENSTVÍ
DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY
odpovídal(a): | Redakce |
Jaky je Vas nazor na akcie Kabelovny Decin? S pozdravem David Novak
Je mozno vasim prostrednictvim investovat DM v objemu cca 40000 do zahranicnich fondu? Provadite spravu portfolia na ceskem trhu?
Dobrý den. Můžete mě prosím informovat, co se děje s akciemi Tabák a.s.? Zda se vyplatí do nich investovat, nebo se děje něco, co běžný občan neví? Uvažoval jsem o investici do nich, protože poměr mezi cenou a výší dividend (1999) se zdá být lukrativní. Zdá se, že váhání se vyplatilo, protože cena neustále klesá. Můžete mi říci, proč? Děkuji. Jan Hink
Dobrý den ! Jaký je Váš názor na 3 - 5 letou investici cca 100,000 CZK do IKS Fondu Světových Indexů ? Jaké zhodnocení odhadujete ? Děkuji za odpověď.
Zajímal by mě Váš názor na tzv. garantované fondy? Děkuji.
Dobrý den Před časem jsem si zakoupil akcie IPB. Bylo mi řečeno, pokud banku někdo koupí budou moje akcie přepsány na nové jméno(vlastníka)existuje nato prý zákon. Jak to , že tomu tak není? Budu moci ještě akcie prodat? Budou ješte obchodovatelné
Jsem držitelem akcií Aliachemu (bývalá Fatra, ISIN CZ00005112607). Jaký očekáváte vývoj u tohoto titulu? Michael R.
Chtel bych investovat pomoci consultingove firmy do akcii a pod. Od jake castky se \"to vyplati\" ? Jaka firma je spolehliva a financne silna ?
Máme zájem prodat společnost, kterou zastupujeme. Prodej by měl proběhnout formou prodeje majoritní-ho balíku akcií.Hledáme zájemce.Můžeme počítat s Vaší pomocí (databáze zájemců atd.)?
Vážení přátelé, nevím,zda pláču u správného hrobu.Mohli byste mi sdělit,jestli to na Vás nebude moc náročné co se událo s akciemi VIBY HAZLOV,ZBROJOVKOU VSETIN a proč(odkupy,likvidace?)nastal rapidni pokles akcií firem GAS-MĚŘENÍ,REGULACE,EUTECH,PLASTIK HT,PIVOVAR LOUNY a SVIT.Děkuji za snahu,či částečnou odpověď.Na shledanou Radek
Dobrý den, chtěla bych znát váš názor na investici do nemovitostí prostřednictvím společnosti Helvag verein. Děkuji
Jsem zamestnancem ceske dcerinne spolecnosti americke firmy XY. a) dne 1.8.2000 jsem nabyl 30 ks akcii firmy XY z podnikoveho sporeni - na vypisu od brokera evidovano jako ESPP. Prodej planuji po 6 mesicich (v unoru 2001). b) dne 20.10. 2000 vyuziji sveho prava opce a uskutecnim nakup 500 ks akcii teze firmy XY a zpusobem ONE DAY SALE techto 500 ks akcii tentyz den prodam. Zrealizuji vynos. Jak se bude pohlizet z hlediska dane (paragraf 10) na prodej dne 20.10.2000? Prodavam akcie nabyte 1.8. plus cast akcii nabytych 20.10. a sestimesicni lhuta pro zbylych 30 ks akcii se pocita znovu od 20.10., nebo mi prvne nabyte akcie zustaly a ev. vynos z jejich prodeje v unoru 2001 bude od dane osvobozen (paragraf 4)? Zda se mi, ze to zakon neresi. Dekuji.
Jak vidíte prosím v delsim časovem horizontu cenu akcii Unipetrolu a Ceskych Radiokomunikaci , kde mam jiz zainvestovano ? Na kolik myslite, ze by cena mohla pred privatizeci vystoupit ? Penize zatim nepotrebuji a ani to nepredpokladam. Dekuji.
Dobrý den, předně chci poděkovat za rychlé zodpovězení mého předešlého dotazu. Dále bych Vás chtěl požádat o poskytnutí informací o následujících fondech: Český národní investiční majetkový fond a.s. Český národní investiční obchodně-podnikatelský fond a.s. oba dva se sídlem Mostecká 231/8, Litoměřice. Vím jenom, že má probíhat kolkování akcií, ale potřeboval bych vědět něco bližšího o těchto fondech z nejbližší historie. Vlastní několik jejich akcií a nevím zda s nimi ještě něco lze udělat. Mnohokrát děkuji. Radim Botek
Prosím o radu jak spravovat svůj běžný účet prostřednictvím internetu nebo emailu (příkazy plateb bez formulářů a úředních hodin). Děkuji.
Zajimalo by me, co je zac CSOB Ces. Dluhopisn OPF I, konkretne zda doporucujete investici do nej.
ČSOB český dluhopisový fond je nový fond ze skupiny fondů OBINVEST.(www.obinvest.cz)
Dobrý den, zajímalo by mě, zda lze investovat do zahraničních (konkrétně amerických) fondů přímo (bez prostřednictví brokera). Dále bych se rád zeptal, jak by to bylo u těchto fondů z daněmi - chápu-li to správně, musí am. fondy vyplácet zisk z dividend a prodejů akcií a i při reinvestovaní z těchto zisků platí am. občané daň - co a komu bych musel platit já? Děkuji.
Mám zájem investovat do nově otevřenývh fondů SIS Eurotrend a Globaltrend.Můžete je prosím zhodnotit a poradit mi,zda je lepší dlouhodobě investovat do fondu Pioneer nebo do fondů SIS. Děkuji
Prosím o zaslání odpovědi na můj dotaz ze dne 11.9.2000.